filoZophie

Alla inlägg under augusti 2011

Av Zophie - 25 augusti 2011 14:42

Oooohhhhhh, här blir en verklig utmaning. Att hitta fem saker jag hade velat säga i allmänhet hade nog inte varit så svårt men att hitta fem saker att säga till fem personer... Det blir nog tufft och här måste jag verkligen tänka efter... hmmmm


*PAUSMUSIK*


Okej, jag har funderat. Jag tror nog inte att det är meningen att man ska välja fem personer och sedan välja fem saker man vill säga till dem... det skulle bli allt för långt inlägg då. Jag tror helt enkelt att man ska välja fem saker att säga och fem personer man vill säga något till... Så tror jag att det är och det kör jag på.


1. Jag skulle först vilja säga "Jag älskar er mest i hela världen" till mina barn. Jag skulle vilja tala om för dem hur mycket de berikar mitt liv, hur mycket jag uppskattar dem och hur mycket jag lär mig av dem varje dag. Jag skulle vilja tala om för dem att de är de mest fantastiska jag gjort i hela mitt liv och att det är de som fyller mitt liv med glädje bara genom att vara de underbara små personer de är. Detta kan ju även appliceras på resten av min familj :)


2. Jag skulle också vilja tala om för min hjärtesyster att jag älskar henne och finns här för henne. Jag skulle vilja berätta hur mycket hon betyder för mig och även för andra. Jag skulle vilja be henne att inse att hon är en fantastisk människa som med sin generositet, ärlighet och intelligens är en av de mest underbara människor jag fått förmånen att lära känna och att hon besitter en inre styrka som jag tror att hon inte ens vet att hon har.

Ti amo cuore sorella   


3. Jag skulle vilja säga till min make att jag uppskattar honom otroligt mycket både som make och far. Vi tycker inte alltid likadant och vi kan ibland komma ihop oss så att porslinet ryker... inte riktigt men nästan   . Trots detta blir vi ändå alltid sams och vi vet att vi älskar varandra väldigt mycket även om vi tyvärr kommit så långt i vårt äktenskap att vi kanske tar varandra lite för givet och inte alltid berättar hur mycket vi uppskattar varandra. (Här upptäcker jag att även detta kan appliceras på hela min familj :))


4. Jag vill att mina vänner i allmänhet ska veta hur högt jag värderar deras vänskap och deras tålamod. Vi kanske inte hörs eller syns varje dag men när det väl behövs så finns de där för mig och jag finns där för dem. De, liksom jag, uppskattar rak kommunikation, ärlighet och uppriktighet och vi vet också hur vi ska prioritera och detta respekteras även om det ibland kan innebära att till och med vänskapen kommer i kläm.


5. Jag vill slutligen avrunda med vad jag skulle vilja säga till mina fiender (om jag har några   ). Jag är en väldigt förlåtande människa och jag har inga problem med att det snackas skit om mig till och från. Jag kan till och med överleva en del taskiga kommentarer och ibland visst hot. MEN om ni ger er på min familj eller mina vänner eller gud förbjude, att ni går på mina barn så finns det bara en sak som gäller...

I won´t get mad, I WILL get even   .

Att ge sig på dem som betyder mest för mig är detsamma som att skriva under sin egen undergång. Så till alla mina vänner där ute...


Puss   

Av Zophie - 24 augusti 2011 12:06

Tja, detta borde väl ändå bli ganska lätt. Eller inte :) Jag är ju av den åsikten att hata är ett oerhört starkt ord som man inte ska använda i onödan. Jag föredrar att undvika detta ord och använder mig istället av "tycka mindre om" eller "ogilla". Jag ska ändå försöka hitta ett par saker jag ändå uppriktigt hatar men om inte detta lyckas hoppas jag på ert överseende då jag isället kommer använda "ogilla".


1. En sak jag verkligen ärligt och uppriktigt kan säga att jag hatar är när folk gör illa barn. Om det är mobbing, barnamord, misshandel eller sexuellt utnyttjande spelar ingen roll för mig, där drar jag alla över en kam. Barnen i vårt samhälle är de svagaste individerna och behöver därför allas vårt skydd. De ska ha rätten att växa upp och må bra och få en grundtrygghet och därgenom utvecklas till underbara och starka individer med tro på sig själva och sin förmåga. ALLT OCH ALLA som hämmar detta hos barnen hatar jag.


2. Jag hatar även all form av orättvisor. Ett av mina favoritordspråk är "Ära den som äras bör". Jag verkligen hatar när någon tar cred för någon annans hårda slit och jobb. Under denna punkt hamnar även något som jag själv OFTA råkat utför nämligen att en grupp personer har samma åsikt om något men skickar fram en individ att föra deras talan. När sedan denna åsikt ifrågasätts, oftast av någon i högre position, så backar ingen upp individen som lade fram allas gemensamma åsikt. Fegt, uselt, svagt och riktigt j-la orättvist tycker jag och jag hatar det verkligen.


3. Sedan kommer vi då till lite andra saker och här väljer jag då att använda mig av benämningen ogilla. Jag ogillar verkligen inälvsmat. Jag vet att många älskar levergryta, till exempel min man, och att många tycker att blodpudding och annat är gott och jag har verkligen smakat och försökt men jag tycker inte om det. Det går bara inte, jag klarar inte av att få ner det. Det konstiga i kråksången, och här säger jag emot mig själv lite, är att jag trots detta gillar leverpastej??? Jag vet, jag fattar det inte heller... men det måste vara den danska gräddpastejen, allt annat går bort...


4. Även falskhet är något jag starkt ogillar. Att utstuderat manipulera och falskspela för att få sin egen vilja igenom klarar jag bara inte av. Jag hade en god vän en gång som hade många fina egenskaper, det var därför jag umgicks med henne, men samtidigt var hon otroligt manipulativ och vände hela tiden kappan efter vinden beroende på vart hon kunde få fördelar. När detta tillslut gick ut över mig och en gemensam bekant fick det vara bra. Då kunde inte hennes bra egenskaper väga upp för hennes falska fasad även om jag förstod vart denna fasad bottnade i.


5. Den sista saken jag ogillar är, tro det eller ej, utvecklingen av vårt vackra språk. Det finns på tok för många där ute som utarmar vårt vackra språk och missbrukar sättet det bör användas på. Ja, jag vet att jag är lite av en språkpolis men jag anser att vägen till framgång, vägen till fred och jämlikhet i världen ligger i kommunikation och kommunikation utövas bästa med ett korrekt språk. Pennan som vapen stämmer nog mycket bättre än man kan tro, det är min personliga reflektion i ämnet.

Jo jo, visst kan fingrarna slinta på tangenterna och visst blir det ibland lite tokigt, även för mig och det är helt okej, men det är inte okej att missbruka sitt språk. "Han ba å hon ba å dom ba liksom asså". Vidrigt... tycker jag.


Så då vet ni vad jag hatar och ogillar. Vad ogillar ni och hur använder ni egentligen ordet hata?!


Puss   

Av Zophie - 23 augusti 2011 10:52

Tja, detta blir nog ganska lätt. Jag är, som tidigare nämnt, en obotlig optimist och därför gillar jag det mesta här i världen. Bara ett litet problem... optimist som jag är så gillar jag ju det mesta så vad, vilka eller vilket ska jag välja... Ja se det var en bra fråga... Återigen kanske det inte blir så lätt som jag trodde men det är väl bara att köra på och se vad som kommer upp när jag trycker på tangenterna...


1. Jag gillar årstider. Kanske låter konstigt men det är faktiskt sant. Jag gillar alla årstider och tycker att varje årstid har sin egen charm.

Våren är fantastisk när ljuset kommer, när knopparna börjar spira, gräset gror och växer sig grönt och frodigt. Fåglarna kommer tillbaka och här och var hörs små fågelpip från en liten fågelunge som vill ha mat.

Sommaren är underbar med sol och värme, bad och semester. Man kan åka på loppis, grilla och dela en flaska rosé mitt i veckan med goda vänner. Kroppen får dessutom i sig välbehövligt d-vitamin och är man flitig på stranden så får huden ett gyllene skimmer som gör vem som helst fräsch och vackert solbränd.

Hösten är mysig. Då byts färgpaletten i naturen ut och färgerna blir gyllene, bruna, gula, roströda och orangea. Ljus i alla former plockas fram och thékannan får sällan vila. Man kurar ihop sig inomhus med varm dryck, en bra bok eller trevligt sällskap bara. Ute blåser vindarna och regnet smattrar på taken.

Vintern är sist ut på året men absolut inte minst. Man får gosa in sig i varma täcken och låta ljus och lyktor lysa upp tillvaron. Ute viner vinden och snön yr och man dricker varm glögg och ser fram mot jul och nyår. Sällskapsspelen plockas fram och man hänger både gubbe och kastar gris. Klarrött, silver, guld och vitt pryder vintrarna i vårt hem och jag njuter av den varma sprakande elden i kaminen och känner doften av binnande ved. 


2. Vad gillar jag mer kan vi tro... Jo jag gillar musik. Jag lyssnar på nästan all sorts musik och kan ena sekunden spela Vivaldis årstider och nästa sekund dåna på med lite Madonna. Varför inte blanda upp det hela med lite Miley Cyrus eller hennes far och avsluta med Dr. Hook?!

Jag lyssnar på det mesta och kan ärligt säga att jag hellre skulle vara blind än döv. Att aldrig mer få lyssna till musik skulle vara hemskt och jag har ändå sett så mycket i mitt liv att jag nog skulle föredra att vara blind än döv om jag var tvungen att välja.


3. Jag gillar också thé. Jag har aldrig lärt mig att dricka kaffe... Jag har försökt, det har jag verkligen gjort men det går bara inte. Jag mår illa, blir skakig och vi ska bara inte tala om vad min mage tycker om kaffe... knip, gas och prutt kan vi milt uttrycka det. Inte ens med hälften mjölk och fem sockerbitar går det... det är stenkört på kaffefronten för min del.

Thé däremot, dricker jag som om det vore kaffe och jag kan lätt klippa en kanna eller två om dagen. Jag försöker ändå begränsa mig till fyra koppar (baljor) om dagen och jag alternerar gärna mellan svart, grönt och rött thé. Mums.


4. Jag gillar också att läsa. Böcker, böcker och böcker är ett stort intresse hos mig ett intresse som jag även delar med min syster och mor. Det blir ju tyvärr en dyr hobby i längden dock och därför tog jag initiativet till att bilda en bokbytarklubb och idag är klubben inne på sitt fjärde år. Vi är åtta kvinnor som träffas varannan, var tredje månad och fikar lite tillsammans och sedan byter vi pocketböcker med varandra. Lika många som man tar med sig går man därifrån med, vi alternerar att vara hos varandra och berättar även lite om en eller två av de böckerna vi läst. Ett mycket bra sätt att nästan helt gratis få läsa nya böcker.


5. Sist av alla de saker jag gillar måste jag nog ändå också tillstå att jag gillar listor. Ja, jag vet det kan tyckas lite B men så är ändå fallet. Jag gillar enkelheten i en lista och det faktum att du inte behöver tänka efter så mycket. Jag gillar verkligen när man ser ett riktigt smaskigt recept och så står det listat klart och tydligt vilka ingridienser som ingår samt exakt listat hur man gör för att tillaga den där smaskiga rätten. Jag gillar att göra egna listor eftersom jag tycker om att ha struktur i det jag ska göra samt att jag faktiskt känner mig väldigt duktig när jag kan bocka av något jag utfört på listan. Dessutom har jag fått lära mig att man alltid ska ha två listor. En lista där allt man skall göra står uppspaltat men även en lista på vad man gjort. Om du bara har en lista över vad som skall göras är det lätt att sedan glömma vad man faktiskt har åstadkommit och det är ju inte så kul.


Så, det var fem saker jag gillar. Vad gillar ni för något? Vad får er att gå igång? Det vore spännande att få veta.


Puss   

Av Zophie - 22 augusti 2011 16:33

Tja, det är alltid svårt att skriva om sig själv tycker jag. Saker som har hänt mig eller saker som jag tycker och har åsikter om är lättare och i denna rubriken specificerar man inte heller VAD för saker som skall skrivas. Ska det vara positiva saker, negativa saker, skall jag skriva fem egenskaper jag har eller ska jag bara lista fem allmäna saker om mig... Hmmmmmm, detta blir kanske svårt... eller inte....

Varför göra det svårare än vad det är?!


1. Den första punkten är ganska uppenbar - Jag älskar att skriva. Blogg, novell, sångtexter eller listor spelar ingen roll bara jag får skriva av mig, på korrekt svenska bör tilläggas. När jag var yngre närde jag författardrömmar, nu... tja min skrivarkurs får väl utröna min framtid som författare *fnissar*


2. Jag är traditionell feminist. Svår kombo men det är faktiskt så. Jag tror att kvinnor och män är lika mycket värda. Jag ser det som en självklarhet att kvinnor ska ha lika lön för lika arbete. Jag anser att kvinnor kan i lika stor utsträckning som män vid lika förutsättningar. Det är min fulla övertygelse att kvinnan inte klarar sig utan mannen liksom mannen inte klarar sig utan kvinnan. Varför blir jag då påhoppad och nermejad från alla håll när jag säger att JAG tar själv hela ansvaret för mina barn de första 6 månaderna. Varför blir jag idiotförklarad när jag hävdar att MITT hem är MIN borg. Och varför kan man inte bara acceptera att jag inte VILL jobba heltid utan spendera mer tid med mina barn när de är små ?????????????? No comprendo!!!!!!!!


3. Omnia per ipsum - Familjen betyder allt. Spelar ingen roll om det är biologiskt, plastigt, styvigt eller hur man än vill benämna det. Den familj du har omkring dig är det som betyder allt. Det är de som står bakom dig i vått och torrt, det är de som skrattar och gråter med dig, tröstar och skäller på dig, det är de du kan lita på och som alltid står vid din sida i de mörkaste av stormar. Min familj, både min biologiska och min valda, är mitt allt.


4. Jag är övervig, till min makes lycka och mitt förtret kanske man ska säga   . Jag är gammal balettdansös och jag dansade klassisk balett från det att jag var runt tre till jag var ungefär tolv. Jag var duktig och lovande och min balettlärarinna hade höga förhoppningar om mig. Tyvärr hamnade jag i den där åldern när man liksom tröttnar på allt och när jag väl tog mig ur det och jag ville börja dansa igen fick jag höra att min balettlärarinna var död. Då tappade jag sugen liksom, det var ingen idé...

Idag lider jag av sviterna från, bland annat, baletten trots att det är så många år sedan jag slutade dansa och det enda alla läkare, kiropraktorer, naprapater och andra kvacksalvare kan trösta mig med är att det kommer bli bättre... när jag blir gammal.


5. Jag ska bli miljonär. Jo, jag tror faktiskt helt och fullt på detta. Vid tre olika tillfällen har jag drömt om tre olika scenarion där jag alla tre gånger vinner just en speciell summa pengar. Alltid är det samma summa jag vinner och det är ett miljonbelopp. Som den obotliga optimist jag är tar jag i och med detta förgivet att jag någon gång i livet kommer bli miljonär   .


Så där ja, det var ju inte så svårt. Fem helt skilda saker om mig som kanske inte alla visste sedan innan. Håll till godo och jag hoppas få läsa fem saker om er så småningom.

Tills vi hörs igen...


Puss   

Av Zophie - 21 augusti 2011 22:00

Just nu sitter jag nog i godan ro på färjan hem från Gotland. Jag är säkert trött go och lite lagom leden över att lämna min hjärtesyster med familj och har säkert haft det trevligt... Timmen kommer vara väldigt sen när jag kommer hem så jag passar på att göra ett inlägg i förskott även för söndagen... under förutsättning att min tekniska ådra fått ett uppschvung och att detta med att blogga innan och publicera det i efterhand verkligen fungerar... Annars kan det bli pinsamt.

Anyway...

Jag hittade en sådan där rolig lista igen när jag var inne och kollade olika bloggar för en tid sedan. Jag kom på att jag helt krasst kunde sno tanken och göra min egen lista utformad efter vad jag själv finner intressant hos både mig själv och andra. För om jag gör listan och ni coppar den så får jag ju veta desto mer om er också...

Ja se jag har alltid en baktanke   .

Jag ber om ert överseende dock, jag har ju modifierat originalet för att det ska passa mig det vill säga klippt och klistrat samt lagt till och dragit ifrån...

Nu kör vi...

Dag 1 - Fem saker om dig själv.
Dag 2 - Fem saker du gillar.

Dag 3 - Fem saker du hatar.
Dag 4 - Fem saker du vill säga till fem olika personer.
Dag 5 - Fem viktiga personer i ditt liv.
Dag 6 - Fem saker du inte klarar dig utan.
Dag 7 - Fem favorit låtar.
Dag 8 - Fem saker jag aldrig glömmer.
Dag 9 - En dag i ditt liv.
Dag 10 - Bakrundsbild på datorn/mobilen.
Dag 11 - En ny sanning om dig.
Dag 12 - Ett kort på något du vill ha just nu.
Dag 13 - Fem kvinnor du skulle vilja bjuda på middag (levande som döda).
Dag 14 - Högsta önskan just nu.
Dag 15 - Den finaste egenskapen hos din bästa vän.

Dag 16 - En hemlighet om ditt jobb.
Dag 17 - Ett kort på din handstil.
Dag 18 - En talang du skulle vilja ha och varför.

Dag 19 - Fem positiva egenskaper någon annan tycker att du har.

Dag 20 - Fem negativa egenskaper någon annan tycker att du har.

Dag 21 - Fem män du skulle vilja bjuda på middag (levande som döda).

Dag 22 - Ditt eget favoritcitat.

Dag 23 - Fem bra böcker.

Dag 24 - Fem bra filmer.

Dag 25 - Dra din sämsta vits.

Dag 26 - En utmaning du gjort.

Dag 27 - En utmaning du skulle vilja göra.

Dag 28 - Vad är du rädd för.

Dag 29 - Vad gör dig lycklig.

Dag 30 - Vart skulle du vilja donera pengar till och varför.


Så där ja, det var det hela. En hel månads inlägg klappat och klart, så var det med inspirationen. Jag kan varmt rekommendera att stjäla hela mitt koncept och om man vill bryta ner det i olika beståndsdelar och hämta tips och inspiration till era olika blogginlägg om ni inte vill köra hela listan. I vilket fall som helst får man ju en möjlighet att lära känna er lite bättre. Så tills vi kör igång i morgon... Sov gott och


Puss   

Av Zophie - 20 augusti 2011 12:00

Jag befinner mig på Gotland som många av er vet men jag kan ändå blogga från "den andra sidan" om man så säger   .

Idag tänkte jag göra det otroligt enkelt för mig och bjuda på ett litet boktips. Jag har läst en mycket enkel men otroligt trevlig bok. Den är lättläst, snabb att ta till sig och med otrolig värme och humor. Någon recencent skrev att det var som att ha en varm och rolig vän hos sig och jag kan bara instämma helt och fullt. Boken jag tala om är naturligtvis:


 

Babben Larssons "Jag vägrar dö nyfiken".


Hon skriver öppet och ärligt om sitt liv nästan från vaggan till graven om man säger så och jag kan tycka att hon säger väldigt mycket utan att säga så mycket. Det låter kanske konstigt och kryptiskt men läser ni boken så kommer ni förstå. Detta var en bok jag tyckte mycket om och den humoristiska undertonen uppskattar jag alderles särskilt.

Har ni inget att göra under en helg så läs gärna denna boken. Jag gjorde det och nu är Babben en av mina idoler.


Puss   

Av Zophie - 19 augusti 2011 15:00

Idag blir det ett ganska kort inlägg och orsaken till detta är en liten men ack så viktig dam boendes på en ganska stor ö.

Jag ska nämligen på barndop på Gotland i helgen.

Det är min syster som fick barn i april och för att ingen ska bli konfunderad eller förbryllad kommer här ett par konstateranden.


Jag anser att man kan älska vissa av sina vänner lika mycket som sina biologiska syskon.

Jag älskar min bästa vän som ett riktigt syskon men för att undvika spekulationer, förbryllanden, fundringar och eventuellt skitsnack så kan vi från och med nu benämna min vänsyster som min hjärtesyster för det är vad hon är, min självvalda syster i hjärtat. Bra där!


Min hjärtesyster fick således en liten tös i april och nu ska lillan döpas och vi är självklart bjudna och ska åka till den stora ön i öst...

Jag kommer således att ha fullt upp hela helgen och jag kommer njuta av bebis, vänskap, kärlek och otroligt vacker natur.

Av denna anledning blir det kanske inte så mycket bloggande i helgen och jag hoppas ni har överseende med detta... Om ni inte har det kan jag meddela att jag kommer förbereda ett par inlägg. Huruvida det kommer fungera att lägga upp inläggen i förväg eller inte vet jag inte (tekniskt handikappad som jag är) men jag tar en rövare och gör ett försök. Det värsta som kan hända är att ni blir utan inlägg i helgen, alternativt att ni helt plötsligt får 3 inlägg på raken och sedan inget mer under två dagar men den som lever får se.


Puss   

Av Zophie - 19 augusti 2011 08:53

Nu tar det snart hus i he-vete i lingonskogen. The Bith är i farten igen och denna gången är det fjortisbloggerskor som skall få sin dos av kängan i baken. Jag har hittat inte mindre än två (hittills) tjejer som efterlyser tips på hur man snabbt går ner i vikt. "Pulver funkar det?" och "Jag behöver gå ner 10 kilo snabbt. Behöver tips."

ÄR NI HELT JL-A FRÅN VETTET??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Behöver jag ens fråga det?


Jag blir så sugen på att gå in och svara på deras förfrågan. "Jo visst fungerar pulver. Bantningspuler är dyrt dock så varför inte istället testa bakpulver, skurpulver eller, min personliga favorit, tvättpulver." "Jag har världens bästa tips om du vill gå ner 10 kilo snabbt, ett skott i pannan".


Jag blir så grymt arg och förtvivlad över unga tjejer som helt plötsligt ska gå ner i vikt "Snabbt". När det gäller hälsosam viktnedgång finns inte ordet snabbt ens i listan. BEGRIPER NI?!


Att dessa tjejer också fiskar efter tipsen i Rampljuset inbjuder ju även till alla dessa otroligt korkade, ja det är min personliga åsikt, pro-anas som kommer ge dem de värsta viktnedgångstipsen som med största sannolikhet kommer resultera i att 1. Dessa unga och intet ont anade tjejer kommer utveckla anorexia, 2. De kommer gå ner i vikt bara för att gå upp allt lite senare och vips har man utvecklat en skadlig jojobantning eller 3. Inse att tipsen inte funkar i längden och lägga skulden på sig själva och börja hetsäta och bli megafeta.


Nej, jag vet att scenariot inte riktigt kommer se ut på det viset men det finns alltid en risk för att något av det faktiskt kommer att hända eller att det till och med kan bli värre.


Här kommer mina egna högst personliga tips på viktnergång. Jag utger mig inte för att vara vare sig dietist eller expert i frågan men jag har ändå levt åtskilliga år och har vad man brukar kalla för erfarenhet. Att jag dessutom har en beteéndevetenskaplig examen från högskolan bidrar kanske också...


1. Matematik. Lär dig ekvationen kalorier in kontra kalorier ut. OM du lägger in kalorier måste du också lägga ut kalorier för att behålla din vikt. Vill du således gå ner i vikt måste du alltså äta mindre kalorier än du gör av med.


2. Förbrukning. För att förbruka de kalorier du sätter i dig bör du röra på dig. Du bör ta minst en långpromenad varje dag i rask takt. Träna gärna på gym med hjälp av kunnig instruktör eller gå på olika pass på nämnda gym. Afrodans, Zumba, Yoga eller annat pass är roliga aktiviteter som gör att du rör mer på dig. Gör gärna detta 2 gånger i veckan i kombination med promenaderna.


3. Mängd. Grundregel för mat. Magsäcken hos en vuxen människa rymmer ca. 2 dl och skall inte pressas till att rymma mer. Detta innebär att du, på din mattallrik, bör hälla upp mat motsvarande dina kupade händer.


4. Njutning. VAD du äter är lika viktigt som HUR du äter. Att hasta iväg med en burgare på stan är inte att rekommendera om du vill gå ner i vikt. Nej då gäller det att vid varje måltid sätta sig ner, ta sin tid och njuta av maten. Tugga väl, stressa inte. På det sättet jobbar magen bättre.


5. Ingridienser. Du kommer aldrig gå ner i vikt om du låter din kost bestå av chips, kakor och godis. Hälften grönsaker på talliken, resten proteiner (fisk, fågel, kött) och något upptill till exempel pasta, ris eller potatis.


Ett litet specialtips är att faktiskt under en kort period, för att hjälpa magen komma igång, avstå ris, pasta, potatis och bröd. Mat är utmärkt gott med bara en köttbit och en ordentlig sallad med lite dressing eller vinägrette. Dessutom ska du ALDRIG utesluta någon kategor i din diet. Kroppen behöver både proteiner, kolhydrater och fett för att fungera optimalt. PUNKT!

Jag lovar och garanterar att OM du följer denna enkla femklöver kommer du gå ner i vikt. Det kommer inte gå snabbt men det kommer hålla i sig istället och du kommer inte gå upp de kilon du tappar. När du väl är nöjd så kan du lägga till lite mer mat bara så att balansen mellan kalorier in och kalorier ut fungerar.


VARSÅGOD sluta nu leta efter quickfixar, det fungerar i regel ALDRIG i längden utan leder endast till ett skadebetende i ditt förhållande till mat.


Puss   


Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards