filoZophie

Alla inlägg under oktober 2011

Av Zophie - 22 oktober 2011 12:21

So long suckers...


Idag styr jag och familjen kosan mot mina föräldrars hem. Det vankas höstmiddag med mina föräldrar, min syster och svåger samt ett par goda vänner i kväll. Det blir trerätters och I´m in charge of förätten.

Till förätt kan jag således meddela att det blir min berömda kräftsoppa vilken jag har stått och tillagat halva förmiddagen. Först ska dryga ett kilo kräftskal, lök, citron, tomatpure och hönsbuljong fräsas ihop för att sedan fyllas upp med vatten, kräftspad och vitt vin... och dill... MYCKET dill...


Sedan är det bara att koka ihop i 20 minuter, sila av och reducera till ungefär 6 dl fond som sedan späs ut med vispgrädde, kokas upp och serveras med kräftstjärtar och dill...


Så där ja, en snabbvariant på min kräftsoppa  . Avgörande för hela smaken kan faktiskt vara valet av vin. Denna gången har jag varit djärv och valt en Stoneleigh istället för den vanliga Casal Garsiha eller hur det nu stavas...

Vi får väl se om det blir lika gott...


Min mor står för varmrätten som idag blir lamm och goda vänner står för desserten... Syster och svåger står för gottit alkoholhaltigt innan maten så det bäddar nog för en lyckad kväll.

Av den anledningen kommer nog undertecknad att vara tämligen trött i morgon så vi får väl se om det blir något inlägg. Vi har dock visning på lägenheten klockan 16 så man måste väl vara pigg, glad och på benen innan dess... eller...


Men nu säger jag Adios Amigos, vi har mycket att göra innan bilen drar söder ut.


Puss   

Av Zophie - 21 oktober 2011 16:53

Ni vet när man som tjej har en sådan där dag, eller period i livet för den delen, när allt går snett. De där dagarna som försiktigt börjar med att man tappar kaffet/thé-t i golvet, koppen går i tusen bitar och det skvätter så att man får torka till och med mellan elementen för att få bort den varma drycken som man dessutom har bränt sig på.


De där dagarna som fortsätter med att lunchen smakar f-n, man är konstant sugen men vet inte på vad, jeansen passar inte för man är menssvullen och man vill besvara alla "god morgon" med ett DRA ÅT HELVETE!


Ni känner ju till de där dagarna då alla räkningar dyker upp på samma gång, kontokortet fungerar inte och typ din bästa vän berättar att hon legat med din make/pojkvän/fru/flickvän...


Ni vet sådana dagar eller perioder som man har ibland då lagen om alltings jävlighet verkligen slår till i det mesta man gör och man inte kan komma hem fort nog för att dra täcket över huvudet och bara gå och dö en smula och glömma att det finns en värld där utanför.


Ni känner igen de där dagarna  när man skyller allt på PMS och man bara hatar hela världen och allt verkligen går käpprätt åt skogen och det VERKLIGEN är alla andras fel och man är tjurig, grinig och allmänt förbannad på allt och alla...


Ni vet de dagarna när de flesta, med rätta, brukar hänvisa till oss kvinnor som bitterfittor... 


... tänk då att ni är eller har en man i ungefär samma situation...


Där sitter en bekant till mig idag och hon efterfrågade vad den manliga motsvarigheten till bitterfitta var...


Svaret kom till mig självklart och enkelt: Tjurkuk så klart!


Så nu vet ni tjejer att varje gång en man uppför sig som en riktig bitterfitta kan ni med gott samvete kalla honom för vad han är: En tjurkuk!

Kom i håg vart ni hörde det först och...


Puss på er   

Av Zophie - 20 oktober 2011 23:01

För ett tag sedan fick jag en Award som jag svarade på efter bästa förmåga och nu har det hänt IGEN!!! Tänk att det finns personer som tycker att min blogg är värd att Awardas   . Denna gången är det gulligaste Katarina som har bloggen endast gossar som gett mig Awarden.

Du ska länka till den man fått den av, fullborda de 5 meningarna och skicka den till 5 andra bloggar, så here we go.

 

1. När ingen ser eller hör mig… så dansar jag ju men jag gör faktiskt mer än så, jag dagdrömmer också... Det är roligt att få sätta fart på fantasin och bara drömma sig bort ibland... eller hur?!

2. Jag går aldrig hemifrån utan… plånboken var ju självklar men jag har också märkt att jag på sista tiden även blivit otroligt beroende av min mobiltelefon...

3. Min blogg heter som den gör för att jag… jag är en riktig filosof, så är det bara...

4. Om jag vågade skulle jag… starta eget står ja ju i beredskap att göra så jag får nog välja något annat... Sjunga offentligt får det nog bli. Jag har gjort det en gång och vaknade upp dagen efter med en prispokal från en kareoke-tävling som jag inte ens minndes att jag ställt upp i. Sedan dess sjunger jag aldrig offentligt.

5. Om tio år kommer jag att… driver jag mitt bolag med framgång och har kanske tagit det första steget mot en investering i min egen vingård i Italien där jag kan lära italienarna brygga gott rödvin och skriva mina böcker.


Vilka ska jag nu utamana.... fem får jag välja ....

Då blir det de härliga bloggerskorna:

 

Anna

Ewa

Jonathans mamma

Xecute

Zandra


Enjoy girls och

Puss   

Av Zophie - 19 oktober 2011 17:56

Nu är det snart dags och alla i familjen väntar med spänning. Morgondagen bjuder nämligen på slutbesiktning på vårt nya hus  . Ja vi kommer ju inte kunna flytta in från och med i morgon, det fungerar ju inte så... tyvärr. Nej, det är besiktning sedan har vår husleverantör två veckor på sig att åtgärda eventuella fel eller sådant som helt enkelt inte hunnits med vilket innebär att det om två veckor är överlåtande besiktning och DÅ är tanken att vi ska få nycklarna. Nu har vi varit så sjyssta så att vi har accepterat att hustillverkaren ska få ha två visningar på huset och den ena ligger faktiskt den 6 november. Detta har inneburit att vi accepterat att inte ta över huset innan dess men på måndagen den 7´de november körs de första kartongerna till huset.

Jag lovar er att ta med kameran i morgon för då ska det ju vara undanröjt och klart i mesta möjliga mån och då ska jag fota lite och kanske dyler ett eller annat kort upp här på bloggen.


Men nu väntar mat till mina små troll dessutom är det bråk och kiv mellan dem så tills vidare måste jag kila...


Puss   

Av Zophie - 18 oktober 2011 18:19

Idag har det varit en ganska hektisk dag och jag ser verkligen fram mot att maken snart kommer hem med lite hämtmat. Från att ha kört ungarna till dagis/skola så har hela dagen bara rullat på med det ena efter det andra så i kväll kommer jag nog att göra mig en ganska tidig kväll.

Dagen har för övrigt varit mycket bra och givande och jag har hunnit med både en lunch med god vän, tagit foton på barnen hos fotografen samt varit på olika banker och diskuterat det blivande företagets framtid.


Dock tycker jag att det är lite krångligt att sätta sig in i allt man verkar vara tvungen att kunna när det gäller bankvärlden kontra starta företag men man lär sig väl så småningom.


Just nu är jag bara trött trött och hoppas maken snart kommer hem så jag kan försätta mig själv i matkoma snart... gärna framför tv´n också...   .


Så dyker inget entusiasmerande eller irriterande upp senare i kväll så säger jag faktiskt bara...


Puss   

Av Zophie - 17 oktober 2011 16:56

Nu är det dags för tävling igen, jag bara ääääälskar ju tävlingar.

Denna gången var det faktiskt MissVivis som tipsade om denna roliga tävling som man självklart ställer upp i. Jag tävlar självklart hos Millah om en härlig goodiebag.


Tävla du med om en härlig goodiebag som är fylld med massa smått och gott!

Tävlingsregler:
Dela tävlingen på din blogg - tex: "Bild + Jag tävlar hos Millah om en härlig goodiebag"

Enklare än så blir det inte.

Lycka till alla... även till mig ;)


Puss   



Av Zophie - 17 oktober 2011 07:57

Jomenvisst, så är fallet.

Målet för min irritation handlar återigen om bloggare i synnerhet och bloggar i allänhet.

Jag har full respekt för att vissa bloggare bloggar mer än andra och jag anser självklart att det är upp till den som bloggar hur mycket eller lite man vill skriva MEN, jo självklart finns det ett men   , tänk på vad och hur du skriver om du lägger upp en rekommendation i rampljuset.

As I write, ligger det uppe ett promotande i rampljuset om en tjej som behöver "hjälp hjälp hjälp med att välja" och okej, det kan jag väl göra snäll som jag är...

Problemet är bara att när jag går in på hennes blogg för att se och läsa vad det är hon behöver hjälp med så har hon uppdaterat och skrivit så många inlägg att jag inte är människa att hitta inlägget hon antagligen avser med rampljustexten?!

Va???

Snacka om tio totalt bortkastade spänn!

Jag menar verkligen allvar, där var kanske tio inlägg eller mer, skrivna samma dag. Dessutom var inläggen skrivna hoppigt och hastigt så det gick egentligen inte att utläsa något vettigt alls utav bloggen.

Sådant tycker jag är trist och jag tycker det är brist på intelligens, förlåt men det är min åsikt. Hur kan man lägga upp så många olika inlägg och inte ha något vettigt att säga i något av inläggen? Jag vill inte läsa "kolla min outfit för idag" med en bild... och sedan var det liksom slut där. Jag är inte intresserad av att veta att "Nu drar jag till Jossan" och punkt, det var allt?!

Jag undrar lite VEM är intresserad av att veta det?

Jo, Jossan är det säkert men hon är nog den enda och då kan man ju skicka ett mess istället för att lägga upp det på bloggen, eller?!

Jag bara undrar, varför inte skriva ett eller två intressanta inlägg om dagen som innehåller mer än två meningar och en bild då kanske man skulle få lite fler läsare och man skulle definitivt verka lite mer seriös?!


Självklart, läs nu SJÄLVKLART, kan man lägga upp två meningar och en bild i ett blogginlägg, det är inte det jag säger men att göra det VARJE gång?!

No no no, det är inget för mig och jag begriper inte varför man vill promota ett av dessa inläggen i rampljuset när man som läsare ändå inte hittar dit på grund av alla andra inlägg som ligger framför och efter. Som sagt, snacka om tio bortkastade spänn.


Nej, jag gillar spännande, intelligenta och kloka inlägg varvat med lite lättsamheter men där andemeningen ändå ligger i en bakomliggande tanke som man följer upp... DET är min kopp thé.


Ciao     

Av Zophie - 16 oktober 2011 19:44

Idag har magen varit stabil och jag och familjen samt syster har varit på GeKå´s och handlat. Vi skulle ju åkt igår men min mage ville inte alls vara med så det var bara att ställa in och hoppa i bilen idag i stället.

Och jag kan säga att det var shopping på hög nivå och sista gången som maken får följa med... Så dyrt har det ALDRIG varit när jag handlat på GeKå´s tidigare. Jag brukar alltid skriva en lista och jag brukar ha den som riktmärke när jag handlar och jag vet ungefär vad det brukar stå i slutet på kvittot... Idag, however, blev det betydligt dyrare än det brukar och det enda som skilde sig från alla andra gånger var att maken var med   .


Men men, ibland blir det så... Jag kan ju stoltsera med att stortrollets julklappar är färdighandlade, dessutom är vi en bra bit på väg när det gäller lilltrollets klappar också. Att vi även handlade en massa kläder till trollen som de fick direkt och inte i julklapp som brukligt kan ju också vara en bidragande faktor... Det löser sig nog i slutänden.

Det enda jag däremot ställde mig lite tvekande till var att jag faktiskt ville handla lite till huset. Det är trots allt bara tre veckor kvar innan vi få nyckeln och jag hade tanken klar kring vad jag ville titta på, men det bidde ingenting  . Nej faktum var att jag inte hittade en endaste sak till vårt nya hus... men det gör inte så mycket för snart bär det nog av till GeKå´s igen. Om allt går vägen så får vi en liten familjemedlem med fyra tassar i februari/mars och då måste vi ju handla en hel massa till vår lilla (s)katt.


Men för tillfället tänker jag sjunka ner i soffan och bara... vara helt enkelt. Både kropp och knopp är helt slut så jag säger bara...


Puss    

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards