filoZophie

Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

Hemligheter.

Av Zophie - 28 juni 2011 13:17

Jag har hemligheter på gång :)


Det är hemlisar som bara jag och några otroligt få andra vet om. Jag har valt att inte dela med mig av dessa hemligheter till omvärlden eftersom jag ännu inte riktigt vet utgången av dessa hemligheter. Istället för att berätta för hela världen vad som är på G, har jag valt att ligga lågt och behålla hemlisarna för mig själv och de få personer som jag, av praktiska skäl, inte kan hålla dem hemliga för.


Nu undrar ju jag varför vissa blir så arga och irriterade när man har hemligheter. Varför verkar det som om vissa tycker att det är fult att ha hemlisar?    Nu ska jag ge ett exempel, men bara ett exempel och detta har verkligen inte med min eller någon annans verklighet att göra.

Om man till exempel har bestämt sig för att gå ner i vikt men inte vill dela med sig av detta till sin omgivning för att man känner att man inte orkar med pressen det kanske skulle innebära, då är det väl ändå personen ifrågas ensak? Man kanske inte orkar se bevikelsen i släkt och vänners ögon när man kanske inte lyckas och man vill kanske framför allt inte stå där med skammen om man skulle bli påkommen med en liten godisbit. När man sedan lyckats med sin viktnedgång är det vissa i ens omgivning som blir förnärmade och sårade för att man inte berättat om planerna för dem.

Jo, detta är faktiskt sant.

Vissa personer blir sårade och rent av förbannade när man inte delger dem minsta lilla detalj av sitt liv och sina planer.

Av egen erfarenhet vet jag att det är så, och av den anledningen har jag också valt och valt bort vissa personer i mitt liv.


Jag har valt att behålla min hemlis av praktiska skäl. Dels vill jag inte hoppas för mycket själv och dels vill jag inte behöva stå där och förklara för Gud och envar om mina hemliga planer inte går i lås. Är det så svårt att förstå? För vissa verkar det vara det, men jag tycker inte att man ska bry sig om dem. Behåll era hemlisar för er själva om ni vill eller delge dem för de personer ni själva väljer. Har någon problem med ditt beslut så är de kanske inte så goda vänner till dig som du trodde.


Vad har du för hemlisar?

Vad smider du för hemliga planer?

Och vad tycker du är en riktig hemlis?


Nyfiken i en strut vänner   



 
 
Carina

Carina

28 juni 2011 15:54

Jag tror mig veta en anledning till varför "folk" inte tycker om hemlisar. Det är för att "folk" är så satans nyfikna att de vill veta allt! Har du sagt A måste du säga B, och så vidare... Ska dock helt ärligt erkänna att jag själv inte tycker om att folk har hemlisar för JAG är NYFIKEN!!! Men jag har gärna hemlisar själv... har nog en och annan just nu... kanske nån riktigt STOOOOOOR hemlis också.... Man vet ju aldrig! Fast det är ganska irriterande också när folk tror man har en hemlis och håller på att tjata om det, och så har man inte det!

http://myangeljonathan.blogspot.com

Zophie

28 juni 2011 16:26

Vad har du för stooooooor hemlis undrar jag ju självklart;) Jag är också nyfiken av mig men vill man inte berätta är det helt ok det med, jag blir inte sur... som vissa andra, numera ickevänner, blir.
Puss

 
Ankie

Ankie

28 juni 2011 18:32

hej
säger desamma om ditt inlägg.
varför är folk sådär egentligen?
kan man inte bara få vara lite hemlig och delge saker när man känner för det?
En riktig vän blir ju glad för ens skull oavsett vald tidpunkt att berätta.
Stå på dig med hemlisarna, man behöver faktiskt inte vara lika öppen som en bok för alla.
kram

http://missangela.bloggplatsen.se

Zophie

28 juni 2011 18:41

Helt rätt fröken Ankie.
Visst kan man vara lite lagom hemlig och de som älskar en accepterar läget som det är.
Kramen

 
lena med c

lena med c

28 juni 2011 18:42

Ja, det är tröstlöst med folk som måste få veta "allt", men har du tänkt på hur ofta andra talar om saker och ting? Nej, just det, de tiger!
Jag ska göra en hemlig semesterresa som ingen mer än en ska få veta något om innan! Nån måste ju se till huset när jag är borta... Jag ska till Sthlm och dels rida gryningsritt i city, dels bli proffssminkad och plåtad på Modelhouse. Eftersom man får med ett foto hem ska folk få veta efteråt!

http://lenac-son.bloggagratis.se

Zophie

28 juni 2011 18:55

Åååååhhhhh, nu blir jag alderles avundsjuk. Gud så roligt, både med ritten och med fotograferingen. Lycka till och ha en underbar semester. Lägg upp bilder på din blogg sedan så vi får se resultatet ?!
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zophie - 21 april 2020 17:12

Here´s Zophie…. Hej bloggen, det var ett tag sedan. Var har jag varit, vad har jag gjort och varför övergav jag dig?! Relevanta frågor och ska jag vara ärlig måste jag säga att jag inte har något riktigt bra svar. Jag kan delvis förklara...

Av Zophie - 1 maj 2014 22:03

Jaha och hejsan kära bloggen. Sist jag skrev var det september 2013 och det som var tänkt som en nystart av både mig, jobb, bloggen och livet i sig blev ett totalt magplask. Tanken var att jag och en kollega skulle starta eget men det sket sig to...

Av Zophie - 9 september 2013 20:49

Jaha, idag var det dags igen. Något som legat i träda under en längre tid var det dags att inviga idag. På darrande ben stapplade jag in och tog plats. Nej, det var inte min första skoldag, det var första träningsdagen på evigheter. Nytt pass...

Av Zophie - 1 september 2013 18:00

Japp, så var det dags för ett litet boktips igen. Idag har vi haft bokbytardag igen och det var lika trevligt som vanligt. Denna gången var vi hos kära LaMor och bytte böcker. Jag hade med mig 5 böcker varav alla nästan var lika bra. En del a...

Av Zophie - 29 augusti 2013 10:19

Jaha, då har det inte blivit bloggat på ett tag igen. Denna gången ställer jag mig helt utanför dock och skyller på Telia, eller Felia som de skulle döpa om sig till. I två veckor nu har vårt nät strulat, jag inte bara nätet utan allt. Ingen tv, ...

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards