filoZophie

Alla inlägg under december 2011

Av Zophie - 9 december 2011 16:01

Ja, nu är det inte så allvarligt som det kan låta...  


Som en del av er säkert hängt med på så har familjen nu bestämt sig för att skaffa katt, raskatt till råga på allt. Jag är ju uppvuxen till hälften på landet och har haft min beskärda del av överkörda katter och därför vill jag nu har en raskatt som trivs bäst inne, punkt och slut. Kommentarer och åsikter kring detta undanbedes vänligen men bestämt.


Nu hade vi ju en fin katthona av rasen Devon rex som skulle få ungar i november och jodå ungarna kom och gick om man så säger. Det var bara en katthona som föddes, resten pojkar, och det stod en tjej i kö före oss så då blev det ju ingen över. Trist men sådant är livet och vi visste ju dessutom att det skulle komma att komma mera om man säger så. Uppfödaren hade en hona till som skulle få killingar så henne har vi nu väntat på. Den femte december föddes så en kull killingar till och här var det två honor till vår glädje. Nu var det ju dock bara så här... Uppfödaren hade mailat mig och sagt att vi var först på den nya kullen men sedan ändrade hon sig och nu var vi tydligen tvåa IGEN! Detta innebär att vi skulle få honan som "blev över". Dessutom visade det sig att kullen inte alls blev lika sin mamma som var tänkt utan sin pappa som är blå... NEJ, inte blå som en smurf, utan mörkare grå med blå ton... jaja ni kattmänniskor förstår vad jag menar. Vår tanke var att vi ville ha en katthona som skulle likna sin mamma som är cremefärgad och siamesmaskad.

Nu undrar ju jag hur jag ska gå till väga här och jag vänder mig ju främst till er kattuppfödare då, eller kattkännare i allmänhet.

Ska jag hävda min rätt på förstaplatsen på denna kullen trots att den inte blev vad vi hoppats på?

Ska jag tacka nej och vad händer då? Har jag första tjing på NÄSTA kull igen då?

Till saken hör att uppfödaren har en katthona till som väntar killingar i slutet av månaden och dessa ungar kommer med stor sannolikhet att bli cremefärgade. Tanken med mitt kattköp är ju att jag också ska kunna starta ett litet katteri med uppfödning i liten skala så småningom och därför är jag ju otroligt mån om att jag får en hona i den färgkombon jag själv skulle vilja avla fram katter på... Förstår ni vad jag menar eller...


Jag behöver verkligen ett råd här nu.

Dessutom är det lite jobbigt för sedan jag påtalade uppfödarens kö-miss har hon helt enkelt inte hört av sig till mig och jag vet nu varken ut eller in. Ska jag se mig om efter en ny uppfödare eller ska jag avvakta. Jag vet ju att uppfödaren befinner sig utomlands och har svårt med mailen just nu, det är släktingar som sköter aveln ser ni...


Ja alla tips och tankar kring detta är välkomna för jag känner mig lite förbryllad.


Puss   


Av Zophie - 8 december 2011 15:38

Nu bara MÅSTE jag få bitcha lite för nu är jag regelrätt och heligt förbannad.

Den eller, rättare sagt, DE som skall få smaka piskan idag är inga mindre än media.


I denna historien är det faktiskt inte jag själv som är drabbad men väl en bekant till mig och nu även hans familj. Jag vill dock poängtera att alla åsikter, funderingar och reflektioner i detta inlägget är högst personliga och är inte något som andra har sagt, gjort eller tänkt. 


Min vän har många strängar på sin lyra och som jag känner honom är han en rättskaffens man. I min bok är han (ibland brutalt) ärlig, har starka åsikter, är engagerad i både barn och vuxna samt även fritidspolitiker och han har också en otroligt underfundig humor. Jag respekterar honom och hans åsikter och finner diskussioner med honom mycket underhållande och intressanta.

För ett tag sedan hände det sig i staden där jag bor, att en ung man fattade ett riktigt dåligt beslut. Pådriven av så kallade vänner hade han helt enkelt den dåliga smaken och det otroligt dåliga omdömet att misshandla en katt bara för att verka lite häftig. Detta filmades dessutom och lades sedan ut på nätet.

Min vän blev ytterst bestört över detta OCH MÄRK VÄL, han var inte ensam om dessa upprörda känslor. På sin facebook-sida skrev min vän ett riktigt klyschigt inlägg i stil med att den ungen mannen borde ha ett kok stryk och lära sig veta hut. Vi var många som delade min väns irritation och frustration när det gällde denna totala brist på respekt för liv som den unge mannen hade visat och vi visste alla mycket väl vad min vän menade med sin tanke och det var INTE att han skulle ge sig ut och leta reda på ynglingen och verkligen GE honom ett kok stryk utan mer... ja, något man faktiskt bara brukar säga i frustration... En klyscha helt enkelt.


NU har dock MEDIA blåst liv i detta och menar att min vän mer eller mindre hotat ynglingen och att denne yngling nu blivit hotad ytterligare av en mängd okända människor och att han är rädd för att bland annat gå till skolan med mera. MEDIA rider också lite på vågen av att min vän är politiker och verkar mena att det är av ytterst allvarlig art att han gör sådana utspel. (Som om det är skillnad på människor och politiker?!) Självklart har även kvällstidningarna fått nys om detta och dessa söker nu med ljus och lykta efter morgondagens headline typ:

*Politiker hotade barn!!!*


Förstår ni min irritation... SNACKA om att ta saker och ting ur sitt perspektiv alltså. Nu är inte historien slut här, nej då, vi snackar ju om media här... djup journalistik på hög nivå och då måste det grävas ordentligt vilket har fått till följd att tidningarna även ringt min väns tonårsbarn i jakt på sin story... och det är HÄR mitt tålamod med media brister.

Visst, fine, okej då, min vän visade ett litet dåligt omdöme att lägga ut en sådan status på facebook det kan jag köpa om man nu verkligen ska plocka saker ur sitt sammanhang och döma honom hårdare bara för att han råkar vara politiskt aktiv MEN att ett mediadrev ger sig ut på jakt efter hans BARN för att de ska ha sin story, där går jävlaremig gränsen!!!

HUR FAN KAN NI?

HUR FAN SOVER NI OM NÄTTERNA?

HAR NI INGEN SKAM I KROPPEN?

HUR LÅGT FÅR MAN SJUNKA?

Jag ska ärligt säga att jag tycker att den lilla grodan som min vän lyckades haspla ur sig på facebook är INGENTING mot den jävla PADDKASKAD som media sysslar med. Hur FAN kan man ge sig på öviga familjemedlemmar i sin jakt på "det STOOOOORA scoopet" ?

Jag hade kunnat förstå jakten på "familjevittnen" om det hade varit en fråga om liv eller död.

Jag hade köpt det om en regeringsmedlem hade våldtagit eller mördat någon.

Om det hade varit en stor tragedi för samhället som sådant, då kan jag förstå nyfikenheten och nyhetsvärdet men här snackar vi för fan en lokal fritidspolitiker som råkade säga vad vi alla tyckte.

SKÄRP ER JOURNALISTER!!!

Att ni ens får kalla er journalister är förresten för mig en gåta.

Pissråttor tycker jag personligen är ett bättre ord på er och er verksamhet...

Nu ska jag inte dra alla över en kam, det FINNS kanske bra journalister där ute, journalister som verkligen tar sitt jobb på allvar, som förstår vad som är nyheter och vad som inte är det. Det FINNS kanske journalister som bryr sig om det där lilla oväsentliga som kallas etik och moral och som INTE ringer upp tonårsdöttrar mitt i natten för att få det senaste "skvallret"... OM ni finns därute så ber jag att NI inte tar åt er... Men till er andra har jag bara en endaste liten sak att säga. Ett litet ord som jag tycker att ni verkligen borde ta till er och fundera över och det är : SKÄMS!


xxx´s and ooo´s   

Av Zophie - 7 december 2011 14:44

Ja ja, jag vet att jag börjar bli lite klyschig här... alla andra kör med dagens outfit, veckans hetaste, dagens tips och så vidare men just idag känner jag att jag bara måste få tipsa lite.


Jag och min make har nämligen varit och lunchat. Idag var ju nämligen dagen då min lille bil skulle få nya skor och det tar ju ett tag med däckbyte, hjulbalansering och allt vad det kan vara och då passade vi på att smita in på ett litet hak vi fått tips på och som vi smatidigt läst om och var lite nyfikna på. Stället vi hamnade på heter något så fyndigt som Taco Hej och är ett ställe som serverar... TACOS så klart. Ja, där fins burritos, enchilladas och allt annat du bara kan tänka dig och eftersom jag är en taco-älskare av stora mått så var det nu äntligen dags.

Själva stället är egentligen otroligt litet med endast fyra bord men det är ju mest hämtmat så det kändes ok ändå. Vi valde dock att sitta ner och äta.

Maken beställde enchilladas och jag beställde nachotallrik så kunde vi dessutom smaka av varandra. Mina nachos var kanongoda. Mycket mat, sallad, färs, nachochips, massor av ost och två olika och otroligt goda dipsåser. Makens enchilladas var även de mycket gott. De var lagom starka, ostiga med salladstillbehör och även där två hemlagade såser.

Jag som verkligen är tacoälskare blev verkligen INTE besviken och jag kan varmt rekommendera er som är i eller åker genom Halmstad, att stanna till på åttingstigen och besöka Taco Hej. Det är väl värt ett besök tycker jag. Dessutom har de otroligt trevlig personal och det gör ju inte saken sämre. Är du glutenintolerant, vegetarian eller laktosintolerant är det inga problem, säg bara till, personalen har koll och har är de tveksamma så frågar de dig och så löser man det tillsammans.


Så idag kör jag med veckans tips: Taco Hej på åttingstigen i Halmstad är värt ett besök i alla lägen, inte bara för tacosälskare som jag...

Tyvärr och ett litet minus här, har de ingen hemsida men vill man ändå hålla lite koll så finns de på FB och då hittar ni dem HÄR!!!


Jag kan bara säga ENJOY! För efter ett besök här så mår man riktigt gott.


Puss   

Av Zophie - 6 december 2011 22:33

Hepp.

Det var ett tag sedan jag körde en dagens, var det inte det??? Så jag tänkte att vi kunde köra en sådan variant idag om det gick för sig... Då kör vi.


Dagens besvikelse:

Det blev ingen lunch med fina K. hoppas verkligen att vi kan få ihop en fika snart snart för jag saknar henne...

 

Dagens ord:

Jul. Allt handlar om jul nu... julgran, julmat, julgodis, julkalender med mera. Bara 18 dagar kvar till julafton nu.

 

Dagens känsla:

Lycka. Min älskade bästa söstra mi kommer snart och hälsar på. Jag har inte träffat henne och familjen sedan augusti och jag saknar henne så mycket nu. Snart snart kommer hon och firar nyår med oss... Lyckan är total... 

 

Dagens måste:

Byta till vinterdäck är ett stort MÅSTE just nu men turligt nog har jag fått tid till i morgon... Det får duga...


Dagens mest spännande:

Lilla kattmamman har nedkommit med fyra ungar. En av dem klarade sig inte men de tre övriga mår bara bra. Kanske finns en liten katthona till oss där... annars får vi vänta till nästa kull som kommer i mellandagarna :)


Dagens irritation:

När ska NCC lägga den där j-la asfalten på vår uppfart så att vi slipper allt grus i huset??!!!


Nej, det får räcka för mig. Jag ska upp tidigt i morgon och har en del ärenden att uträtta sedan ska jag ägna resten av veckan till att rensa och röja på kontoret. Där har vi slängt in allt bröte som vi inte vet vart vi skulle göra av men nu skall vi till det blågula varuhuset på söndag och handla lite (mycket) nytt och då ska det vara fint därinne så att var sak kommer på sin plats. Dessutom ska älskade söstra mi med familj sova där under nyår och då ska det vara finare än fint. Så det är bara att sätta på sig de stora handskarna och röja och rensa...


Puss   

Av Zophie - 5 december 2011 21:03

Nej nu var det banne mig ett tag sedan jag lovebombade något så nu är det dags. Dagens lovebombing får nog gå i samma anda som förra gången. Ni som minns kommer ihåg att jag förra gången lovebombade gympan och idag måste jag nog Lovebomba min gympa lärare Anja. I flera år har jag varit så anti träning man bara kan vara, den obotlige soffpotatisen men när jag gick på min gympa, träffade Anja och blev gympafrälst så förändrades hela mitt tankesätt.

Anja är stöttande, peppande och låter oss deltagare komma till tals. Hon är full av liv, har en underbar humor och är också fantastiskt engagerad. Hade det inte varit för Anja så hade inte gympan varit lika rolig som den faktiskt är.

Idag hade vi avslutning och då vart det bestämt att vi skulle köra Zumba. Efter ett ganska ovant, tufft men roligt pass satte vi oss och fikade och pratade lite. Det är så mysigt att träna nu och att få träffa de andra deltagarna och köra på. Det känns som en liten gympafamilj när man tar sig till träningen och mycket av det är Anjas förtjänst, hon är som en stor varm famn som håller koll på sina adepter.

Ja, jag trivs så bra på min gympa och har inga planer på att sluta i första taget. Det enda jobbiga är att det bara är ett par gånger kvar nu sedan är det juluppehåll :( *Buhuuuuu*


Men julen går fort och snart tar Anja oss under sina vingar igen och leder oss in på de rätta banorna efter julens frestelser... Det ser jag redan fram mot.


Så lovebombingen denna veckan går till vår Anja, the gympaqueen.


Puss   

Av Zophie - 4 december 2011 13:19

Tja, vad ska man säga?!

Fredagen kom och gick och den blev otroligt lyckad. Ni som hängt med ett tag vet nog att vi hade byggarna här i fredags. Vi bjöd på smörgåstårta och dricka lite som tack för att de gjort ett riktigt bra jobb med vårt hus och vi ville visa dem vår uppskattning liksom. Det var nog närmare 20 personer som kom och gick under dagen och alla var verkligen glada och tacksamma över att vi visade att VI var tacksamma och glada över det jobb de lagt ner på bårt drömhus. Alla tyckte att det var trevligt och de uppskattade smörgåstårtorna...

Men trots att de åt som... tja... byggare ;) så blev det en hel del smörgåstårta över. Så nu sitter jag här och har käkat smörgåstårta till frukost och lunch i tre dagar... jag börjar bli lite trött på det om jag ska vara riktig ärlig... är det någon som är sugen på lite smörgåstårta så var så goda   .


Gårdagen bjöd på vinkväll. Meningen var att två av mina vänner skulle bjudas på mat och vin men en av dem dök inte upp på grund av olika anledningar så det blev desto mer vin till oss andra och därför mår jag som jag förtjänar idag... Men vad då, man lever bara en gång...


Så på det hela taget kan jag nog konstatera att helgen som gått varit mycket lyckad. Och bara för att jag kan ska jag gå och lägga mig en liten stund till och njuta av lugnet innan de små trollen återvänder till hemmet efter att  ha tillbringat hela helgen hos mormor och morfar... För det lär inte bli en lugn stund efter att de kommit hem...

som sig bör förstås...


Puss   

Av Zophie - 2 december 2011 11:30

Hejsan alla därute.

Just nu sitter jag och tar en välbehövlig paus mellan utfodringarna. Jag var uppe till 01.00 i går för att fixa och trixa med det sista här hemma och för att lägga den sista handen vid alla smörgåstårtor som jag och svärmor gjort. Idag stod dekoration av desamma på schemat och nu har första och andra gänget med byggare varit här och käkat. Nu har vi en "sittning" kvar vid 15 snåret och det verkar som om alla uppskattar tårtorna och en värmande kopp kaffe... eller öl för den delen, det var minsann ett par killar som ville "festa till det" med en öl... Det bjuder vi på   .


Nu sitter jag då här och pustar ut och lyssnar på julmusik och njuter av tillvaron. Så plötsligt kommer en av mina favoritjullåtar och jag kastas brutalt ut i verkligeheten med alla dess minnen som stormar mot mig. Låten jag älskar så är "Gå inte förbi" med Peter Jöback och Sissel Kyrkjebö.


När jag var yngre drev mina föräldrar familjehem och det var många trasiga själar som kom och gick genom våra dörrar under åren, vissa med bättre resultat än andra. Vi hade bland annat en ensam man, vi kallar honom J. som var placerad hos oss under ett par år. Jag kom att tycka mycket om denne man, han kändes lite som en storebror för mig och vi pratade mycket om olika saker. Tyvärr går ju livet i lite olika riktningar ibland och det är inte alltid allting blir så bra. Av olika anledningar tappade vi kontakten med J. och senare fick vi höra att han inte klarat av ett nytt "rent" liv utan hade valt att återgå till sitt gamla destruktiva liv med allt vad det innebar. Det smärtade mig att höra det och jag tänker ofta på J. och kan få riktiga känslor av saknad, speciellt i dessa tider när så mycket handlar om ljus, värme, tro, hopp och gemenskap.

Just låten med Peter och Sissel påminner mig alltid om J. men även om alla de andra som i dessa tider sitter ensamma och kanske inte har någon att fira med eller känner att de kanske inte ens finns något att fira och glädjas åt. Jag tänker på dem som kanske inte ens har tak över huvudet när vintervindarna isar ute , på dem som inte har någon som bryr sig om dem och som kanske inte ens bryr sig om sig själva. Jag tänker på dem som står utan julklappar, utan gemenskap, utan värme, utan gran eller julmat och dem som kanske hade velat men inte vågar minnas vad julen handlar om.


Jul för mig handlar om precis vad jag sa tidigare, det handlar om gemenskap, familj, värme, ljus och hopp.... Glöggen, granen, presenterna och maten är egentligen bara en bonus anser jag. 

Av den anledningen skulle jag vilja att vi alla försöker tänka på hur bra vi har det och vara tacksamma för det samtidigt som vi i dessa juletider försöker göra något för dem som inte har det lika bra. Bidrag till olika organisationer, pengar, julklappar till de behövande och allt annat i all ära är ju bra. Lämna gärna ett bidrag till kyrkan i ditt område eller någon organisation som hjälper de utsatta, gör gärna det, men det viktigaste av allt som du kan ge till en annan människa i dessa tider är något som inte kostar dig en krona. Det är något som alla kan ge, något som alla vet hur man gör och som är än mycket viktigare än presenter eller pengar. Det viktigaste du kan ge är ett leende, en klapp eller en hjälpande hand, att se personen för den han eller hon ÄR inte vilken situation personen sitter i. En hemlös behöver inte bara ett par stickade vantar eller ett mål mat, han/hon behöver någon som ser dem. Någon som möter deras blick och ser människan bakom deras utsatta situation.


Jag ber, med detta inlägg, er alla därute "Gå inte förbi". Det kan gälla vad som helst egentligen och faktiskt vem som helst också, men gå inte bara förbi. Inte nu. Sträck ut en hand, le eller kosta till och med på er en kram. Lyssna på dem och se dem, jag ber med detta inlägg: Gå inte förbi.



Med önskan om en god helg, till alla.


Puss   

Av Zophie - 1 december 2011 23:09

Bloggen stängd på grund av smörgåstårtetillverkning.

I morgon kommer halva bygg-gänget för att käka och dricka lite öl/must/juice/vatten eller vad de nu kan tänkas vilkja ha... Lite som ett tack för ett gott jobb, ni vet.


Jag återkommer snarast när statusen förändrats.


Puss   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards