filoZophie

Alla inlägg under juni 2011

Av Zophie - 8 juni 2011 21:06

Så var då mina två paradisveckor till ända.

För er som inte visste det så har jag varit på semester i det underbaraste av land nämligen Turkiet och fantastiska Side. Tidigare har jag alltid hållt Italien högst men nu är det krig om platsen i mitt hjärta för dessa båda länder.

Italien har underbar mat och storslagen natur. Lite sämre med servicekänslan och en maffig tumme ner för deras rödvin... Jag har ännu inte hittat ett rött Italienskt vin som jag verkligen fallit för men god glass det har de   .

Turkiet å sin sida har också fantastisk natur, kanske inte lika underbar mat men god och hälsosam. Servicen går hand i hand med deras yrkesstolthet och den är större än något annat jag stött på (här har svenskarna MYCKET att lära) och även turkarna har mycket god glass... Men vad de faktiskt kan göra är ett gott rödvin, tro det eller ej. Vi drack både enklare och finare rödvin och de flesta gick inte bata att dricka utan var dessutom väldigt goda... kanske lite för goda   .


En del av naturen kommer här iform av en underbar nationalpark mellan Side och Antalya.


Jo, konkurrensen är hård mellan dessa två länder men Turkiet väger nog upp just nu. Vi har i alla fall beslutat att göra allt vi kan för att åka tillbaka även nästa år. Det känns lite konstigt dock, att åka till samma ställe... Tidigare har jag och min käre make velat se så mycket vi kan av världen. Vi har aldrig åkt till samma ställe två gånger, inte ens till samma land faktiskt men allt förändrades när vi förra året satte foten på vårt älskade Cinar garden som vi nu kallar vårt andra hem. Till och med barnen kallar det för sitt andra hem... kan det bero på att de blir så bortskämda av både föräldrar, morföräldrar, hotell- och barnklubbspersonal kanske   . Det känns så skönt att ungarna trivs så bra och att de är så väl omhändertagna, det gör ju att även vi vuxna kan slappna av och bara vara ibland.


Så nu är man hemma igen med minnen, bilder och solbrända ben och drömmarna inför nästa år, ja dem har vi också i bagaget  .


Ett besök i moskén i Side blir det nästa år?!

  


Soliga hälsningar vänner och välkommen åter   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards