filoZophie

Alla inlägg under april 2012

Av Zophie - 16 april 2012 09:53

Jaha, så var det måndag och vardag igen.

Denna helgen har varit hektisk men rolig. Jag tillbringade det mesta av fredagen med att städa och handla och lördag förmiddag till att baka paj. Min mest smarriga ost och lökpaj så klart.

(Receptet kommer senare om någon skulle vilja ha.)

Klockan 13 damp de första gästerna, med barn, in. Det var nämligen inflyttningsfest i lördags. Vi hade öppet hus för vänner med barn mellan 13-16 och vi bjöd på fika och husvisning för dem som inte varit här innan. Det var så roligt och allt som allt var det runt 25 personer som kom på eftermiddagen. Tiden gick så fort och sedan kom mina föräldrar för att hämta våra trollungar för på kvällen skulle det bli vuxenfest.   Jag och maken fick någon timme innan de övriga gästerna anlände och vi hann med att både damsuga av, plocka undan och göra oss själva i ordning på den tiden.

När klockan slog 18 dök de första "vuxengästerna" upp och sedan följde en riktigt rolig, trevlig, mysig och otroligt härlig kväll. Vi åt gott, drack gott, skrattade gott och det var så härligt att träffa gamla och nya vänner samt bara få njuta av tillvaron i riktigt glada vänners lag.

Vi fick en massa fina saker också, bland annat stora (och då menar jag stooooora) vinglas, krukväxter, vinbärsbuskar, ljus och en hel del annat fint i present. Jag är så tacksam för att jag har så goa, och omtänksamma vänner som kommer med fina presenter. Det var väl inte riktigt för presenternas skull vi ordnade festen men det var kul att få så mycket fint att pryda hemmet med. Det som gladde mig mest var dock att det var så härliga vänner som dök upp och att vi hade så otroligt trevligt att tiden bara flög iväg. Vår sista gäst gick vid fem-tiden på morgonen och det var väl inte annat än att man hade lite ont i hårrötterna när man vaknade på söndaglunch.

Det var dock fasligt vad gästerna åt och drack lite bara   , hälften av både mat och dricka var kvar dagen efter och jag och maken konstaterade att det nog räcker till både en och två fester till. Det får väl bli en kanonfest när altanen är byggd om inte annat.


Nu är det vardag igen och solen lyser från en klarblå himmel så det får väl bli en liten promenad i det fina vädret.

Hoppas att ni alla haft en lika härlig helg som jag har haft och har ni inte det kan det kanske bero på att ni inte var här i lördags... och då får ni ju inte missa nästa tillfälle...


Puss   

ANNONS
Av Zophie - 13 april 2012 20:12

Ibland blir jag så där riktigt nyfiken faktiskt.

Ni vet när man kollar i Rampljuset och man ser bloggare som stoltserar med att "Idag kan du vinna länkning och nå ut till mina 1400 läsare varje dag". Eller den som klart och tydligt kungör att "jag har över 300 läsare om dagen, gör som dem och läs min blogg du med". Varför inte "har precis startat bloggen och har redan flera hundra läsare om dagen".

Ja, det är vid sådana tillfällen jag blir lite nyfiken.

Självfallet går även jag in och kollar, man vet ju inte, det KAN ju vara något läsvärt men för det mesta är det bara skit och dravvel som skrivs på dessa bloggar. Det är samma dagens outfit och killproblem och sminktips och bantningstips och modetips och en hel del annat som inte är värt att lägga ens en minut på, som det är på så många andra bloggar.

Tråkigt men kalla fakta.

Vad är det då som gör mig nyfiken?!

Jo det faktum att dessa bloggare stoltserar och skryter med hur många läsare de har varje dag, hur många följare de har, hur många kommentarer de har, hur viktiga de är...

Men det som är gemensamt för alla dessa bloggar är att de tagit bort statistikmätaren på sin blogg.

Är inte det ganska patetiskt?!

Här skryter och skrävlar man, i Rampljuset till och med, om hur omtyckt, populär och viktig man är men man är inte villig att backa upp det med någon som helst fakta.

Och de flesta har inte ens några kommentarer på sin blogg...

Om man nu har såååååå många läsare varje dag och om man är såååååå populär som bloggare borde man inte få lite respons på det man skriver då?!

Borde man inte få en liten kommentar eller fråga eller i alla fall ett litet inlägg i gästboken?!

Det är detta som gör mig nyfiken.

Hur tänker en sådan person när man agerar på detta bedrägliga sätt?

Tror man att alla andra är så dumma så att de inte genomskådar en fet lögn?

Eller hoppas man i sin enfald att denna lilla blänkare ska ge dessa stora antal läsare över en natt?!

Tja, jag genomskådar dem och tycker som sagt bara att det är patetiskt.


Jag har inte särskilt många läsare, jag har tur om jag kommer upp i tre hundra unika läsare per månad. Men dessa läsare är mina läsare. Det är personer som återkommer för det mesta och som kommenterar flitigt och följer min blogg. Jag är tacksam och glad över mina 300 läsare på en månad. Det är inte mycket, men det är MINA läsare och de läser min blogg för att de tycker att jag har något vettigt att komma med när jag skriver. Och kalla fakta är att det är ju VAD man skriver som betyder något inte bara ATT man skriver.

Eller?!


Puss   


ANNONS
Av Zophie - 11 april 2012 22:14

Som många av er kanske vet har vi gått och blivit med kissekatt. En söt liten Devon Rex som kallas Essi bor nu också med oss och förgyller vår tillvaro. I torsdags upptäckte vi att hennes ena öga var grumligt och vi tog henne till veterinären. Idag har jag varit, med lillprinsessan, på ett återbesök efter ögoninflammationen som konstaterades i torsdags. Hon var inte så stursk de första dagarna men tog sin medicin så duktigt och idag var det dags för domen. Skulle vi fortsätta oroa oss eller skulle allt se bra ut?!


Självklart såg allt bara fint ut och det kändes mycket skönt att få veta att hon mår bra och att ögat ser mycket bra ut. Vi ska fortsätta med ett par av medicinerna i någon vecka till för att vara på den säkra sidan men vi behöver inte oroas oss längre. Kommer grumligheten tillbaka får vi naturligtvis åka in igen men vi ska väl hoppas att medicinerna gör att infektionen läker ut fint.


Det otroligt viktiga som jag visserligen redan visste men som tål att upprepas är FÖRSÄKRING. När vi upptäkte hennes grumliga öga surfade jag runt på nätet för att se vad jag kunde hitta och bland annat hittade jag en blogg av en tjej som hade samma problem som jag med sin katt. Hon hade ingen försäkring dock. Totalt har denna vistelsen kostat oss 4000:- plus mediciner för en femhundring. Jag kan inte tänka mig att den här andra tjejen får betala mindre för sin katt, den stora skilnaden är att vi har försäkring och har totalt bara betalat 1500:- plus mediciner, vilka försäkringsbolaget kommer att betala... Det är en ganska stor skillnad prismässigt.


Med detta inlägget vill jag således säga SKAFFA FÖRSÄKRING! Har du ett husdjur, en liten eller stor älskad familjemedlem, så skaffa en försäkring till dem. Det kan ses som en god idé att skippa denna onödiga utgift när den lille familjemedlemen är liten, söt, pigg, glad och frisk men man vet aldrig när eller om det kan ändras. Vi hade aldrig en tanke på att vår lilla prinsessa kunde bli sjuk men självklart skaffade vi försäkring till henne... övriga familjemedlemmar är försäkrade så varför skulle inte hon. Och det lönade sig uppenbarligen.

Så om du INTE har försäkring till din lilla älskling så fixa det på en gång. Det kommer löna sig förr eller senare.


Puss   

Av Zophie - 9 april 2012 12:24

Jag skulle tro att det inte bara är jag.

Jag skulle tro att det inte bara är vi.

Jag skulle tro att resten av Sverige, i stor utsträckning, är helt med på tåget...

Det stora slappetåget idag.


Påsken har varit ovanligt hektisk för mig och min familj.

Det började bra med två planerade aktiviteter men hepp och hopp så var helt plötsligt hela påsken uppbokad med diverse kalas, lekdater, utflykter, släktmiddagar och andra roliga och mindre roliga aktiviteter. Av den anledningen är detta den stora slappedagen hos oss och säkert många andra.

Påsken är en ganska lång högtid faktiskt, med långledigt för många och extra långledigt i form av lov för andra. Här hemma har vi haft den senare varianten och det är ganska skönt att ha en slappedag att landa med innan vardagen börjar igen.

Det känns ganska skönt att inte ha enda aktivitet planerad och det känns ännu skönare att ha en dag när man inte står vid spisen heller utan lever på de rester av sill, ägg, kyckling, lax och skinka som påsken lämnat efter sig.


Hur har eran påsk varit?

Har ni haft lov eller bara njutit de ordinarie fyra dagarna ledighet?


Jag har njutit hela påsken och i morgon är det dags att ta tag i vardagen igen med full kraft. Jag tror jag börjar morgondagen med en blåbärssmoothie och en långpromenad...

Men det får bli i morgon det.

Idag är det fortfarande lite tid att slappa.


Puss   


Av Zophie - 8 april 2012 22:42

Jo, det är jag... i vissa fall...

Jag älskar tävlingar, tycker det är urkul men jag vinner ju aldrig något.

Nu är jag där IGEN och tävlar.

denna gången tävlar jag hos MissVivis:


Besöksrekord denna månad och som blir det då en ...


TÄVLING !


Jag tävlar ut en helt ny DVDfilm och inte vilken som helst utan en av mina favoritfilmer

(Ni kan läsa min recension här)

 

Jag är med och tävlar om denna DVDfilm hos Missvivi

 

Var med ni också vet jag... Fast om ni vinner vill jag i alla fall vara med och dela ;)


Puss   

Av Zophie - 7 april 2012 23:23

Ja, så lider ännu en påsk mot sitt slut.

För egen del har jag ett 40-årskalas och en släktmiddag kvar innan jag kan tacka för mig denna påsken och få det där obligatoriska dåliga "förmycketgodisipåsk"-samvetet.

Jo, påsken är en av de högtider då jag alltid äter för mycket godis och drabbas av det där hysteriska bantningskomplexet som många med mig gör efter vissa högtider i allmänhet och påsken i synnerhet.

Det är ju bara som så att vi har en bloggträff som kommer snart och det hade varit så gott att få börja sommaren med en bloggträff och lite viktnedgång...

Jo, jag som alla andra drömmer om en viss viktnedgång men samtidigt blir jag så trött på mig själv och halva andra världen som hela tiden bara vill och kämpar för att gå ner i vikt...

Jag vet ju att vikt bara är en siffra och att det finns så mycket annat att tänka på.

Därför blev jag lite extra glad idag när jag gjorde ett av de där testen som börjar dyka upp nu, där du ska räkna ut din biologiska ålder...

Jo, visst...

Tjena...

Men jag fyllde snällt i alla nuffror och siffror som skulle fyllas i och hejsan hoppsan så var jag tio år yngre än vad mitt personnummer faktiskt anser mig vara...

Är det därför jag behövt visa ID på bolaget 3 gånger det senaste året??!!

Vad ska jag dra för slutsats av detta?!

Jo, att jag ska skita i ålder, att jag ska skita i måsten, att jag ska skita i siffror och att jag ska skita i vad andra tycker och tänker... eee... jo, det har jag ju gjort ett tag men det är kanske dags att påminna sig om detta igen   

Så nu tar jag nya friska tag, som en tio år yngre version av mig själv och sätter fart.

Jag har ett 40-årskalas och en släktmiddag att ta mig igenom i morgon...

Jag tar ett glas rött till ikväll och oroar mig för det i morgon, det är väl ändå en 29-årings sätt att se på saken?!


Puss    


Av Zophie - 6 april 2012 12:11

Jepp, visst har det varit tillfälligt avbrott på bloggen ett par dagar.

Anledningen har varit att jag tillbringat ett par välbehövliga dagar hos mina föräldrar.

Ni vet när man ibland känner att man bara vill vara, stänga ute världen, dra täcket över huvudet och låtsas som om verkligheten inte existerar. detta gör jag ibland när jag åker till mina föräldrar.

Jag vet inte riktigt varför jag mår så bra där. Det är som om all världens energi samlats där de bor och man kan undra och fundra hur mycket man vill och bara vara utan en hel massa krav och måsten.

Jo, jag har ju haft barnen med mig men även de verkar stressa av och bara relaxa hos sina älskade morföräldrar.

Det har varit en skön och välbehövlig minisemester kan jag säga och inte blir den sämre av att vi alla blir så otroligt bortskämda när vi är där. (Tack mamms och papps för det, kärlek till er   ).


Mindre roligt var det att komma hem och upptäcka att vår lilla Essi prinsessi hade en ögoninfektion. Vi hann nog vara  hemma i någon timme innan det var dags att packa in sig i bilen för transport till närmsta djursjukhus, efter att ha fått en akuttid. Hon är ju så snäll och go vår lilla prinsessa och även om det var obehagligt och gjorde ont skötte hon sig fantastiskt bra. De tappade den lilla kroppen på två rör blod vilket är ganska mycket men samtidigt var hon så lugn och duktig och allt gick bra. De svaren vi fick direkt var bara bra men hon hade en illa ögoninfektion. Så vi har en cremepasta, två ögondroppar och en tablett som hon ska ta flera gånger om dagen och så ska vi på återbesök nästa vecka. Billigt var det inte men jag kan ärligt säga att jag är så glad att vi har försäkring till henne. Jag uppmanar er alla djurägare att SKAFFA FÖRSÄKRING till era kära husdjur om ni inte redan har det. Det är en stor trygghet när det väl händer något.

Jag är oerhört tacksam för vår AGRIA försäkring. Det var inget tjafs, inget snack och vi fick besked på 20 minuter att de tog den största smällen. Välinvesterat med försäkring, det är ett som är säkert.

Hon verkar inte ha ont dock, vilket är ett gott tecken, men man kan aldrig veta och vi kan nu bara ge henne medicinerna och avvakta återbesöket och hoppas.


Men nu är det påsk. Hon är hemma hos oss och vi ska fira med ägg, sill, lax och en hel annat gott. Självfallet ska lilla Essi få kaviar och leverpastej som är hennes favoriter. Så nu tar vi nya tag och ser fram mot en härlig påsk.

GLAD PÅSK till er alla.


Och en glad PUSSK får jag väl också önska   

Av Zophie - 2 april 2012 13:41

Jo, det är helt sant.

Jag överlevde och klarade mig helskinnad.

Både earthhour, 1 april och husvisningen gick näst intill obemärkt förbi och jag sitter här utan några direkta men från dessa "evenemangen". Nu kommer snart påsken dock och hur det blir med den vet jag inte. Jag brukar överleva den också men från att ha haft en näst intill tom almanacka har det nu stadigt fyllts på och vi plötsligt har att göra varje dag känner jag mig helt plötsligt lite stressad...

Påsklovet ska ju vara kul, rolig, avslappnande, batteriladdande men nja, nu vet jag inte det jag. Visst är det mest roliga planer som bokats in men bara detta att man har en plan, en aktivitet varje dag känns lite... tja, stressande. Vad hände med spontaniteten liksom?

Finns ju ingen möjlighet att bara ringa tjejkompisarna och gå ut och ta ett glas vin på en uteservering, eller ringa syster och dra till Köpenhamn för lite shopping, inte ens en enkel fika på något fashionabelt café funkar när man har planerat in saker varje dag... Tja, nu brukar jag ju inte göra något av det ovanstående i alla fall men jag HADE KUNNAT om  jag inte bokat upp varje dag med något annat  .

Men det ÄR ju faktiskt ganska roliga saker som bokats in, lite lekdater, lite grillning med goda vänner, middag med halva släkten, ett besök hos mamms och papps och självfallet får jag inte glömma träningen.

Jo, det kan nog bli en bra påsk trots alla planer och måsten.

Inför husvisningen i går storsanerade vi i alla fall huset så jag kan glädja mig själv med att det som INTE är ett måste i påsk är i alla fall att storstäda...

Så det är väl bara att passa på att njuta och gilla läget.

Glatt påsklov liksom.


Puss   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ filoZophie  med Blogkeen
Följ filoZophie  med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se