filoZophie

Direktlänk till inlägg 30 januari 2012

Jämrans läkare

Av Zophie - 30 januari 2012 13:50

Ja, nu är jag lite arg i kanten faktiskt.

Jag fick en tid till läkaren men tyvärr ansåg hon att jag ännu var för frisk för att få medicin.

Det är ju det här med mina bihålor, de krånglar lite till och från.

I de flesta fall har jag inget större problem med detta. Jag blir förkyld, känner lite tryck över mina biiga hålor och då kör jag på med självmedicinering, Nasonex och Rinhexin, morgon och kväll. Det brukar ta ett par dagar sedan är det väck och jag är pigg och frisk och alla är glada.

Nu är jag ju då mindre glad idag. Jag har nu självmedicinerat mig sedan i fredags i princip men denna gången har jag även fått feber, trycket över de biiga hålorna har varit ganska illa, jag blöder varje gång jag snyter mig, jag går omkring konstant och känner det som om jag håller på att drunkna och det har liksom inte velat ge med sig.

Sist det blev så här lyssnade jag INTE på min kropp vilket resulterade i kollaps på akuten och inläggning i 4 dagar med megapenicillindroppet ALLAN, tackar som frågar.

Jag vill ju verkligen inte hamna där igen så jag gick till läkaren idag och tänkte att jag ville ha lite penicillin så att jag blir frisk fort... Jag är nu den personen som verkligen INTE frågar efter medicin om jag inte måste... men det hör inte till saken.

Till saken hör istället att min läkare tittar mig i öronen... jo då, det såg fint ut... halsen... jo, ja den var kanske inte lika fin, lite irriterad men inte så faligt... och så kommer vi således till bihålorna. Jo, där var rött, svullet och mycket irriterat "men jag ser inget var... ännu, tack och hej" var läkarens budskap.

Jag är således för frisk för medicin... för tillfället. Har det inte gett med sig om en fyra fem dagar var jag välkommen tillbaka.

Mitt problem med det här är att jag har inte möjlighet att komma tillbaka om fyra fem dagar. Om fyra dagar ska jag köra till vår huvudstad, ensam, med mina två barn för att hämta hem en ny familjemedlem som vi väntat på i flera månader. Om fem dagar är det helg och sedan när har vårdcentralen öppet på helgen??? Inte min vårdcentral.

Jag måste alltså bli riktigt sjuk för att jag ska kunna få medicin och bli frisk?!

Hur sjuk är inte den tanken?!

Men jag borde inte bli förvånad, läkaren jag hade idag är samma läkare som ingorerade mig förra gången och som då resulterade i en sjukhusinläggning...

Jag blir bara så trött...


Puss   

 
 
Vivi

Vivi

30 januari 2012 14:35

Ush stackars syster!!! :(
Stygg läkare, kan du inte be att få en annan? Med tanke på den felbehandling (fel och fel men du fattar vad jag menar) du fick sist så borde det inte vara problem för dig att få en annan läkare, vad var det för vårdcentral du gick till ?
Många kramar !!!!
Ps Japps, finns stor möjlighet att det blir macarons Ds

http://www.missvivis.se

Zophie

30 januari 2012 15:40

Ja, det ÄR faktiskt synd om mig ;)
Men tyvärr skulle nog en annan läkare säga samma sak :/ För frisk för att vara sjuk... Jag får se fram mot dina macaroons istället :)
Puss

 
Carina

Carina

30 januari 2012 16:57

Vänta till på torsdag, har det inte blivit bättre då så ring igen! Förklara då att du ska resa bort över helgen och behöver få hjälp innan! Jag håller ena tummen för att det går över av sig självt innan dess och den andra tummen håller jag för att du ska bli "tillräckligt" sjuk FORT! =)

http://myangeljonathan.blogspot.com

Zophie

30 januari 2012 18:10

Tack vännen... Jag håller tummarna för det frsta alternativet :D
Puss

 
Ingen bild

Lotta

30 januari 2012 22:54

Nej så oflexibelt av doktorn!
Har fått höra att antibiotika inte biter så bra på just bihålorna. Men det var ju inte därför som du inte fick. Tycker också du ska ligga på om ett par dagar och förklara hur viktigt det är för dig. Absolut värt att prova penicillin om man ska resa bort. Lycka till!

Zophie

31 januari 2012 08:03

Tack Lotta.
Tar era råd till mig och är det inte bättre på torsdag kommer jag KRÄVA penicillin :)
Kramen

 
Katta

Katta

31 januari 2012 10:00

Säger bara en sak; byt läkare! Vi har ju faktiskt vårdval i Sverige! Hoppas att du får hjälp och snart blir bättre. Bihåleinflammation är inte trevligt! :(
Kram på dej

http://vembryrsej.bloggplatsen.se

Zophie

31 januari 2012 12:45

Tack Katta :)
Jo jag vet att vi har vårdval men jag tänkte att min läkare skulle vara extra snäll mot mig när hon tabbade sig så förra gången ;)
Men jag kör självmedicinering och hoppas på det bästa. Febern är borta idag i alla fall.
Kramen

 
Svartlok - Den där Teskedsmamman

Svartlok - Den där Teskedsmamman

1 februari 2012 10:13

Testa en annan läkare, gå till jourcentralen ikväll eller nåt... Så har jag gjort med ungarna, det är tack vare det Ian har en glutendiagnos idag. 2 läkare sa "nej, vi tar inga prover, han har inte tillräckliga symtom", 3:e läkaren lyssnade och sa, klart vi kan ta prover! Är det inget så är det inget... det var massor!
Jag fick tips om Sinova (eller vad den heter) kompisen med bihåleproblematik har gott resultat med den...

http://www.teskedsmamman.se

Zophie

1 februari 2012 13:56

har hört Sinova nämnas ett par gånger... kanske dags att testa ;) När det gäller läkare litar jag inte på någon men samtidigt känner jag mig bättre idag och febern är borta så vi chansar på att bli friska nu :D
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zophie - 21 april 2020 17:12

Here´s Zophie…. Hej bloggen, det var ett tag sedan. Var har jag varit, vad har jag gjort och varför övergav jag dig?! Relevanta frågor och ska jag vara ärlig måste jag säga att jag inte har något riktigt bra svar. Jag kan delvis förklara...

Av Zophie - 1 maj 2014 22:03

Jaha och hejsan kära bloggen. Sist jag skrev var det september 2013 och det som var tänkt som en nystart av både mig, jobb, bloggen och livet i sig blev ett totalt magplask. Tanken var att jag och en kollega skulle starta eget men det sket sig to...

Av Zophie - 9 september 2013 20:49

Jaha, idag var det dags igen. Något som legat i träda under en längre tid var det dags att inviga idag. På darrande ben stapplade jag in och tog plats. Nej, det var inte min första skoldag, det var första träningsdagen på evigheter. Nytt pass...

Av Zophie - 1 september 2013 18:00

Japp, så var det dags för ett litet boktips igen. Idag har vi haft bokbytardag igen och det var lika trevligt som vanligt. Denna gången var vi hos kära LaMor och bytte böcker. Jag hade med mig 5 böcker varav alla nästan var lika bra. En del a...

Av Zophie - 29 augusti 2013 10:19

Jaha, då har det inte blivit bloggat på ett tag igen. Denna gången ställer jag mig helt utanför dock och skyller på Telia, eller Felia som de skulle döpa om sig till. I två veckor nu har vårt nät strulat, jag inte bara nätet utan allt. Ingen tv, ...

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards