filoZophie

Direktlänk till inlägg 11 maj 2012

Bantarhets...

Av Zophie - 11 maj 2012 18:59

Jepp, då var den snart här...

Den närmar sig med stormsteg och med den följer hetsen... bantarhetsen...

Jag pratar så klart om sommaren och badsäsongen = bikinisäsongen.

Det är nu alla bantningsföretag tjänar sina största förmögenheter och det är nu de flesta av oss kvinnor känner att vi måste lusläsa alla tidningar som proklamerar: "Gå ner 5 kilo på 3 veckor", "Ät vad du vill, tappa 4 kilo", "Mirakelkuren som får dig att tappa 12 kilo på 4 veckor". Vi köper tidningar med varenda viktspecial vi bara kan hitta och vi sliter och kämpar enligt råden bara för att besviket kunna konstatera att "Nope, det funkade inte denna gången heller".


Men vad är det som gör att vi hänger upp oss så mycket på vikten?

Missvivi har skrivit en del bra saker om detta, gå gärna in och läs under hennes kategori - Sund utan vikthets, där finns mycket bra skrivet. Jag tänker också filosophera i detta ämnet idag.

Varför det, kanske ni undrar och då ska jag berätta för er att jag tillhör kategorin människor "mer rund än sund" som läget är just nu.


När vi var och tränade igår pratade vi lite vikt och en kompis till mig vägrade tro på att jag vägde vad jag sa att jag vägde. Jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte men kalla fakta är att jag är väl medveten om att jag är överviktig då jag har ett BMI på 29. Jag vet att BMI inte alltid är så tillförlitligt men det är ett riktmärke att gå efter och enligt detta riktmärke är jag överviktig.

Nu har jag tagit beslutet att ta tag i detta men det är tufft.

Det är en skrämmande tanke att det kommer ta mig ca. 4-6 månader att bli av med mina 20 kilo för mycket, samtidigt vet jag hur bra min kropp skulle må av det. Inte för att bli smal, snygg och vacker men för att bli starkare, uthålligare och sundare. Det är min anledning till att nu äntligen ta tag i mitt viktproblem.

Jag och maken började tillsammans i söndags och ska under två veckor verkligen tänka på vad vi stoppar i oss. Inga svältkurer, ingen popcornbantning, inga storartade löften till varandra utan bara ett konstaterande att vi väger för mycket och borde göra något åt det innan det är för sent. Nej, det är aldrig försent att ta tag i viktproblem men det blir jobbigare och tuffare ju äldre man blir och därför sätter jag ner foten nu. Nästa år fyller jag 40 och jag vill inte vara en 40-årig soffpotatis som har ont i knät, som inte orkar springa efter lilltrollet när han ska lära sig den ädla konsten att cykla. Jag vill inte vara den där personen som flåsar som en blåsbälg när man går uppför trapporna till kontoret och jag vill verkligen inte ha den kroppen jag har nu när jag ser mig i spegeln.

Jag behöver helt enkelt bli mer sund än rund (även om rund också kan vara sund).

Jag är ganska nöjd med mitt utseende, jag tycker själv att jag ser ganska bra ut för min ålder men det var ju detta med att aldrig orka, att alltid ha något att skylla på, att inte kunna säga nej till den där extra kakan. Jag vill verkligen inte det längre. Jag vill att min härliga och sprudlande, positiva personlighet ska speglas även i mitt yttre.

Inga mirakelkurer, ingen bantningshets, bara mer motion, inget snask och bättre mat. Universalmetoden med andra ord.

Och jag börjar nu.

Det är, som sagt, en mycket skrämmande tanke att det kommer ta mig 4-6 månader att bli av med alla de extra kilona men nu är rätt tid för mig. Nu har jag motivationen.

Jag kan bara hoppas att den leder mig ända fram :)

Wish me luck.


Puss    

 
 
daisyviola

daisyviola

11 maj 2012 22:11

Ja kämpa på bara! Många kämpa på kramar till er. Det är aldrig försent att börja ta hand om sin kropp. Man har bara en ju...Trevlig helg.

http://www.daisyviola.bloggplatsen.se

Zophie

12 maj 2012 09:45

Tack tack, vi kämpar på även om det är tufft speciellt under helgen ;) Men så sant att man bara har en kropp och då vill det ju till att vi tar hand om den :) Kramen

 
Carina

Carina

12 maj 2012 13:31

Helt otippat tycker vi lika även här...
Håller helt med dig att det är klart bättre att göra en liten omläggning/ändring av kosten än att gå på dessa kurer! Visst, många gånger går man ner i vikt av dom, kurer eller olika shaker, men när man väl börjar äta igen så går man ju upp allt igen och många gånger mer än man gick ner! Har själv precis börjat minska mitt sockerintag, för jag har ju ett väldigt högt sockerintag! Men jag är inte villig att ta bort allt helt. Så nu är det läsk på helgen och lite godis. Men inte i veckorna! Och med tanke på att jag drack minst en liter cola/pepsi om dagen så har jag ju mycket att hämta bara där! =) Det som är svårast för mig med att inte dricka så mycket läsk är att jag glömmer dricka helt och hållet! Och det är ju inte bra. Jag lider ju av mycket huvudvärk i vanliga fall och inte blir det bättre av både sockerabstinensen och vätskebrist! I princip alla får ju skallevärk när de slutar med socker, i alla fall under ett par dagar. Men har man då som jag ofta kraftig huvudvärk i vanliga fall så blir det ju sju resor värre! Men det är "bara" att droga på och vara glad... ;-)

Kör hårt bruden! =)

http://myangeljonathan.blogspot.com

Zophie

13 maj 2012 11:16

Socker ÄR en stor bov i dagens samhälle och vi kanske borde lyssna på de gamla råden attbara äta godis på lördagarna. Det låg nog ganska mycket i det :)
Puss vännen

 
madelein - mamma till sex

madelein - mamma till sex

13 maj 2012 07:27

Vivi har för övrigt spridit lite kärlek till dig!

http://madelein.se

Zophie

13 maj 2012 11:14

Jag såg det, det var precis vad jag behövde

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zophie - 21 april 2020 17:12

Here´s Zophie…. Hej bloggen, det var ett tag sedan. Var har jag varit, vad har jag gjort och varför övergav jag dig?! Relevanta frågor och ska jag vara ärlig måste jag säga att jag inte har något riktigt bra svar. Jag kan delvis förklara...

Av Zophie - 1 maj 2014 22:03

Jaha och hejsan kära bloggen. Sist jag skrev var det september 2013 och det som var tänkt som en nystart av både mig, jobb, bloggen och livet i sig blev ett totalt magplask. Tanken var att jag och en kollega skulle starta eget men det sket sig to...

Av Zophie - 9 september 2013 20:49

Jaha, idag var det dags igen. Något som legat i träda under en längre tid var det dags att inviga idag. På darrande ben stapplade jag in och tog plats. Nej, det var inte min första skoldag, det var första träningsdagen på evigheter. Nytt pass...

Av Zophie - 1 september 2013 18:00

Japp, så var det dags för ett litet boktips igen. Idag har vi haft bokbytardag igen och det var lika trevligt som vanligt. Denna gången var vi hos kära LaMor och bytte böcker. Jag hade med mig 5 böcker varav alla nästan var lika bra. En del a...

Av Zophie - 29 augusti 2013 10:19

Jaha, då har det inte blivit bloggat på ett tag igen. Denna gången ställer jag mig helt utanför dock och skyller på Telia, eller Felia som de skulle döpa om sig till. I två veckor nu har vårt nät strulat, jag inte bara nätet utan allt. Ingen tv, ...

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards