filoZophie

Direktlänk till inlägg 8 december 2011

The Bitch is back - How low can they go?!

Av Zophie - 8 december 2011 15:38

Nu bara MÅSTE jag få bitcha lite för nu är jag regelrätt och heligt förbannad.

Den eller, rättare sagt, DE som skall få smaka piskan idag är inga mindre än media.


I denna historien är det faktiskt inte jag själv som är drabbad men väl en bekant till mig och nu även hans familj. Jag vill dock poängtera att alla åsikter, funderingar och reflektioner i detta inlägget är högst personliga och är inte något som andra har sagt, gjort eller tänkt. 


Min vän har många strängar på sin lyra och som jag känner honom är han en rättskaffens man. I min bok är han (ibland brutalt) ärlig, har starka åsikter, är engagerad i både barn och vuxna samt även fritidspolitiker och han har också en otroligt underfundig humor. Jag respekterar honom och hans åsikter och finner diskussioner med honom mycket underhållande och intressanta.

För ett tag sedan hände det sig i staden där jag bor, att en ung man fattade ett riktigt dåligt beslut. Pådriven av så kallade vänner hade han helt enkelt den dåliga smaken och det otroligt dåliga omdömet att misshandla en katt bara för att verka lite häftig. Detta filmades dessutom och lades sedan ut på nätet.

Min vän blev ytterst bestört över detta OCH MÄRK VÄL, han var inte ensam om dessa upprörda känslor. På sin facebook-sida skrev min vän ett riktigt klyschigt inlägg i stil med att den ungen mannen borde ha ett kok stryk och lära sig veta hut. Vi var många som delade min väns irritation och frustration när det gällde denna totala brist på respekt för liv som den unge mannen hade visat och vi visste alla mycket väl vad min vän menade med sin tanke och det var INTE att han skulle ge sig ut och leta reda på ynglingen och verkligen GE honom ett kok stryk utan mer... ja, något man faktiskt bara brukar säga i frustration... En klyscha helt enkelt.


NU har dock MEDIA blåst liv i detta och menar att min vän mer eller mindre hotat ynglingen och att denne yngling nu blivit hotad ytterligare av en mängd okända människor och att han är rädd för att bland annat gå till skolan med mera. MEDIA rider också lite på vågen av att min vän är politiker och verkar mena att det är av ytterst allvarlig art att han gör sådana utspel. (Som om det är skillnad på människor och politiker?!) Självklart har även kvällstidningarna fått nys om detta och dessa söker nu med ljus och lykta efter morgondagens headline typ:

*Politiker hotade barn!!!*


Förstår ni min irritation... SNACKA om att ta saker och ting ur sitt perspektiv alltså. Nu är inte historien slut här, nej då, vi snackar ju om media här... djup journalistik på hög nivå och då måste det grävas ordentligt vilket har fått till följd att tidningarna även ringt min väns tonårsbarn i jakt på sin story... och det är HÄR mitt tålamod med media brister.

Visst, fine, okej då, min vän visade ett litet dåligt omdöme att lägga ut en sådan status på facebook det kan jag köpa om man nu verkligen ska plocka saker ur sitt sammanhang och döma honom hårdare bara för att han råkar vara politiskt aktiv MEN att ett mediadrev ger sig ut på jakt efter hans BARN för att de ska ha sin story, där går jävlaremig gränsen!!!

HUR FAN KAN NI?

HUR FAN SOVER NI OM NÄTTERNA?

HAR NI INGEN SKAM I KROPPEN?

HUR LÅGT FÅR MAN SJUNKA?

Jag ska ärligt säga att jag tycker att den lilla grodan som min vän lyckades haspla ur sig på facebook är INGENTING mot den jävla PADDKASKAD som media sysslar med. Hur FAN kan man ge sig på öviga familjemedlemmar i sin jakt på "det STOOOOORA scoopet" ?

Jag hade kunnat förstå jakten på "familjevittnen" om det hade varit en fråga om liv eller död.

Jag hade köpt det om en regeringsmedlem hade våldtagit eller mördat någon.

Om det hade varit en stor tragedi för samhället som sådant, då kan jag förstå nyfikenheten och nyhetsvärdet men här snackar vi för fan en lokal fritidspolitiker som råkade säga vad vi alla tyckte.

SKÄRP ER JOURNALISTER!!!

Att ni ens får kalla er journalister är förresten för mig en gåta.

Pissråttor tycker jag personligen är ett bättre ord på er och er verksamhet...

Nu ska jag inte dra alla över en kam, det FINNS kanske bra journalister där ute, journalister som verkligen tar sitt jobb på allvar, som förstår vad som är nyheter och vad som inte är det. Det FINNS kanske journalister som bryr sig om det där lilla oväsentliga som kallas etik och moral och som INTE ringer upp tonårsdöttrar mitt i natten för att få det senaste "skvallret"... OM ni finns därute så ber jag att NI inte tar åt er... Men till er andra har jag bara en endaste liten sak att säga. Ett litet ord som jag tycker att ni verkligen borde ta till er och fundera över och det är : SKÄMS!


xxx´s and ooo´s   

 
 
Svartlok - Den där Teskedsmamman

Svartlok - Den där Teskedsmamman

8 december 2011 20:26

Word!

Journalister står inte högt i kurs hos mig...

http://www.teskedsmamman.se

Zophie

8 december 2011 21:35

ibland kan de vara bra att ha men just nu...
Pissråttor, det är vad de är *grrrrrrrrrrr*
Kramen

 
Vivi

Vivi

9 december 2011 11:10

Hejja !! Nedrans "journalister"!
Jag måste faktiskt också säga att om nu denna pojken är rädd... ja då är det kanske bra!
Kanske har den rädslan varit bra för honom. Hade det varit något av mina katter, ja då vet du jo hur jag hade reagerat... be afraid.. be very afraid !
Oavsett vad detta hemska dåd kom ifrån eller varför han gjorde det så behöver pojken hjälp och kanske får han bättre hjälp nu när han känner sig hotad , tyvärr är väl misshandel av djur inte liak allvarligt...
Kramar !!

http://www.missvivis.se

Zophie

9 december 2011 11:19

Hade det varit min katt hade det inte bara varit ett kok stryk som hade väntat honom DET kan jag säga. Man borde nog skärpa straffet vid misshandel av djur tycker jag.
Puss

 
Hanna

Hanna

10 december 2011 00:03

Så jävla sjukt att de gör en så stor sak av en så liten skitsak. Får mig att tänka på Mona Sahlins tobleroneaffär. Hon köpte en toblerone och lite blöjor och media blossade upp det så mycket att hon inte längre var lämplig som ledare för socialdemokraterna. HM...
Ogillar journalister. Ganska ofta.

Kramar

http://hannastankar.bloggplatsen.se

Zophie

10 december 2011 00:09

Håller helt med. Som journalist måste man vara EXTRA försiktig med vad man skriver och VETA att det man skriver är sant.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zophie - 21 april 2020 17:12

Here´s Zophie…. Hej bloggen, det var ett tag sedan. Var har jag varit, vad har jag gjort och varför övergav jag dig?! Relevanta frågor och ska jag vara ärlig måste jag säga att jag inte har något riktigt bra svar. Jag kan delvis förklara...

Av Zophie - 1 maj 2014 22:03

Jaha och hejsan kära bloggen. Sist jag skrev var det september 2013 och det som var tänkt som en nystart av både mig, jobb, bloggen och livet i sig blev ett totalt magplask. Tanken var att jag och en kollega skulle starta eget men det sket sig to...

Av Zophie - 9 september 2013 20:49

Jaha, idag var det dags igen. Något som legat i träda under en längre tid var det dags att inviga idag. På darrande ben stapplade jag in och tog plats. Nej, det var inte min första skoldag, det var första träningsdagen på evigheter. Nytt pass...

Av Zophie - 1 september 2013 18:00

Japp, så var det dags för ett litet boktips igen. Idag har vi haft bokbytardag igen och det var lika trevligt som vanligt. Denna gången var vi hos kära LaMor och bytte böcker. Jag hade med mig 5 böcker varav alla nästan var lika bra. En del a...

Av Zophie - 29 augusti 2013 10:19

Jaha, då har det inte blivit bloggat på ett tag igen. Denna gången ställer jag mig helt utanför dock och skyller på Telia, eller Felia som de skulle döpa om sig till. I två veckor nu har vårt nät strulat, jag inte bara nätet utan allt. Ingen tv, ...

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards