filoZophie

Direktlänk till inlägg 26 juni 2011

En mysdag med några extra kilon:)

Av Zophie - 26 juni 2011 20:00

Så var denna dagen snart till ända.

Vi har haft en riktigt mysig dag hos mina föräldrar men har samtidigt fått en del gjort. Igår lämnade vi trollen hos min mamms och papps och sedan åkte jag och maken hem för att förbereda lite och sova gott.

Dagen började med frukost och sedan var det bara att sätta på sig de kraftiga handskarna, kränga fötterna i gummistövlarna och sätta igång.

Jag kanske har berättat att vi bygger hus... eller så har jag glömt berätta det men då nämner jag det nu istället...  .

Grunden är klar och de två planen är på plats. Väggar har vi också och taket ligger där det ska med mörkgrå pannor som pricken över iet. Nu ska det stå så ett tag så att grunden får bränna färdigt och sedan, antagligen efter semestern kan de börja med innanmätet. Det är roligt och spännande att se sin dröm sakta men säkert växa fram.


Vi har dessutom redan trädgården på plats på baksidan, eller rättare sagt, grundlagret och matjorden ligger där de ska och sedan är det bara att köra igenom jorden lite och så gräs... men se så enkelt är det inte. Eftersom det nu ligger ett fint  lager med kraftig och go matjord på plats så är det självfallet världens mumsigaste tillhåll för diverse oinbjudet ogräs   .  Jag tror personligen att ogräset har missat att läsa på skyltarna som säger att obehöriga äga ej tillträde för när vi dök upp på tomten idag hade minsann ogräset haft världens midsommarparty på vår bakgård.


Man kanske kan tycka att det inte spelar så stor roll men det gör det faktiskt. Snart är det dags för diverse ogräs att fröa av sig och vill vi inte ha en ogräsmatta gjorde vi nog bäst i att slita ont. Och det gjorde vi kan jag säga! Vi gick loss på den gröna ohyran med sekatör, skyddshandskar och en stenvilja att bli av med det.

Vi gick in för det med liv och lust och slet och drog för allt vi var värda. Vi borde haft en kratta och en raka med oss men vi jobbade bra med det vi hade och vi blev nog av med det mesta. Om en vecka får vi åka dit igen och sedan har vi enats om att försöka så gräs så fort som möjligt så att inte ogräset får fäste igen.

Så idag har jag varit duktig och när vi firade min älskade papps födelsedag (han fyller imorgon men vi firade honom idag eftersom alla, utom jag, jobbar imorgon) så passade jag på att ta två bitar utav den smaskiga tårtan min syster bakat.

Jo, jag vet att det var lite onödigt och vågen har ju inte rört sig en milimeter sedan jag bestämde mig för att vara duktig men... Imorgon är en annan dag   .


Jag lovar ta tag i mig själv och mitt liv imorgon.. men tills dess hinner jag nog med en liten extra kula glass...


Puss   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zophie - 21 april 2020 17:12

Here´s Zophie…. Hej bloggen, det var ett tag sedan. Var har jag varit, vad har jag gjort och varför övergav jag dig?! Relevanta frågor och ska jag vara ärlig måste jag säga att jag inte har något riktigt bra svar. Jag kan delvis förklara...

Av Zophie - 1 maj 2014 22:03

Jaha och hejsan kära bloggen. Sist jag skrev var det september 2013 och det som var tänkt som en nystart av både mig, jobb, bloggen och livet i sig blev ett totalt magplask. Tanken var att jag och en kollega skulle starta eget men det sket sig to...

Av Zophie - 9 september 2013 20:49

Jaha, idag var det dags igen. Något som legat i träda under en längre tid var det dags att inviga idag. På darrande ben stapplade jag in och tog plats. Nej, det var inte min första skoldag, det var första träningsdagen på evigheter. Nytt pass...

Av Zophie - 1 september 2013 18:00

Japp, så var det dags för ett litet boktips igen. Idag har vi haft bokbytardag igen och det var lika trevligt som vanligt. Denna gången var vi hos kära LaMor och bytte böcker. Jag hade med mig 5 böcker varav alla nästan var lika bra. En del a...

Av Zophie - 29 augusti 2013 10:19

Jaha, då har det inte blivit bloggat på ett tag igen. Denna gången ställer jag mig helt utanför dock och skyller på Telia, eller Felia som de skulle döpa om sig till. I två veckor nu har vårt nät strulat, jag inte bara nätet utan allt. Ingen tv, ...

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards