filoZophie

Alla inlägg under juli 2012

Av Zophie - 7 juli 2012 23:21

Nu är det dags.

Halva Sverige står still.

Solen lyser med sin frånvaro och regnet öser ner.

Nu är tiden då allt ska hinnas med som du inte hunnit övriga tiden på året.

Det är också nu tiden är inne för grilltider och rosé   .

Den svenska sommaren har anlänt.

Det är dags för semester.


Den svenska semestern är ju så underbar och klassisk.

Jag kan till exempel tala om att hälften av er därute, som nu går på semester, kommer klaga på vädret innan första veckan har gått. Med stor sannolikhet kommer även en del av er att dricka för mycket alkohol, några av er kommer ta itu med alla måsten som inte blivit gjorda tidigare och en hel del av er kommer, när semestern är över, behöva semester.


Varför gör vi så varje år?

Varför fyller vi vår lediga tid med krav och måsten?

Varför planeras det in den ena aktiviteten efter den andra under semetern?

Och varför är det just då vi måste måla huset, staketet, lägga om taket, anlägga landet och så vidare?

Semestern ska ju vara den tid vi tar det lugnt, struntar i krav och måsten och den tid som vi låter kropp och knopp ta igen sig och vila ut, varva ner, slappa, ta det lugnt...  

Semestern ska ju vara den tiden då vi får möjlighet att ägna oss åt det som vi verkligen vill göra, det vi känner att vi behöver för att kunna stressa av och koppla från jobbet.


Personligen ska jag endast ha 2 veckors semester i sommar. Jag tänker ta mina veckor och fylla dem med precis det jag själv vill fylla dem med. Vi ska åka till Legoland, det ska vi göra, men utöver det tänker jag bara vara. Jag tänker läsa, leka med barnen, dricka vin och om jag ska göra någon nytta alls så tänker jag banne mig bara göra sådant jag själv vill och känner för. Detta året tänker jag inte fylla min lilla semester med en massa trista måsten och vardagliga stressorer, jag tänker bara njuta av livet. Om jag sedan väljer att själv städa för att jag vill ha rent runt mig, ja, då är det helt ok. Vill jag inte städa, utan kan leva med en dammråtta eller två i hörnen, tja, då är det ok det med...


Vad vill du fylla din semester med?

Vad behöver du egentligen för att riktigt koppla av och stressa ner?

Jag önskar dig en härlig semester!


Puss   

Av Zophie - 5 juli 2012 19:29

Igår var det den stora dagen D, det var dags för Madonna att entra scenen på Ullevi igen.

Nu är det ju så att Madonna alltid haft sin egen stil, gått sin egen väg och varit lite... egen om man ska säga så och detta faller inte alltid folk i smaken. Jag förstår det, jag respekterar det.

Det finns folk i min närhet som inte gillar Mads alls och det är helt ok för mig.


Vad jag tycker är lite trist är när folk inte respekterar att JAG gillar Madonna.

Jag syftar på sådana människor som bland annat säger att hon gör skitmusik, att Madonna är en idiot som beter sig som hon gör och att folk som tycker om henne inte är kloka.

Till sådana personer vill jag bara säga...

Döm aldrig någon annan innan du gått tusen mil i hennes moccasiner - indianskt ordspråk!

För det första ska du inte dömma en person du inte känner.

För det andra har du säkert en mediabild av vem hon är men verkligheten kan vara mycket annorlunda.

För det tredje har du inte mandat i att dömma en annan individ utifrån hennes eller hans musikval.

Madonna är en person som man kan tycka väldigt mycket olika saker om. Personligen känner jag henne inte så jag ska inte yttra mig i den frågan, jag tycker däremot att det är stort av en ung kvinna att ha en dröm och sedan förverkliga den på egen hand. Det finns en anledning till att hon idag är en av världens största artister och sedan kan individer i allmänhet och musikkritiker i synnerhet tycka och säga vad de vill.


Jag kan i alla fall stoltsera med att jag såg henne 1990, jag såg henne 2009 och jag såg henne 2012. Alla gångerna har jag varit mer än nöjd med mitt val.

Har hon varit lika bra alla gångerna - Nej

Har hon gjort sina misstag - Ja

Skulle jag välja att se henne igen - Absolut


Madonna för mig är en fullfjädrad artist, hon levererar, sceneriet är mäktigt och showen är, som vanligt, totalt mindblowing. Trots att den nya skivan inte är en av mina favoriter, trots att hon igår slaktade Like a virgin, trots att hon hade en ganska våldsam framtoning bitvis och trots att jag är helt slut idag finns det inga som helst tvivel - nästa gång hon kommer ser jag henne igen. Jag står längst fram och njuter, kanske inte av allt, men av det mesta och helheten av Madonna är så mycket större än vad vissa kritiker vill ge sken av... för visst, madonna är kanske inte finkultur...

Men hon är ta mig f-n fortfarande Queen of Pop!!!


 


Puss   

Av Zophie - 2 juli 2012 13:15

Alltså jag vet att jag ibland är stört omöjlig att ha att göra med på många sätt... även på bloggen.

Ibland bara försvinner jag in i något och HEPP så har det gått en vecka eller två. Så har det även blivit denna gången och jag har absolut inget att skylla på mer än att JAG JOBBAR.

Jo, det är kanske inte heller någon nyhet att jobba det gör ju alla andra också liksom, men då jag varit utan jobb i två år så blir det en enorm omställning i livet. Från att ha gjort ingenting, på så länge, till att det ska hinnas med så mycket samtidigt som man ska jobba, det tar på en kan jag lova. Jag har under dessa 6 veckor som jag jobbat, varit så förnicklat trött att jag knappt vet vart jag skulle ta vägen. Jag har kommit hem på dagarna efter att ha hämtat barnen (jo jag har kommit ihåg att hämta dem) och totalkraschat på soffan vid 15.30 Ibland har jag tagit mig i kragen och försökt handla eller liknande men ibland har jag bara knölsomnat.


Men vad gör väl det när man har ett jobb som är så förgjordat härligt som mitt???

Jag måste bara vänja mig lite.

Denna veckan blir en bra invänjning då barnen har sommarlov och har körts ner till mormor och morfar för att ha roligt, åka på utflyker, bada och umgås. Trollungarna kommer ha high life medan jag ska jobba och jobba och jobba... Trollpappan ska ha semester såklart och kommer sköta mycket av markservicen (inbillar jag mig) men jag ska jobba i stort sett hela sommaren. Jag kommer vara ledig 2 veckor men annars är det jobb och åter jobb som gäller. Det gör ju inte så mycket i m itt fall då jag haft "semester" i 2 år men visst kunde det varit skönt med lite extra ledigt.

Men min tid kommer och jag ser fram mot två veckor i Turkiet i maj om vi har tur....

det är "bara" 9 månader dit, det är "bara" 9 månader dit, det är "bara"...


Nej, klaga ska jag då rakt inte.

Jag behöver bara pausa lite då och då... och kanske dansa lite...

Dansa... pausa... dansa... pausa...


Puss   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards