filoZophie

Alla inlägg under november 2011

Av Zophie - 12 november 2011 09:45

... eller god och god...

Jag sitter här med VÄRLDENS träningsvärk...


Det var ju som så, för er som inte hört det, att jag börjat träna. I torsdags dök jag så upp på träningen klockan 18... för att inse att jag var en timma tidig. Men passet som skulle börja 18 verkade roligt så jag bestämde mig för att stanna kvar och testa det, sagt och gjort. Det vara bara det att det var ett ganska tufft pass med mycket inriktning på styrka. Jag hängde på så gott jag kunde och fick faktiskt mycket beröm men efter en timme var jag helt slut. Jag kunde ju dock inte missa mitt "riktiga" pass som började 19 så jag körde det med... och här sitter jag... med en grym träningsvärk... men ändå ganska nöjd med mig själv. Jag orkade. Jag gjorde det. Jag är stolt över mig själv som motade bort min lilla latmask och körde järnet i TVÅ timmar   


Dock är man ju lagom glad idag då man ska packa och köra kartonger och annat "skräp" till huset idag.

Jo, igår var ju dagen D för oss, lyckodagen med datum 11-11-11, då vi fick nycklarna till vårt nybyggda drömhus. Så nu börjar vi flytta lite idag och sedan är tanken att vi ska ta de stora sakerna i morgon. Förhoppningsvis blir denna natten den sista i lägenheten om allt går enligt planerna och eftersom allting hitills har gått enligt plan så ser jag inte att det skulle skita sig nu. Skulle det göra det sitter vi ändå inte i sjön, vi har lägenheten till sista november...


Men nu har jag inte tid att sitta här, nu är det bara att bita ihop, glömma träningsvärken och tuta och köra.


Puss   

Av Zophie - 10 november 2011 16:46

Jag gör det enkelt för mig eftersom träningen hägrar och jag inte riktigt hinner...

Välbekomme ;)


Taget från Tjuvlyssnat:

NTI Gymnasiet, Göteborg

Fyra elever ~16 sitter och pratar om olika FN-länder.
Tjej 1: Kongo är ju skitstort jämfört med Rwanda.
Tjej 2: Ja, Rwanda är typ lika stort som… som Greklands bankkonto


Gröna linjen, Stockholm

En pappa sitter med två söner, ~6 och ~4 år. Sönerna har var sin Star Wars-mjukisdjur. De slår på varandras figurer och leker "krig".
Pojke 1: Jag ska strypa dig! Pappa, visst kan den strypas?
Pojke 2: Min kan också strypas, visst pappa?
Pappan: Nja, han kan nog skjuta i alla fall.
Pojke 2: Och kasta bomber!
Pojke 1: Ja, massa bomber! Han heter ju Bomba Fett!


Gud, vad jag älskar vissa personers logik XD


Puss   

Av Zophie - 9 november 2011 12:29

Hos goaste Anna väcks idag en tanke som jag tycker alla borde ta fasta på nämligen hur mycket vi egentligen gnäller och klagar på allt, istället för att hylla DE som hyllas bör samt hylla DET som hyllas bör och hur vi borde sluta att tjura på allt som "inte fungerar".

Efter att ha läst hennes inlägg kunde jag inte annat än att hålla med.

Jag vet med mig att jag är en sådan där person som förväntar sig att saker bara ska fungera och gör de inte det blir jag tvärsur. Jag vet att jag kan vara ganska fördömmande i vissa fall (läs: när jag hittills inte blivit motbevisad i min tanke) och det leder kanske till viss frustration som man kanske annars kunde undvikit.

Från och med nu tänker jag göra som Anna, jag tänker en gång i veckan köra med LOVEBOMBING.

Lovebombing är när man faktiskt hyllar något eller någon som fått ta ganska mycket skit den senaste tiden.


Så här kommer det, filoZophies första Lovebombing: Gympan!


Jo, det är faktiskt sant. I alla år har jag varit den inbitne soffpotatisen. Har man slagit upp lat eller, kanske rättare sagt, Bekväm i ordlistan så har där tidigare funnits en bild på moi! Helt ärligt. Jag tar alltid den lättaste vägen, jag undviker gärna till morgondagen vad jag inte nödvändigtvis måste göra idag och jag kan skriva min egen bok om 101 orsaker till att INTE träna. Jag har ansett att träningsnarkomaner har ett mindre IQ än andra, att joggare är självplågare, att elitidrottare måste lida av brist på vissa hormon etcetera... Uräkter, bortförklaringar och regelrätta undanflykter har alltid varit min vardag tidigare när det har gällt träning...


Jo jo, visst har även jag haft mina sinnessvaga ögonblick då jag köpt ett gymkort för dyra pengar, tränat tre gånger och sedan... no more. Visst har jag önskat mig simkort i julklapp bara för att få det och då direkt gått och begärt pengarna tillbaka "för jag fick visst två". Jag har även köp fina träningskläder... och de ligger längst in i garderoben än idag...


Men se nu är det slut med det, det har min hederliga husmorsjympa sett till. Varje måndag och torsdag klockan 18.00 befinner jag mig i gympasalen och väntar ivrigt på att få dra igång och klockan 19.00 är jag lika lycklig över att veta att "det är inte många dagar kvar tills nästa gång". Det är ingen avancerad gympa jag går på men det är kondis, kordination och lite styrka, precis vad jag behöver och kiropraktorn ordinerat.  Idag har jag även gått en rask och mycket lång runda för att i ett helt område lägga lappar om vår gympagrupp i brevlådorna. Vi behöver bli fler deltagare och ju fler vi är desto roligare.


Så härmed kan jag meddela att veckans Lovebombing går till min gympa, mer sådant till folket. Ja, jag tycker att gympan, ledaren och deltagarna kan dela på hela Lovebombingen för kan en liten gympagrupp frälsa även den mest ofrälste så finns det nog hopp om mänskligheten ändå ;)


Puss   

Av Zophie - 8 november 2011 23:06

Jag är lite trött idag.

Träningen gör det med mig, fortfarande. Jag är liksom inte riktigt hemma där ännu men jag jobbar på det och har inte ballat ur en enda gång... Hoppas bara att det syns på vågen snart... eller måttbandet, det kvittar liksom.


Jag har i alla fall en blogg som jag följer... lite sporadiskt visserligen men när jag väl läser den bloggen så läser jag ikapp mig på allt och jag har alltid hysteriskt roligt. Bloggen som är en av mina favoriter hittar ni HÄR.


Dagens ena inlägg på denna blogg fick mig faktiskt att (nästan) fälla en tår. Det var en tjej som friade till sin kille och som den obotlige romantiker jag är tycker jag att det var fantastiskt roligt, en riktigt kul grej att berätta för de kommande barnbarnen om... "Vet ni hur morfar/farfar friade till mig"... Det är lite kultvarning på den tycker jag...

Hur som helst så tänkte jag att man ju i detta läget kunde ta det steget längre... Ett bloggbröllop, hur coolt vore inte det? Och hur skulle man i sådana fall lösa det rent praktiska? Räcker det med en kille som bloggar under namnet Prosten som vigselförrättare? Hur skulle man göra med gäster, skulle det gå att lösa? Och hur funkar det med klänning, brudbukett och tårta? Skulle man använda webbkamera eller hur skulle det gå till?


Tja, jag vet inte riktigt men jag tycker att tanken är ganska häftig. Ett bloggbröllop liksom... coolt.


Fast återigen, frieri via blogg är en sak, men att verkligen gifta sig i cybervärlden är nog inte riktigt min grej. Jag är som sagt en obotlig romantiker och skulle hellre dö än att gått miste om buketten, klänningen, festen, gästerna och allt det andra som hör ett riktigt stort släktkalas till. Dock var jag och min nyblivne make ganska oortodoxa då vi var huvudpersonerna på vårt bröllop som envist stannade kvar tills alla andra gått...


Men det mina vänner, är en helt annan historia.


Puss   

Av Zophie - 7 november 2011 12:30

Jag har haft denna bloggen ett bra tag nu men jag har insett att jag aldrig någonsin skrivit om mitt livs största utmaning. Nej, det handlar inte om vare sig bröllop eller att skaffa barn det handlar om att sluta röka.


Sommaren 2000 gifte vi oss jag och maken och självklart fanns tanken på att skaffa barn. Jag rökte på den tiden och hade gjort så i 10 år. Vi hade diskuterat barn under våren och kommit överrens om att jag skulle sluta med p-piller, det kan ju ta upp till ett år innan man blir gravid när man ätit piller så länge som jag gjort och att jag dessutom rökte visste vi ju kunde påverka det med. Att sluta röka fanns dock inte på kartan för mig, det var liksom inget jag ens reflekterat över.

Under denna tiden jobbade jag på en bingohall och det var på den tiden som ingen kunde stava till rökförbud, i bingolokalerna blossades det för fullt och om man inte rökte... tja, taskigt läge, då var du endast hänvisad till en annan sida i lokalen (som var lika rökfyllde den egentligen). Vi som jobbade där rökte alla utom en eller två men det var ju deras problem, Who cares, när alla andra röker var kanske tanken?! Vad vet jag.


Nu var det ju bara så att dagen för vår bröllopsdag skulle jag få min mens... var tanken i alla fall... men det blev aldrig så. Två försök efter att vi slutat med p-piller blev jag tydligen gravid och en utökad familj var ett faktum insåg vi i slutet på sommaren. Då kom ju också frågan : Skulle inte jag sluta röka?!


Detta var en fråga som jag jobbade otroligt mycket med hos mig själv för ärligt talat så ville jag inte sluta röka. Min mamma hade klarat av att sluta röka bara något år tidigare men jag var inte mogen alls. Det var mycket bråk  hemma, goda råd kring att sluta röka ploppade upp i både passande och opassande situationer och den enda platsen jag var säker var på jobbet... Där kunde jag röka utan att någon brydde sig. Efter ett par månader blev dock situationen ohållbar och jag började känna själv att jag kanske inte hade något val, jag var väl tvungen att sluta röka då, men jag ville fortfarande inte. Jag gick till apoteket och köpte plåster och tuggummi och visst var mitt liv lite slut ändå - och jag vet att jag vid ett svagt ögonblick tänkte "jävla unge"...

Jag tuggade och tuggade, bytte plåster och försökte verkligen... men jag ville inte och dessutom var det så lätt att falla i gamla mönster på jobbet... Jag grät och jag skrek, jag var arg som ett bi på allt och alla och jag mådde så otroligt dåligt. Jag kämpade med ett tolvveckors avvänjningsprogrammet samtidigt som jag förbannade det lilla livet i magen och jag var allt annat än rationell och babylycklig som en blivande mamma ska vara. När jag avverkat halva tiden på avvänjningsprogrammet satt jag ute på balkongen en kväll och tog en cigg medans tårarna rann ner för kinderna och jag var väl vid det tillfället i vecka 13-14.

Jag satt på balkongen och reflekterade över mitt pissiga liv, min pissiga make och min pissiga familj samtidigt som jag förbannade mig själv för att jag låtit det gå så långt i graviditeten, kunde jag verkligen fortfarande göra abort med gott samvete?????

Då slog det mig, ni vet som man säger att någon behöver en high five... i ansiktet... med en stol... så kändes det!!!

"JÄVLA JAG-Skärp mig för f-n!!!!!!"

Jag tog ett sista bloss på ciggen innan jag släkte den. Tog mitt resterande paket, samlade ihop alla tuggummin och plåster och kastade rubbet. Dagen efter gick jag till vårdcentralen och meddelade att jag inte tänkte fortsätta på avvänjningsprogrammet för nu var det slutrökt för min del. Inte en enda cigg tog jag under resten av graviditeten och när jag var i sjätte månaden blev jag sjukskriven av min läkare för han ansåg att min arbetsmiljö var direkt olämplig för mig. Det var ju ingen anledning till sjukskrivning men min foglossning var det och även om den var mild i början ansåg han att det var lämpligt med en sjukskrivning.


Jag ska ärligt säga att jag till och från tagit ett bloss eller två, till och med en halv cigg vid vissa tillfällen efter detta, när jag haft möjlighet och känt mig sugen men jag har ALDRIG haft ett återfall där jag känt att jag MÅSTE ha en cigg. Jag anser mig själv vara rökfri och jag njuter varje sekund.


Puss   

Av Zophie - 6 november 2011 20:40

Hejsan alla glada.

I går blev det inget inlägg man jag hade bättre saker för mig.

Bättre saker = Umgås med min LaMor och min älskade syster, laga tapas, dricka gott vin och snacka väldigt mycket om allt och inget. Detta var en av de bästa kvällarna jag haft på länge och det var riktigt mysigt att få umgås på det sättet tillsammans med mina familjekvinnor. Att gårdagen blev så otroligt lyckad gör att jag verkligen ser fram ännu mer mot den lilla minispa-weekenden vi ska ha tillsammans den 25 november... Längtar...


Idag har vi även haft visning på vårt hus. Det var en hel del människor som kom och gick under de fyra timmarna som visningen pågick och även om vi inte var där hela tiden (det var ju hussäljarnas jobb) så passerade det mycket trevliga människor genom vår ytterdörr idag. Jag hoppas verkligen att någon av dem kommer bygga ett eget VarbergsHus en vacker dag, de som gör det kommer inte att ångra sig. Vi har varit otroligt nöjda hela vägen  med dem och vi har även haft en hel del byggare som kommit och gott och som sagt att det är ett av de rejälaste hus de byggt på bra länge. Det känns så skönt att få höra det och det bådar ju även gott inför framtiden. Den andra november ska vi ha en liten avslutningsfest för "jobbarna" som arbetat fram vårt drömhus och det ska bli riktigt roligt att få visa dem hur mycket vi uppskattat deras insats. Massor med smörgåstårta skall det bjudas på och så lite öl eller alkoholfritt beroende på hur de vill göra. Detta ser vi nu fram mot.


Nu är det bara fem dagar kvar innan själva överlämnandet av huset och på fredag skall det bli så roligt att få nycklarna och börja planera för vår inflyttning den trettonde november. Jag längtar, det gör vi allihop.


Puss   

Av Zophie - 4 november 2011 10:04

Ja, varför gör jag så här mot mig själv?

Varför envisas jag med att jag nu ska bli duktig, ta tag i mitt liv och börja träna?

Varför sätter jag på mig de där otroligt gamla och fula träningskläderna och packar ner de gamla gympaskorna och kör iväg till kvällens träning?

Varför plågar jag mig genom en hel timme av olika mooves, hopp, utfall, vindrutetorkare och andra rörelser?

Varför fuskar jag med stretchen efteråt för att jag är så trött och slutkörd...

... när jag VET att det bara resulterar i träningsvärk efteråt?!


Tja, ärligt talat så gör jag det för att det faktiskt är skitkul.


Jag trodde väl aldrig att jag skulle hitta en motionsform som passade mig som handen i handsken men här är den och jag njuter verkligen av varje sekund. Jag tycker att det är hur kul som helst och jag hänger med trots att jag är nybörjare. Visst missar jag ibland och visst kommer jag ur både fokus och balans ibland men vet ni vad, det gör inget. Ingen skrattar åt mig, ingen fnissar bakom min rygg åt mina gamla kläder eller min uråldriga yogamatta. Ingen ger mig menande blickar för att jag ställer korkade frågor eller för att jag helt enkelt inte orkar köra samma tempo på allt som de andra.

Jag har hamnat i en grupp som handlar om att man går till träningen, kör ett pass eller till och med två om man vill och man gör det för att det är kul. Vi har roligt och vi gör detta för vår egen skull... Hur många kan säga det i dag på dagens gym där det verkar som om en del går till makeupbordet och stylisten innan man går till träningen?!


Nej, jag gillar min gympa och jag tänker fortsätta både denna och nästa termin, tiderna passar mig perfekt också, måndag och torsdag klockan 19.00 Perfect!


Så om ni ursäktar mig, men nu sticker jag iväg och köper ett par nya träningsbyxor... ett par utan hål här och var :)


Puss

OK

Av Zophie - 2 november 2011 23:07

Dagen D var här, det var äntligen dags.

I morse vaknade vi upp och världen stod inför ett helt nytt avgörande. Hur skulle det gå? Skulle allt klaffa? Skule de tidigare problemen ha löst sig? Skulle alla bli nöjda och glada? Spänningen var olidlig och minuterna tickade sig fram allt för långsamt men tillslut var det dags, det avgörande ögonblicket..............


Aldrig har väl ett handslag kännts så skönt och aldrig trodde jag att jag skulle få höra orden "ni har ett riktigt fint och ordentligt byggt hus, jag hoppas ni skapar många fina minnen här".

Men så blev det, i morse blev vårt långa projekt, vårt drömhus godkänt av besiktningsmannen och som läget är just nu:

We couldn´t be happier.

Den elfte november får vi nycklarna och kan påbörja resten av våra liv i det hus vi i så många år drömt om.

Det är stort.


Vill ni veta mer om vår hustillverkare så kolla på Varbergshus jag kan ärligt ge dem mina varmaste rekommendationer.

And so the saga continues...


Puss   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards