filoZophie

Direktlänk till inlägg 29 juni 2011

Bloggpolisen rycker snart ut...

Av Zophie - 29 juni 2011 17:03

Men hallååååååååå.....


Nu kommer lilla Bitchen fram igen eller ska vi kalla henne fru Bloggpolis.

Jag har de senaste dagarna varit runt bland bloggarna som syns i rampljuset och gjort en mycket intressant upptäckt nämligen att de flesta som skriver där och promotar sin blogg, inte alla men de flesta, har en otroligt dålig svenska.

Nu vägrar jag tro att man inte längre lär sig detta ämne i skolan och då undrar ju lilla Bitchen VARFÖRIH-LV-TE folk inte kan stava.

Ja jag vet att jag upprepar samma sak hela tiden och att jag alltid blir arg och irriterad över samma ämnen men jag ser ärligt talat framför mig hur vårt land kommer att se ut om 15-20 år. Det är då dessa felstavande puckon ska ut i yrkeslivet och ta plats som socialarbetare, mellanchefer, personalansvariga och gud förbjude LÄRARE!!!!


Hur kommer vår värld att verkligen se ut och fungera om 15-20 år om människor inte kan föra ett korrekt språk vare sig i tal eller skrift? Hur kommer den journalistiska utvecklingen se ut och herre min skapare hur kommer framtidens politiker eller jurister att sköta sitt jobb med en totalt undermålig svenska?


"Asså herr dommarre, han e liksom inte sjyldig till allt det där som man säjer at han ha jort liksom, de vante hanses knarrk liksom asså det ba dök upp från nån som han inte vet asså vem". Skyldig eller inte, jisses?!

"Fru talman, ja mena liksom att det ba bli bättre om man liksom tar bort den där gubben från sitt parti liksom fö han e ju inte klok asså. Vi kan inte lägga en massa deg på att fixa vägar liksom fö vi måsste ju ha pengar till skolan... eller va de tvärt om asså?" Morgondagens politiker, tjenare?!  


Jag kan inte begripa hur man på allvar kan tycka att man har ett bra språk och något vettigt att förmedla resten av omgivningen om man inte kan skriva korrekt svenska. Jo ett stavfel här och var eller en mening som halkat lite på sne men inte varenda j-la mening... hela tiden... överallt... utan slut...

Och kom inte med snacket om att det finns de som har dyslexi och olika bokstavskombinationer så de har svårigheter med att lära sig stava... MEN KÖP ETT PROGRAM DÅ!!!!!! Det finns så många olika stavningsprogram som kan underlätta vid inlärningssvårigheter, jag vet, jag har ju en mamma som jobbat som speciallärare för jösse namn! Det finns jättemycket som kan underlätta inlärningssvårigheter.

Gör om och gör rätt.


Det enda som glädjer mig, i min språkliga polisiära värld är att när man kollar de bloggarna som verkligen är värst så har de bloggarna väldigt låg besöksstatistik. Även om de lägger upp sig i rampljuset så ligger de väldigt lågt när det gäller besökare och gud ske lov för det, tycker jag.

Det tyder förhoppningsvis på att de flesta människorna inte anser att det är roligt att läsa en blogg där var och varannan mening har fel uppbyggnad eller stavfel som regel snarare än undantag.


Ja, det blev lite gnälligt idag men jag hoppas att de flesta av er tycker om mig lite ändå. Jag får skylla på en värkande rygg och ett ännu mer värkande huvud, då blir man inte direkt på piggt och klämkäckt humör.


Nu ska jag inte oja mig mer över detta utan kan bara konstatera att de flesta bloggar jag följer har mycket bra besöksstatistik... och jag anser att jag vet vad det beror på.


Puss ändå   

 
 
Danne

Danne

29 juni 2011 18:37

Kan säga att jag som har läs och skrivsvårigheter klickar ner en sida direkt om texten är uppbyggd fel, just för att de tar för lång tid för mig att läsa och förstå vad jag läser.
Jag gick knappt i skolan men har tränat upp mitt skrivande genom att just skriva, och att vilja kunna skriva rätt. Slarvar så klart ibland men försöker anstränga mig allt som oftast.
Jag tror att kraven på att kunna skriva minskar i samma takt som Sverige ska bli mer multikulturellt. Att invandrare inte skriver ren svenska tycker många är helt acceptabelt, och det ska väl inte hindra dom från att få jobb som alla andra(?) och om dom inte behöver kunna skriva behöver väl inte någon annan de heller så länge man förstår vad man menar... kanske.
Håller i alla fall med dig. Och att de bloggar som skriver slarvigt har dåligt med besökare kan bla även ligga i de (och oftast i deras ålder skulle ja tro).

http://danneking.bloggplatsen.se

Zophie

29 juni 2011 19:22

Där tog du upp en riktigt bra poäng med korrekt skrivande. Har man läs- och skrivsvårigheter blir det ju svårare för en sådan person att läsa om texten man läser dessutom innehåller diverse fel. Tankvärt, det bygger vi vidare på vid senare tillfälle. Huruvidare de minskade kraven på korrekt skrivande ligger hos våra immigranter låter jag vara osagt, jag tror att det kan bottna i betydligt allvarligare saker än så.
Kram

 
Carina

Carina

29 juni 2011 19:05

Ok då måste ju tröga jag ärligt erkänna att jag inte har en susning om vad rampljuset är för nåt... I övrigt håller jag med dig till 100 %! I min blogg finns stavningskontroll och även på FB. Fast det beror visst på vilken webbläsare man använder sig av. Men du glömde en viktig sak! Alla förbenade förkortningar! Tack sms, msn och annan skit för att ni förstör språket! Finns ju ungar som lämnar in uppsatser skrivna nästan enbart med hjälp av förkortningar! Använd dem när det är lämpligt, men inte i bloggar eller framför allt uppsatser i skolan!

PUZZZZ

http://myangeljonathan.blogspot.com

Zophie

29 juni 2011 19:18

Som akademiker är förkortningar bannlysta hos mig. Möjligtvis vid akuta situationer. Jag skriver inte ens osv, mm, MVH utan jag skriver ut vad det betyder: och så vidare, med mera, Med Vänliga Hälsningar. En akademikers förbannelse :)
P.s Rampljuset är en banner här på bloggplatsen där man kan lägga upp och promota sin blogg för endast 10 kronor... De 15 senast betalda ligger uppe och rullar.
Puss

 
Andrea :D

Andrea :D

29 juni 2011 22:21

Jag håller med dig! Blir irriterad på folk som skriver dej och mej och sej till exempel, blir irriterad när folk skriver hejj istället för hej och rent sagt skriver saker som inte är rättstavade,förut skrev jag till exempel " mkt,isf" och så vidare men nu försöker sluta skriva sådana ord,även asså och ba, men de vill inte försvinna, men jag jobbar på det haha :) Dock så skriver jag osv,t ex,mvh,obs och sådant men de tycker jag inte är så likt "asså han ba o ja ba"-språket, eller vad man ska säga!
Kram

http://andilove.bloggplatsen.se

Zophie

29 juni 2011 23:37

Vissa vedertagna förkortningar är nog svårt att komma ifrån (förutom lilla jag då;P) men det känns ändå ok. Men när det blir "ba" eller "asså" eller vgd (vad gör du) så blir jag SKOGSTOKIG! Jag vill behålla vårt vackra språk och där med basta!
Kram

 
Ewa

Ewa

30 juni 2011 09:57

Det värsta är att det är så få som inser hur viktigt det faktiskt är att kunna stava rätt och att kunna uttrycka sig på korrekt svenska. Jag är övertygad om att det är alla dessa engelska uttryck som är en stor bov i just detta drama. Det är skrämmande och jag förstår att du blir upprörd för det blir jag med!

Dessa arma varelser kommer att stupa när de ska skriva sin första jobb-ansökan.....

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

Zophie

30 juni 2011 10:02

Men det känns helt ok Ewa, då kan ju jag ta deras jobb istället då jag faktiskt kan uttrycka mig korrekt på både svenska och engelska i BÅDE tal och skrift;P
Nej skämt åsido, man undrar ju hur det kommer se ut i vårt samhälle om 20 år?! Hur kommer vården, socialtjänsten och gud förbjude F-kassan se ut?! Jag bävar.
Kramen

 
Peter

Peter

30 juni 2011 19:13

Tack för att man inte är ensam om att störa sig på alla felstavningar, särskrivningar och andra fel som hela bloggvärlden och nätet svämmar över utav.

Visst skriver man fel ibland, eller använder felaktig svenska. MEN jag försöker att inte ha det som grund i mina blogginlägg ;-)

Kram på dig!

http://pekkapukk.bloggplatsen.se

Zophie

30 juni 2011 19:36

Fel och misstag kan smyga sig in lite här och var ibland och det är helt ok. Det är när det som är skrivet innehåller mer fel än rätt som jag blir hysterisk och SKOGSTOKIG!
Skönt att fler än jag värnar om det skrivna ordet.
Kram tillbaka :)

 
Plastblomma

Plastblomma

2 juli 2011 17:40

Hej,
Jag är en ny läsare av din blogg, det är därför du nu får en kommentar på ett lite äldre inlägg. Jag tycker att du skriver bra, och jag anser mig själv göra det samma och håller absolut med dig om att det är fruktansvärt att försöka läsa diverse texter med stavfel på stavfel.

Något som däremot känns ännu värre, är människor som inte lärt sig använda punkt och andra skiljetecken. Då blir det verkligen hopplöst att föröka förstå vad de menar, och det brukar innebära att jag ger upp försöken helt, även om ämnet säkert hade varit väldigt intressant att läsa om.

Blev dock lite nyfiken på en sak du nämnde i ditt inlägg, nämligen "hög besöksstatistik". Hur många besökare anser du behövs för att man ska hamna i den kategorin? Jag tycker att jag har ganska låg statistik, men det kanske i och för sig beror på att jag uppdaterar ganska sällan, eller vad tror du?

http://plastblomma.bloggplatsen.se

Zophie

3 juli 2011 13:33

Hejsan Plastblomma:)
Alltid lika roligt med nya läsare som, precis som jag, värnar om det skrivna ordet.Trevligt att du hittat hit och verkar upskatta det jag skriver.
När det gäller besöksstatistiken bryr jag mig inte så mycket personligen. Jag har hellre få läsare som uppskattar vad jag skriver än en massa läsare som bara tittar in för att man promotar sig i rampljuset. Det intressanta tycker jag dock är, vilket jag också studerat lite, att det till exempel för min del inte spelar jättestor roll om jag promotar mig i rampljuset eller inte, jag har ändå runt 15-20 läsare varje dag. Vad som facinerar mig är att de "dåligt skrivna och uttryckta bloggarna" får så otroligt mycker mer respons under de tider de promotar sig för att sedan ha väldigt lite besökare de vanliga tiderna. Kanske kan tyda på att det ändå lönar sig att hålla ett bra språk med ett vettigt innehåll istället för att bara köra yta:)
Kramen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zophie - 21 april 2020 17:12

Here´s Zophie…. Hej bloggen, det var ett tag sedan. Var har jag varit, vad har jag gjort och varför övergav jag dig?! Relevanta frågor och ska jag vara ärlig måste jag säga att jag inte har något riktigt bra svar. Jag kan delvis förklara...

Av Zophie - 1 maj 2014 22:03

Jaha och hejsan kära bloggen. Sist jag skrev var det september 2013 och det som var tänkt som en nystart av både mig, jobb, bloggen och livet i sig blev ett totalt magplask. Tanken var att jag och en kollega skulle starta eget men det sket sig to...

Av Zophie - 9 september 2013 20:49

Jaha, idag var det dags igen. Något som legat i träda under en längre tid var det dags att inviga idag. På darrande ben stapplade jag in och tog plats. Nej, det var inte min första skoldag, det var första träningsdagen på evigheter. Nytt pass...

Av Zophie - 1 september 2013 18:00

Japp, så var det dags för ett litet boktips igen. Idag har vi haft bokbytardag igen och det var lika trevligt som vanligt. Denna gången var vi hos kära LaMor och bytte böcker. Jag hade med mig 5 böcker varav alla nästan var lika bra. En del a...

Av Zophie - 29 augusti 2013 10:19

Jaha, då har det inte blivit bloggat på ett tag igen. Denna gången ställer jag mig helt utanför dock och skyller på Telia, eller Felia som de skulle döpa om sig till. I två veckor nu har vårt nät strulat, jag inte bara nätet utan allt. Ingen tv, ...

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards