filoZophie

Alla inlägg under november 2012

Av Zophie - 5 november 2012 20:33

När jag var yngre, får jag väl i ärlighetens namn säga att jag inte alltid var så laglig. ibland busade man till det med sina kompisar och hade  kanske inte alltid lagen på sin sida. Bland det värsta jag gjort var att dyrka upp de gamla slanglåsen man hade på cyklarna (minns ni dem) och sedan satte vi olika lås på helt fel cyklar. Självklart stannade vi kvar lite för att se "förödelsen" när folk skulle låsa upp sin cykel men det var fel lås... eller var det fel nyckel... eller kanske rent av fel cykel   ... Hysteriskt roligt tyckte vi då och ganska harmlöst om man ska mäta med dagens måttstock.


Min stora trollunge blev dock varse om världens ondska för någon dag sedan när han blev blåst på hela sin mobilpott. Idag har vi dock varit och gjort en polisanmälan. Trollungen var riktigt nervös och mådde superdåligt men polismannen som tog upp anmälan var mycket proffsig och så trevlig mot min son. Han förklarade att det är riktigt svårt att klara upp denna formen av brott men sa samtidigt att de skulle göra allt för att fixa just detta ärendet. Inte nog med att målsägande (min son) blivit utsatt för brott varande under 18 år, han är dessutom under 15 år vilket denne polisman tyckte var helt förkastligt. Han tyckte verkligen synd om min lille trollunge vilket gladde en trollmors hjärta.

Dessutom har jag fått ett mail från de som hanterar "köptjänsten" som min son blev blåst från och de har berättat att om de bara får in en kopia på polisanmälan så kan de kolla vilket konto de här "spelpointsen" dragits från och vilket konto de gått till... denna informationen kommer de bistå polisen med... så snart är han fast... hoppas vi.  

Det mest tragiska i dennahistorien är att det med stor sannolikhet är en ung kille som blåser intet ont anande barn. Han vill väl ha en massa "spelpoints" så han kan fortsätta häcka framför datorn...


Tja, jag ansvarar för min egen unge så får andra ansvara för sina.

Min trollunge har i alla fall blivit så bra bemött att han lugnat ner sig lite och mår ganska bra igen. Det är jag glad och tacksam för... och jag hoppas att han insett att världen inte alltid är en trevlig plats att vara på men att det mesta ordnar sig och att de flesta människor faktiskt har ett gott hjärta.


Här får ni ett av mig...

Puss   

Av Zophie - 4 november 2012 00:15

För att kunna uttrycka mig som jag vill uttrycka mig idetta inlägg släpper jag fram mitt alterego The Bitch.

Varsågod, inlägget är ditt!


Och då ska vi diskutera pissråttor som blåser små killar på pengar!

Det är ju så att familjens stora trollunge har mobil, man ska ju visst ha det när man är snart 12 år. Det är väl helt ok med det sålänge man lär barnen ansvar... eller att man har ett smart abbonnemang som inte kan övertrasseras.

Härhemma har stora trollungen precis blivit blåst på hela sin samtalspott, närmare 800 pix. Kul, roligt, skitbra... eller INTE!!!

I god tro, det vill säga att stora trollungen trodde att han fick lite speltillbehör gratis lämnade han ut sitt mobilnummer till en kille, för att denne kille skulle kunna skicka tillbehören... döm om föräldrars förvåning och trollungens förtvivlan när meddelande från mobilopperatören dyker upp som meddelar att kortet behöver fyllas på. Ooooouuuupppsssss.

Nej, då har någon, rent ut sagt jävla idiot, blåst trollungen på hela samtalspotten.

På måndag blir det polisanmälan om bedrägeri. Punkt och slut.

Det finns faktiskt lagar i detta landet. Lagar som ALLA, även mobiloperatörer, speltillverkare och annat löst folk faktiskt måste följa och finna sig i.

Det tråkiga i det hela är bara trollungens totala förtvivlan och skuldkänsla. Inga julklappar vill han ha, han cill inte spela mer och hans tro på mänsklighet och godhet har fått sig en rejäl törn.... och ska jag vara ärlig skiter jag väl i pengarna, det är bara 800 spänn men det är trollungens förtvivlan, den sargade självkänslan och hans insikt i en del av världens ondska som gör mig askalasförbannad. Detta jävla svin har tagit en bit av min trollunges hopp och tro på godhet och kärlek i världen, en bit av tron på människans godhet och det ska han jävlar hudflängas för. PISSRÅTTA!

Så om ni nu ursäktar ska jag gå och göra allt jag kan för att återställa förtroendet för världens rättvisa ordning hos min trollunge igen...


Puss... till er som förtjänar det    

Av Zophie - 3 november 2012 11:34

Idag känner jag mig ytterligare bättre och nu måste jag nog snart vara frisk.

Jag är shoppingsugen!

Jepp, så är det. Jag är riktigt shoppingsugen och det måste väl vara ett teckan på att man börjar bli frisk?!

Först ock främst står ett besök på GeKå´s på agendan nästa vecka men redan innan dess skulle jag behöva handla lite. Äldsta trollungen tappade bort sin guldkedja när vi var på Lalandia i somras och nu har försäkringspengarna kommit och det är dags att handla nytt. Det får nog bli en liten tripp till det lokala shoppingcentret i eftermiddag tror jag. Dessutom skulle jag vilja handla ett par nya höstblommor till krukorna på framsidan, de ser lite vissna och dassiga ut så det är nog dags att åtgärda.

utöver det är det nog inte direkt något jag behöver och i ärlighetens namn får vi väl också se vad jag orkar. Bara för att jag är mycket bättre behöver jag ju inte köra slut på mig själv   .

Vad morgondagen bjuder på vet jag inte men något kan vi nog hitta på. En liten enkel tripp till någon lekplats för att ta lite fina kort vore kanske inte helt fel, det närmar ju sig jul och jag tillverkar alltid egna julkort med foton på barnen. Jag vet att man kan ta vilka foton som helst men jag är lite traditionell av mig så jag vill verkligen ha juligt, tomtigt, vitt, rött och guldsilvrigt och så vidare.

Hur gör ni till jul?

Firar ni traditionellt, funkigt, trendigt eller kanske inte alls???

Hade varit spännande att veta hur ni tänker och firar kring jul.


Puss   


Av Zophie - 1 november 2012 22:44

Hejsan alla glada.

Idag kännerjag mig faktiskt på bättringsvägen. Det måste vara alla era värmande kramar, paket med halstabletter och gottis eller glassen som gjort det... för det kan väl aldrig vara meducinen     .

Jag kommer stanna hemma i morgon också men jag har faktiskt förmånen att kunna jobba lite hemmifrån också så lite gjort har det blivit i alla fall.

Sedan fick jag besök ikväll. 

Maken och svåger skulle träna och då passade lillasyster dyster på att komma in och umgås med mig och det var precis vad vi båda behövde tror jag.

Vi, eller i alla fall jag, har haft en riktigt härlig kväll med tänd brasa, gott thé, underbart sällskap och bara en riktigt härlig kväll med min syster... och jag tror nog hon kände likadant.

Av olika anledningar har vi inte haft så mycket tid för varandra på sista tiden så det kändes så underbart att få vara med henne igen och uppdatera mig i hennes liv och leverne och höra att allt var bra.

Så dagens kram går till syster Dyster... fast hon inte var så dyster ikväll    .


Ibland behövs det så lite för att man ska må så mycket bättre.

Puss på dig   


Och självklart puss på er andra med    

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards