filoZophie

Alla inlägg under juni 2011

Av Zophie - 24 juni 2011 10:51

Idag blir en riktigt bra dag, det har jag redan bestämt.

Anledningen till detta är flera.

Först och främst är det midsommar och precis som en släkting till mig så anser jag att

detta är det närmaste man kommer att fira vårt fina land Sverige. Nationaldagen i all ära menjag tycker att det finns ingen dag som hyllar Sverige och de svenska traditionerna som denna dagen med kubbspel, minigolf, snaps, sill, nypotatis, jordgubbar och små grodorna med mera.

Idag säger jag skål och grattis till oss alla och jag väljer självklart att fira med mina nära och kära på hederligt traditionellt sätt   .

Den andra anledningen till att det blir en bra dag idag är att solen lyser och barnen är på topphumör, jag ock maken ska dra iväg och handla lite och sedan bär det av till släkten. Den tredje anledningen är att jag igår slog besöksrekord på bloggen. 68 besökare hade jag igår och det gör mig otroligt glad och tacksam. Jag kan ärligt säga att utan er bloggisar hade jag inte varit något alls på bloggen. Era kommentarer, er respons på det jag skriver och ert engagemang gör mig varm innombords och jag är så tacksam mot var och en av er därute. Tack för att ni finns   .


Den (hittills) sista anledningen till att jag är extra glad idag och som bidrar till mitt soliga humör och att det blir en riktigt bra dag... kan jag inte avslöja ännu. Det är som man säger "for me to know and for you to find out"... Jag lovar berätta vad som är anledningen till detta men inte just nu... Och NEJ, jag är inte gravid    (man får ju lätt den kommentaren när man har lite hemlisar på G;).


Jag önskar er alla en riktigt glad och trevlig Midsommarafton och eftersom sillen tenderar att göra en dålig dagen efter *fnissar* så önskar jag er en lugn och tyst morgondag så att ni bara kan ta hand om er och er eventuella magknip och huvudvärk.


Puss på er alla, vänner som ovänner   

Av Zophie - 23 juni 2011 09:54

Hejsan alla vänner och ovänner.


Idag är jag på sisådär humör.

Jag börjar faktiskt tröttna på livet som arbetssökande och börjar så smått längta efter att få något att göra. Ja, saker att göra finns här visserligen hela tiden men jag skulle vilja ha något meningsfullt att göra.

Samtidigt blir jag lite irriterad i ena kanten.

Jag söker jobb hela tiden. Under det året jag varit arbetssökande har jag fått träffa min handläggare på AF 2 gånger och jag fick dessutom en ny handläggare i april, vilket min första handläggare helt glömde meddela mig, och denne nye handläggare har jag inte ens träffat ännu. *Suck* Är det konstigt att det kallas för Arbetsförnedringen i var mans mun tycker ni?


Jag har dessutom varit arbetssökande i 1 år nu (med undantag för lite vikariat och en starta-eget-kurs på 4 månader) och jag söker verkligen aktivt jobb. I början, får jag väl tillstå, sökte jag bara de jobben jag ville ha men den senaste tiden söker jag varenda jobb jag bara kan få, även de jag är betydligt överkvalificerad för.


Nu kommer då min fundering här.

Hur tänker en arbetsgivare när han/hon ska anställa folk?

Här sitter jag, en tjejkvinna med 4 års högskolestudier och en hel drös med olika arbetslivserfarenheter (dock inte inom mitt utbildningsområde) och vill verkligen komma ut på arbetsmarknaden igen. Jag vill få nyttja de kunskaper jag skaffat mig via min utbildning och jag är engagerad, driftig, effektiv och social. VARFÖR, undrar jag då, blir jag inte kallad till en enda intervju?

Jag har säkert sökt 50 jobb som jag verkligen vill ha, lika många jobb som jag skulle kunna få och otaliga andra jobb som jag är totalt överkvalificerad för men som jag ändå sökt och ÅNDÅ kommer jag inte ens på intervju.

Jag begriper det inte, jag gör verkligen inte det.

Något som ligger mig i fatet är ju bristen på erfarenhet inom mitt utbildningsval men hur i hela fridens namn ska jag kunna få erfarehet om jag inte ens släpps in på den marknaden jag vill jobba inom?

Kan någon vänlig själ vara så snäll att tala om detta för mig.

Jag önskar verkligen att en arbetsgivare kunde se bortom min brist på erfarenhet och istället se till vad jag faktiskt HAR gjort och de otroligt bra kvaliteér jag faktiskt besitter.

Jag känner mig, som ni kanske förstår, lite ouppskattad idag och dessutom aningens sur att det bara verkar vara jag som fattar vilken tillgång jag skulle bli för ett företag, vilket som helst egentligen, med min beteendevetenskapliga utbildning.

Jag skulle kunna jobba på AF (där behövs onekligen lite empatiska drag samt min otroliga effektivitet), jag skulle kunna sitta på F-kassan med (där behöver de verkligen effektiva medarbetare). Inom skolans värld skulle jag passa utmärkt, kanske som kurator (här kommer min empati och min lyhördhet väl till pass) och jag skulle kunna jobba på vilket bemanningsföretag som helst med antingen rekrytering eller coaching (då jag faktiskt ÄR beteendevetare och har en mycket bra förmåga att entusiasmera).


Finns det någon på denna runda jord som kan ge mig ett råd, ett tips eller kanske ett jobb inom min utbildningsram? Hittelön utlovas!


Idag orkar jag nog inte med någon puss... det får bli en enkel

Kram  

Av Zophie - 22 juni 2011 15:18

Hello alla.


Idag har jag varit och träffat mina underbara kursare och jag känner mig taggad och full av energi. Visst är det skönt att få möjligheten att umgås med människor som ger en så oerhört mycket tillbaka.

Visst tycker vi olika och visst kan våra diskussioner verka hetsiga men vi bryr oss faktiskt om varandra och vi har skitkul ihop. Lycka   .


Nu till något helt annat.

Jag har skaffat denna bloggen för att jag anser att detta är ett otroligt roligt sätt att få uttrycka mina tankar, ideér och filozophier. För att verkligen säkerställa min position som allas FiloZophie har jag även parkerat domännamnet filozophie.se också.

Detta gjordes på www.loopia.se vilket jag varit mer än nöjd med hittills... och nu dök det upp ett mail hos mig om att man kan vinna en knallröd (loopiaröd;) Ipod också via sin blogg.

Självklart är jag med och tävlar om en sådan, den hade verkligen gjort min sommar kan jag säga. Kolla hur du tävlar HÄR.


Jag har två gånger köpt mp3-spelare på Tradera men tyvärr har båda gått sönder efter bara någon månad, det är väl så typiskt   , därför vore det så kul att via min blogg kunna vinna en av äkta vara.

Håll tummar och tår för mig eller varför inte utmana mig om er egen Ipod.

Lycka till alla.


Puss   

Av Zophie - 21 juni 2011 13:10

Idag har jag ätit lunch.

Spännande va ;P

Nej, skämt åsido.

Jag funderade bara på hur livet kan vara ibland som en sådan där snyltare... skattesnortare... lat j-vl... och allt annat vi arbetssökande kan kallas för   .

Jag är ju som sagt en av de där 12-13? procenten som tillfälligt står utan jobb och mina dagar ter sig ganska tråkiga och trista i normala fall men inte denna veckan faktiskt. Igår hade jag goa A. på lunch och under eftermiddagen skack jag och maken för att kolla klinker till huset. Idag har jag lunchat med mammsen och finaste L. och under eftermiddagen kommer det vara tvätt och städ som står på programmet. Imorgon ska jag träffa mina gamla kursare under förmiddagen och sedan käka lunch med söta K. Eftermiddagen kommer bjuda på lite midsommarhandling. Och på torsdag är jag bjuden till gulliga J.B på lunch.

Jag säger som svärmor, som sedan några år är pensionär, jag fattar inte hur jag hann med att jobba   .


Förutom att både jag och mammsen blev bjudna på lunchen idag av L. så hade faktiskt finaste L. även köpt en present till mig, då jag fyllde år förra veckan. Hon är så gullig och omtänksam.

Jag fick välbehövligt :


 

2 nya pocketböcker. 

Tack snällaste L., det var faktiskt precis vad jag behövde och jag blev verkligen så glad   .

Som en del av er vet tillhör jag ju ett gäng som träffas varannan månad för att fika och byta pocketböcker. Vi har gjort detta i nästan 4 års tid tror jag nog att det är... om inte mer...

Vi har alla ett brinnande intresse för böcker och vi trivs dessutom i varandras sällskap. Förutom att få träffa varandra och fika lite är det ju dessutom ett mycket prisvärt sätt att skaffa sig ny litteratur på. De senaste gångerna har det dock varit lite mycket av samma återkommande böcker som funnits på bokbytarbordet men nu fick jag ju då förstärkning i min pott tack vare L.

(Jag lovar skriva lite mer och utförligare om bokbytarklubben vid senare tillfälle.)

Böckerna är skrivna utav en författare jag inte tidigare läst (Johan Theorin) samt utspelar de sig på Öland, där jag växt upp och det är ju extra spännande.

Jag lovar att jag kommer med en recenssion av böckerna när jag avslutat dem.


Dessutom, vilket gjorde mig lite extra glad och smickrad, visade det sig (genom en liten groda eller felsägning) att sötaste L. faktiskt läser min blogg. Detta gör mig faktiskt lite extra glad då hon är mycket väl bevandrad i den akademiska världen och precis som jag är en stor förespråkare av det korrekt skrivna ordet. Jag tror nog inte att hon skulle läsa vilken liten fjortisblogg som helst *förlåt om jag nu trampar någon på tårna.. IGEN!*.

Därför blev jag extra glad över att hon faktiskt läser MIN blogg. Tack för det L. det förgyllde min redan förgyllda dag   .


Nu ska jag snart åka och hämta mina troll från dagis och fritids sedan blir det väl till att sjunga en snutt tillsammans med lilltrollet som vi gjort nu de senaste dagarna. Vädret är ju inte på sitt soligaste humör och den sången som vi sjunger så gott som varje dag här hemma är nu *Regn, regn ge dig av, kom igen en annan dag*.

Mitt yngste troll tröttnar aldrig på att sjunga den, jag undrar om det kan vara därför det regnar så mycket... egentligen?!


Puss   

Av Zophie - 20 juni 2011 21:13

Nu har det hänt igen... det var ett tag sedan sist men nu har det hänt:

Jag har fått en AWARD   !

Jag blir alltid så glad och otroligt smickrad när någon ger mig en Award för jag är lite gammaldags av mig och vill gärna tro att man bara delar en Award med dem man tycker förtjänar det.

Ja, jag VET att det finns de som delar ut Awarder till höger och vänster bara för att man vill ha mer läsare eller vill att folk ska tro att man är något fast man kanske bara är helt vanlig liksom   , men JAG blir SÅ lycklig när jag får en utmärkelse och jag klappar mig gärna själv på axeln när det händer. Dessutom beror det ju också lite på vem man fått Awarden av också. I mitt fall fick jag den av en tjej som jag vet faktiskt läser min blogg och tycker den är ganska bra även om vi inte alltid delar samma åsikter och då blir det ännu roligare att få den.


Tack goaste MissVivi för denna fina award !



Reglerna är som följer:

♥ Du ska krama den första personen du träffar efter att ha läst detta!
♥ Skriv sedan en lista på 10 bra saker om dig och lägg ut i bloggen.
♥ Skicka kramen och Awarden vidare till tre vänner.


♥ Det första uppdraget genomfördes enkelt och det blev inte bara en utan två kramar i en. Jag och mina små troll körde en trippelkram. 

♥ Den andra är lite svårare då man oftast inte har allt för många bra saker att säga om sig själv men det är bara att försöka:

- Jag är en bra mamma

- Jag är en ganska bra fru, dock inte lika bra som på att vara mamma

- Jag en riktig idéspruta och har alltid någon ny idé på lut

- Jag är en god organisatör även om jag just nu lever i kaos

- Jag är mycket bra på att lyssna

- Jag är otroligt serviceinriktad och mycket effektiv

- Jag är lättlärd

- Jag är bra på att hantera alla typer av människor, talar med bönder på bönders vis och med de lärde på latin 

- Jag är bra på att laga mat även om jag tycker det är ganska tråkigt

- Jag tror och hoppas att jag är ganska bra på att blogga   


♥ Det är svårt att välja tre som man ska skicka Awarden vidare till, det finns många fina bloggisar där ute men mitt val hamnar nog ändå på:


MissAngela

Riesling

Jonathans mamma


Grattis till er tre och Keep up the good work tjejer.


Puss och Kram   

Av Zophie - 20 juni 2011 12:58

Så var helgen till ända och den regniga vardagen tar vid.

Men hur vädret än ser ut eller har sett ut under helgen så har helgen ändå varit helt underbar. Jag fyllde ju år i förra veckan, vilket mina följare vet   , (tack för era grattishälsningar förresten) och detta skulle självklart firas med familjen under lördagen.

Det började inte så bra. Min kära LaMor och min syster och svåger skulle bege sig till Det Stora Spritlandet söderut denna dagen men de räknade kallt med att vara hemma till 18.00 i alla fall så att vi kunde fira med god mat och dryck. Nu blir det inte riktigt som man tänkt sig alla gånger och självklart var ju mina älskade släktingar inte helt ensamma om att tänka tanken - Alkohol - det gjorde ju resten av Sverige och halva Europa med för den delen. Det var köer, köer, köer och lite mer köer. Det blev gott om påfyllnad i barskåpet men det blev också ännu mer köer. Klockan 21 var de hemma och då hade vi andra redan ätit och börjat tulla på "ångorna" av det som var kvar i det ekande barskåpet...

De fick vid hemkomsten käka lite snabbt och sedan blev det tårta och ännu mer av den riktiga varan från det påfyllda lagret.

Är ni nyfikna på vad jag fick i present?

Av min snälla och fantastiska familj fick jag följande:


  Jag fick en snygg topp av min syster och svåger samt godis och en liten slant till nästa års Turkietresa.

Av kära mamms och papps fick jag en biljett till baletten Svansjön som kommer "till en plats nära mig" i november, detta med tillhörande överraskning som jag inte har en aning om vad det kan vara.

Av min käraste make, mina två små troll samt sväraste mor fick jag en presentkorg med en thékanna för induktionshäll (kan behövas till nya huset), servetter, thé, honung och inte att förglömma en drinkshaker... så att jag kan bereda allsköns drycker till sommaren i mitt nu påfyllda/välfyllda barskåp. Dessutom fick jag två underbara buketter med blommor och en pilatesboll. Kan en flicka ha det bättre undrar jag bara, kan man ha det bättre?!   

Nej, jag tror inte det.


Fridens mina vänner och må era födelsedagar bli lika underbara som min.

Puss   

Av Zophie - 18 juni 2011 10:00

Nu kommer mitt alterego, Bitchen, fram igen.

Jag har hoppat runt lite bland bloggarna i rampljuset för att se om jag hittar någon vettig ny blogg man kan besöka och vi börjar väl med det som blev lite bra nämligen att jag upptäkte en mycket trevlig och, enligt mig, bra blogg. Korrekt och bra språk, rättstavat och ett bra innehåll... Välkommen att besöka missAngela och bilda er en egen uppfattning.


Nu det som känns riktigt surt. Förutom gulliga missAngela, hittade jag bara en j-la massa skit rent ut sagt på korrekt svenska!

Det verkar som om varenda liten fjortis, förlåt uttrycket, med ätstörningar skaffat en egen blogg här på bloggplatsen. Jag funderar alvarligt på att byta bloggforum för härinne kan man ju bara inte vara känns det som just nu. Jag har hittat till bloggar som beskriver hur man ska spy bäst för att minimera skador på tänderna, jag har hittat bloggar där konversationen endast och totalt endast handlar om kalorier in och kalorier ut. Det finns bloggar där man rent ut uppmanar alla att vara anorektiker för att det är "äckligt" med tjocka människor, bloggar där man rent ut hävdar att tjockisar är äckliga, dumma, egoistiska med mera... finns bara en sak man kan säga om detta   . Där ser man ju vad svält gör med hjärncellerna. Uppenbarligen svälter man inte bara ihjäl sin kropp man svälter även ihjäl sin hjärna också. Hur kan man vara funtad om man tänker på detta sättet när det gäller självsvält???


Där var för någon dag sedan en tjej som på fullt allvar tyckte att tjocka människor är egoister eftersom de inte tänker på att omgivningen tycker att de är äckliga och mår dåligt av att se dessa tjocka människor... F´låt?! Vem är det som är ego och som bara tänker på sig själv och dessutom bevisar det genom att lägga en sådan kommentar.


Jag blir rent ut sagt skrikarg... alla småbarnsföräldrar som läst Kråke för sina barn vet vad jag menar här   . Hur KAN man bara vara så ego att man dissar alla människor bara för att de väger lite mer än andra? Tänker man inte på att det kan finnas sjukdomar som kan bidra, att det kanske funnits en komplicerad graviditet som bidragit eller helt enkelt att man faktiskt har fel på bland annat sköldkörteln, vilket på senare tid visat sig vara en  ganska stor bov i viktdramat?!

Jag blir ilsk, arg och förbannad på människor som bara tänker på sig själva och här kommer ett av mina favoritordspråk in: "Döm aldrig en människa innan du vandrat 1000 mil i hennes moccasiner" gammalt indianordspråk.

 

Det gäller ju självklart även mig när jag dissar alla dessa j-la anorektiker. Självklart lider ju också de av en sjukdom, visst kan det finnas medicinska orsaker till att man är smal och jag förstår och respekterar detta. Men jag förstår inte hur man kan spy galla över någon utan att veta deras situation. Och nu är det INTE så att jag spyr galla över alla anorektiker utan bara över dem som dissar och trackar ner på de som är överviktiga bara för att de är just överviktiga.

Skaffa er ett liv istället för att trcka ner på andras.

Punkt och slut!


The Bitch   

Av Zophie - 17 juni 2011 00:45

Nu ville jag bara lägga in en liten brasklapp här... För er som befinner er i den yngre kategorin bloggare, ni får slå upp vad brasklapp betyder  .

Jag har spanat runt lite de senaste dagarna när det gäller bloggarna som visas i rampljuset och nu kommer bitchen i mig fram igen.

Hur KAN MAN skriva en blogg och ha en så otroligt dålig svenska? Jag bara undrar. Hur kommer vårt land se ut om 20 år, hur kommer affärslivet se ut, hur kommer ledningen i stora företag se ut och hur kommer vi människor att se ut och tilltala varandra??? JAG BARA UNDRAR??????????


Jo, ett litet slarvfel här och där, ett liet meningsbyggnadsfel hit och dit är väl inte hela världen men i dagens bloggar är det ju i de flesta fall bara skit, rent ut sagt. det är förkortningar, felstavningar, meningsbyggnadsfel inte bara en gång utan som en röd tråd i hela bloggen... Ärligt talat orkar jag inte med det alls. "Hon ba´och han ba´å dåm ba´och sen ba´" och sedan kommer "kolla min autfitt, kålla in min blågg, asså du bli inte lessen" SKÄRPNING *skriker i frustration*   .


Jag är inte perfekt, jag tycker att alla har rätt till en blogg, att skriva av sig frustration och ångest men det har även jag och sådana bloggar som jag nämnt gör mig verkligen tokig. Har ni hört ordspråket "Har ni inget vettigt att säga så säg inget alls", lev efter det tack.


Gudskelov finns det en plats jag går till när jag verkligen tvivlar på människans existens och överlevnad och det är hit på Kroppsbild.

Här hittar man verkliga människor, med verkliga problem, med ärliga och positiva kommentarer och med kärlek och äkta vara (för det mesta).


Jag älskar verkligen att gå hit då och då och bara ta del av alla olika människoöden och svar som dessa får och bara njuta av ett korrekt språk, ett verkligt innehåll och något som verkligen berör och kan göra skillnad för folk. Ta en tur till Kroppsbild och jag uppmanar "Har ni inget positivt att säga så säg inget alls".


Basta   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards