filoZophie

Alla inlägg under januari 2012

Av Zophie - 13 januari 2012 16:00

Efter dagens riktigt tråkiga händelse känner jag att jag behövde lite rolig input i livet och vad passar bättre än en rolig TÄVLING att delta i.

Denna gången är det en cool fotograf vid namn Sandra som lottar ut en fotosession via sin Fb sida:)

Det hade ju inte varit fy skam, så gå in och tävla ni också vet jag.


Tävlar gör ni HÄR.

Sedan måste ni ju gilla hennes sida och naturligt vis dela den också :)

Men vinner gör ni inte, för det gör jag ;P


Puss   



Av Zophie - 13 januari 2012 10:33

Jepp så är fallet, här hemma är det nu officiellt en sorgedag.


Under natten gick granen i backen och med den föll även min älskade julängel som suttit i toppen under alla år. Det kan tyckas ganska banalt att bli ledsen och förtvivlad (jo, jag har gråtit verkligen gråtit) över en liten sketen julgransängel men för mig var hon oerhört värdefull.


När jag precis träffat min blivande make och vi började närma oss vår första var vi på julskyltning på stan med goda vänner. Vi tog en tripp in på Åhléns och kollade runt lite. Jag hade nyligen flyttat in hos honom och vi skulle "jula" tillsammans för första gången. Jag hittade den vackraste av änglar men tyckte att hon var lite dyr (299:-) och valde därför att avstå. Sedan fortsatte vi vår lilla tripp runt stan för att kolla på resterande julskyltning. Min pojkvän försvann ett snabbt ärende och när han kom tillbaka överräcker han ett paket till mig. Jag trodde att det var en julklapp men han ville att jag skulle öppna den direkt. Jag gjorde som han sa och i paketet ligger min underbara julängel. Han tyckte att jag skulle ha den för att den gjorde mig så glad och för att jag tyckte så mycket om den... Det var bland det finaste någon gjort för mig och efter den dagen har min ängel suttit i toppen av granen varje jul för att påminna om glädjen och lyckan i att göra något för någon annan.

Den änglen har under alla år, för mig, representerat vår kärlek till varandra och att se den i tusen bitar slet verkligen mitt hjärta itu.


Jag har sökt hela förmiddagen på nätet men en likadan står inte att finna. Jag ska självklart försöka laga henne om det så ska bli ett evighetsprojekt men jag kommer vara lite försiktig. Skulle jag finna uppdraget omöjligt har jag nämligen hittat en kvinna på nätet som restaurerar gamla porslinsdockor. Skulle jag inte lyckas reparera min ängel kommer jag skicka henne till denna fantastiska docklagare... eftersom min ängel, för mig, är värd det.


Ja, ni kan tycka att jag är galen...

Excentrisk rent av...

Tokig...


Och visst kan jag hålla med... men det är värt det om jag får min ängel hel igen...

Önska mig lycka till.


Puss

Av Zophie - 12 januari 2012 10:00

YEIIIIIII...


Alltså, jag KAN verkligen inte hjälpa det men jag TYCKER att det är så roligt med Awarder.

Denna gången har jag fått en av den charmerande MissVivi och jag är oerhört tacksam för det ;)

Det jag tycker är så roligt med Awarder är att man får uppskattning och även får möjlighet att GE uppskattning till andra fantastiska bloggare därute. Och uppskattning och bekräftelse tycker väl alla om eller?!

OK?!

Så here we go:


 


Meningen är de som får utmärkelsen ska få fler läsare genom att länken sprids.
Länkkärlek som gillas såklart.
Får du en award och vill anta den gör du som så att du tackar och länkar till personen du
fått den av och sedan presenterar de 5 bloggar du vill ge awarden vidare till.

 

Det är alltid svårt att skicka vidare då man bara ska välja fem bloggisar   men efter moget övervägande väljer jag följande:


Anna

en hysteriskt rolig tjej med fundringar och finurligheter som jag gärna tar del av


Katta

en ganska vardaglig men väldigt ärlig bloggerska som tar upp det mesta om det mesta


Peppardonnan

en av mina personliga favoriter, lite halvgalen och cynisk brutta som säger sitt om stort och smått 


Riesling

en mogen madam som har svar på tal och är en riktig livsnjutare


Teskedsmamman

en rolig sanningssägare som lever med en blandning av 6 barn, 1 man, 1 hund, en massa gäss och lite annat löst och olöst folk och fä



Nu finns det ju fler bloggar jag gillar, läser och följer och är ni nyfikna så kolla i min länklista så hittar ni en hel massa annat roligt och oroligt att bläddra bland... vem vet... kanske hittar du en ny favorit :)


Puss   

Av Zophie - 11 januari 2012 13:06

Jahapp, då var den andra vardagen efter jul-, nyår- och lovhelgerna här.

Dag 2 bjuder inte på något speciellt över huvudtaget och det är jag såååååå glad för.

Tanken var att jag skulle sprungit lite ärenden även idag, precis som igår, men jag ska ärligt säga att jag efter alla dessa helger och lov är helt färdig. Så färdig att jag efter att ha kört barnen till dagis och skola faktiskt fick gå och lägga mig en stund till eftersom huvudvärken kom smygande under frukosten och sedan bara smällde till i bakhuvudet :(

Men nu har jag sovit en liten stund och är på benen och pigg och glad igen.

Snart bär det iväg för att handla och sedan ska jag hämta en sockerskål som jag fyndat på loppis...

Jag ääääälskar loppis, jag tycker att det är urroligt att botanisera bland alla fina saker och fundera över deras historia. Jag hade ju ett loppisärende till... fast det kan vänta till i morgon...


Jag tycker att hela grejen med loppis är så underbar. Den enes lump är någon annans skatt. Den tanken tilltalar mig otroligt mycket. Nu är det i och för sig så att jag mest köper, till min makes förtret, men jag ska bli bättre på att sälja av själv.

Jag har hittills fyndat en fin ljusstake från Cult, två fina små jackor till mitt hjärtebarn (min valda systers dotter alltså), fyra fina muggar från Designhouse Stockholm och två underbara ljusstakar avsedda för blockljus och mycket mer... Sockerskålen jag ska hämta idag är faktiskt också tänkt som ljusstake till ett blockljus men vi får se om det funkar...

Men tänk vad härligt att kunna finna en sak med en riktig historia bakom...

Jag har ju ganska så god fantasi (utom när bloggtorkan sätter in) och kan spekulera och fantisera länge kring ett föremåls historia...

Så nu ska jag nog hämta hem min sockerskål och fundera kring vart den kommer i från och vad den varit med om.


Puss   


Av Zophie - 10 januari 2012 10:03

Sitter här hemma, åter i vardagen.

Maken är på jobbet, lilltrollet på dagis och stortrollet i skolan.

Jag sitter ensam.

I högtalarna dånar julmusik för fullt.

Solen är uppe sedan länge men jag VÄGRAR släcka julgransbelysningen och julstjärnorna. Inte heller ljusstakarna är släkta och jag har både doftljus och värmeljus tända... samtidigt överväger jag att tända en brasa.

Jag sitter här och väntar på att den lokala tidningen ska höra av sig, det var tänkt att de skulle skriva ett reportage om vårt hus idag. Klockan 10 var sagt... men man vet ju hur det är med journalister :/


Och själv bara njuter jag av stillheten... alla ljusen... musiken...

Jag vill inte att julen ska vara över, jag vill ha mer.

Nej, snö, regn, rusk, blask och annat är jag gärna utan men allt det andra. Värmen, musiken, ljusen, glädjen, friden och kärleken... kärleken i överflöd hör julen till... och jag vägrar släppa taget.

Släkt och vänner har deklarerat att "nu åker granen", "ja, vi slängde ut julen i går" och så vidare men jag vägrar. TjugondagKnut dansas julen ut... inte en sekund tidigare.

Amaryllisen har jag skurit av och stoppat i vas, clementiner ligger ännu framme, julgodiset är inte helt slut och allt det mysiga som hör julen till får stanna kvar hos mig, hos oss ett litet tag till. Julkorten är ännu framme, farmors halmhjärta hänger fortfarande i fönstret och den varma stämningen och kärleken...

Ja, den har vi ju året om   .


Puss   

Av Zophie - 9 januari 2012 22:33

Ja, så var det med det.

Julen är förbi.

Nytt år påbörjat.

Ledigheten är slut.

Loven är över.


Idag börjar den vanliga vardagen för mängder med människor. Själva har vi haft ledigt idag, första skoldagen började med studiedag. Tja, vad ska man säga.

Blev julen, nyåret och loven som ni trodde att det skulle bli?

Har ni njutit av fritiden (om ni haft någon) och har ni sugit ur det sista av den gottiga ledigheten?

Själv står jag ju till arbetsförnedringens förfogande så jag känner inte av det så mycket mer än att det ska bli skönt att faktiskt komma in i rutiner och fasta tider igen. Mina troll har verkligen sugit ur det mesta av hela ledigheten och nu börjar alvaret igen... det blir nog tufft så här den första veckan och därför känns det ganska skönt att den bara är fyra dagar lång. Och visst, även om jag officiellt står till arbetsmarknadens förfogande så har jag ju att göra.

Ett företag startar inte sig självt och det är mycket att göra, kolla, tänka på och förbereda. Ligger man dessutom i fejd med bolagsverket så kan ni ju räkna med att datorn och mailboxen används flitigt.

Idag är i alla fall (vad jag hoppas) de sista papprena skrivna och ivägskickade och nu kan jag bara vänta...igen...


Men det är ändå vansinnigt skönt att få vardag igen, det enda jag tycker känns jobbigt är att det är hela sexton veckor innan det är någon form av ledighet igen... Ja, vi har ju alltid sportlovet emellan men det är ju inte alla som kan ta ledigt då... även om jag faktiskt kan :/

Dessutom måste jag inventera våra föräldradagar... Mitt yngste troll fyller ju 6 i år så jag har bara ett och ett halvt år kvar att plocka ut de dagarna på om vi nu har några kvar... Kanske dags att börja styra upp den ledigheten tillsammans med min make...


Nej, i morgon blir det till att sätta sig ner och skriva en "att-göra-lista" samt göra matschema för denna och nästa vecka... Någon ordning får det väl vara även på en parasit som mig ;P


Puss   

Av Zophie - 8 januari 2012 22:15

TÄVLING :)

Denna gången är det hos underbara MissVivi man kan vina ett finfint och mycket hemligt paket. Jag som verkligen är nyfiken i en strut kan ju inte låta bli ;)

 

Jag tävlar hos Missvivi om ett hemligt paket

fyllt med en massa nödvändiga och onödiga saker!

Gå in här och tävla ni med !


Puss   

Av Zophie - 8 januari 2012 21:09

Jo jag bara måste får berätta... Idag har jag haft en riktigt rolig dag...

Jag har varit på mitt livs första auktion. Jo, så är det och jag måste säga att det var precis som jag föreställt mig. Man fick först titta runt och kolla om det var något man var intresserad av och så fick man anmäla vad man kunde tänka sig och fick ett nummer. Timmen senare satte autionen igång och autionsutroparen var en trevlig och otroligt rappkäftad man i sina bästa år...

Det jag sett på tv innan om autioner bekräftades i samma sekund som han satte igång och ropa ut sakerna och jag hade ett helt sjå med att hänga med och hinna höra vad han sa.

"Härharjagettskåpdetärvärt500kronorharjagfemhundrak
ronorharjagfyrahundrafemtiofyrahundrafemtiofårjag

fyrahundrafyrahundrajagharfyrahundrafårjagfyrahund
rafemtio..."


Ja, det var helt galet så snabbt det gick och jag förstår att folk kan bli helt bortkollrade i stridens hetta eller vad man ska kalla det. Själv hade jag och maken en upplagd strategi, vi hade två objekt att titta och eventuellt buda på och vi hade priset bestämt...

När våra objekt kom så började auktionutroparen med sitt tugg och jag fokuserade stenhårt på vad han sa men inte fasiken hamnade han på det bud vi hade tänkt oss, nej det var självklart någon som var framme och bjöd högt, en annan bjöd över och sedan var kriget igång... Jag och maken tittade på varandra och fnissade lite men höjde inte vårt nummer en enda gång för budet började så långt över vad vi hade tänkt ge...


Men det var riktigt roligt och jag förstår dem som helt plötsligt står där med en massa saker och undrar hur hände detta? det är otroligt lätt att ryckas med och börja buda på saker man kanske inte ens vill ha eller behöver men jag tror också att om man har en klar och uppgjord strategi och håller den så kan man göra riktiga fynd.


Jag kan ju ärligt säga att jag ser fram mot nästa auktion men jag tänker nog inte gå på något utan maken för jag kände hur det kliade i fingrarna flera gånger bara för att något var lite snyggt eller fint...


Men kul var det och jag är en erfarenhet rikare. Nu återstår att se om jag skulle kunna hålla mig i skinnet om jag verkligen drogs in i ett budande på något jag verkligen vill ha...

Men det får vi se vid ett annat tillfälle :)


Puss   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards