filoZophie

Alla inlägg under december 2012

Av Zophie - 20 december 2012 18:48

Go kväll i stugan...

Ja så närmar vi oss julafton med stormsteg som vanligt... Ja, det vill säga om det nu blir någon julafton eftersom världen ska gå under i morgon... Det ska bli mycket spännande att se hur det blir med den saken.

Egentligen borde man ha väntat med att köpa alla julklapparna till efter i morgon om ni förstår vad jag menar?! för eftersom världen ska gå under känns det ju lite taskigt att man redan hunnit köpa alla klappar, hade man väntat så... tja, så vad då?! Går jorden under spelar det kanske ingen roll det där med julklkappar i vilket fall.


Om jorden inte går under i morgon får domedagsprofeterna en hektisk helg då de måste ta tag i alla julförberedelser i sista stund, lite som en sista julestrid om man så säger. Ge sig ut och slåss med alla andra om de sista små ynka paketen som finns kvar.


Nej, själv är jag helt klar med inköpen, maten är fixad, vin, glögg och godis är fixat och nu inväntar jag bara den sista arbetsdagen i morgon (som inte är särskilt betungande) och sedan ska jag ta julledigt som alla andra. det som är bland det mest härliga denna julen är ju att det är så få semesterdagar men sååååååååå lång ledighet. Och tänk er, att 2013 och 2014 kommer innefatta lika få ledighetsdagar med nästan lika långa ledigheter...

jojo, det blir nog en liten julestrid på vissa företag om man ska få vara ledig över huvud taget ;)


Puss   

Av Zophie - 19 december 2012 22:30

Idag har jag varit kulturell... kulturell och förbannad på en och samma gång.

Min älskade LaMor fick biljetter till en uppsättning av baletten Nötknäpparen, framförd av St. Petersburgs balettensemble, i födelsedagspresent. För säkerhetsskull fick hon två biljetter så att hon kunde bjuda med mig då jag och LaMor är de enda i familjen som har vett att uppskatta denna otroligt vackra och kraftfulla upplevelse.

Första akten gick bra. Vi satt lite inklämda och en kvinna hade lite mycket parfym men det gick...

Till andra akten frågade vi en av värdarna om vi kunde byta plats, dels för parfymstanken och dels för att vi upplevde att vi satt lite för långt fram.

För er som inte har koll så ska balett upplevas från lite distans så man får "the big picture" så att säga.

Det var ok att vi flyttade men frågan är om det var värt det?!

En liten bit in i andra akten kom en mamma med in lilla dotter och satte sig på platserna jämte mig och min mamma. Jag har inga problem med att man tar med barn på teater, balett eller andra kulturupplevelser. Jag är FÖR mer kultur till folket, jag blir GLAD att det finns engagerade människor som tar sitt ansvar och bildar sina telningar lite. Vad jag däremot INTE tycker är lika spännande är när barnen i fråga inte har ett enda intresse alls utan bara hänger med för att föräldrarna inte fick tag på barnvakt eller nå´t.

Denna lilla tjej satt och hostade, snörvlade, grät, pratade, tjurade och muttrade genom, i princip, hela andra akten. SÅNT gör mig pissed!

Jag har betalat dyra pengar för att få en upplevelse och jag lovar och garanterar att upplevelsen av en tjurig, trilsk och gnällig ungj-vel INTE är det jag betalat för.

OM ditt barn inte har intresse, OM din unge gnäller och hostar hela tiden så GÅ DÄRIFRÅN!

Denna förbannade morsa satt bara där och lät ungen hållas, jag FATTAR verkligen inte.

Jag blev vansinnig.

Det är ju inte ungens fel det är förälderns och hade jag orkat hade jag gått fram till mamman och bett henne betala tillbaka mina pengar för föreställningen som hennes dotter delvis förstörde för mig och min mamma.

Så ett litet gott råd till er, goa och ordentliga människor som vill kulturbilda era barn lite... Se till att de verkligen är med på tåget, se till att INTE spruta på halva parfymflaskan innan du går och OM din unge börjar trilskas så GÅ DÄRIFRÅN!

Förstör inte för oss andra TACK!!!


Puss   

Av Zophie - 17 december 2012 19:46

Jag blev för någon vecka sedan tipsad om detta inlägg då jag gärna skriver om intressanta saker som berör mig. Inlägget här handlade om hur två amerikanska pokerspelare blivit bemötta när de kommit ut med att vara homosexuella. Den ena av dem hade både bra och dåliga erfarenheter och den andra hade övervägande bra erfarenhet av att komma ut.

Detta är något som gör mig både glad och beklämd. Jag är glad att de ändå fått ett bra bemötande samtidigt som jag slungas tillbaka till min egen ungdom då jag ofta umgicks med både homosexuella män och kvinnor.

När jag växte upp i slutet av 80- början av 90-talet var det fortfarande många av mina vänner i de homosexuella leden som blev totalt utfrysta av sina vänner och sin familj. Många accepterades inte på sina arbetsplatser eller i offentliga sammanhang. Jag tycker, personligen, att det var och är en skam då dessa tankar fortfarande finns hos enskilda individer.

Min personliga åsikt är att man blir kär i en person och inte ett kön och att all kärlek är något vackert och nödvändigt i en allt kallare och hårdare värld.

I samtal med en av mina vänner kom det fram frågor och svar som jag inte reflekterat över så mycket innan men som, om man verkligen tänker efter, är otroligt skrämmande. Fram till och med 1934 var homosexuella samlag något som kunde bestraffas med straffarbete i två år och homosexualitet avkriminaliserades inte förrän 1944. Detta kan jag ha en viss förståelse för, trots utvecklingen var man kanske inte så upplyst i det svenska folkhemmet på den tiden. Det som skrämmer mest är dock det facto att homosexualitet istället, i Sverige, sågs som en sjukdom fram till och med 1979 samt att man inte hade rätten till samkönade äktenskap förrän 2009.

Jag undrar hur det är möjligt att ett sådant upplyst och beläst land, som vårt eget, inte sett vikten av kärlek som det mest primära och kön som det sekundära, tidigare?!

Nu ska vi kanske inte hänga upp oss på detta då vi ändå lever i ett land som, i stor utsträckning, accepterar homosexualitet. Vad vi borde lägga krutet på är att få de länder, som fortfarande ser homosexualitet som en kriminell handling, att förstå vikten av att älska vår nästa oavsett vem den nästa än är eller vilken sexuell läggning den än har. Hur ska vi kunna skapa en värld av fred och frihet när vi inte ens kan acceptera kärlek mellan två människor?!

Så kom ut ur garderoben vem du än är och se till människans fantastiska skapelse och förmåga till kärlek istället för att gömma dig därinne för världen med dina egna bigotta och inskränkta tankar och funderingar. Världen är en underbar plats att leva på, i de flesta fall, och den kan bara bli bättre genom acceptans, förståelse och kärlek, kärlek i överflöd mellan alla människor. I dare you !


Puss   

Av Zophie - 16 december 2012 22:18

Idag är det den tredje advent.

Vi tänder det tredje ljuset och fortsätter våra förberedelser inför julen.

Denna tiden på året borde vara fylld av värme, ödmjukhet, glädje, ljus, frid och kärlek.

Istället handlar debatten på sociala medier, i tidningar och på tv om pepparkaksgubbar, borttagna scener i en tecknad film och diverse andra åsikter och tankar kring rasismens vara och inte vara. Spelar ingen roll vart du vänder dig, likväl är den där.


Jag ställer mig frågan varför?!


Vad ska det vara bra för, att diskutera och hetsa upp sig över allsköns idiotiska utspel?

Varför kan vi inte bara lägga alla tråkiga meningsskiljaktigheter åt sidan och istället fokusera på det som är viktigt?! I debatten hamnar också ilska över orättvisor, felfördelade resurser och hetska påhopp för att man inte tänker på de som varken har hus och hem.


Jag förstår debatten och jag har förståelse och acceptans för andra människors åsikter men någonstans drar jag min personliga gräns och jag drar den här och nu. 

Jag vill ha den här tiden på året till att få vara med mina nära och kära, jag vill få ha min julefrid ifred och jag vill vara tacksam över det liv jag har och lever idag.

Jag vet att barn svälter i andra delar av världen, jag vet att rasismen breder ut sig i vårt avlånga land, jag vet att hat och våld är utbrett över hela världen och jag vet att det finns de som lever utan både mat och rent vatten både på andra platser i världen som på min egen bakgård. Jag vet att livet är hårt och grymt ibland och jag vet, mer än väl, att ingen kan göra allt men alla kan göra något.


Men just nu, i denna tid, i denna stund vill jag faktiskt bara vara.

Jag har gjort mitt för att bidra till en bättre värld för vissa denna julen och jag gör mitt resten av året för att bidra till en bättre värld. Men just nu och just här vill jag bara vara och leva i värme, gemenskap, kärlek, samförstånd och glädje.

Kan jag få göra det?

Kan jag få göra det utan att bli uthängd, hånad och ifrågasatt i min omtanke om andra?!

Jag bryr mig verkligen, jag vill ha en bättre värld, jag vill att alla ska ha det bra och att vi ska kunna leva tillsammans och arbeta tillsammans för att få en varaktig fred på vår jord.

Men just nu, i denna tid, i denna stund vill jag bara ta en paus.

Jag vill fira min jul tillsammans med mina nära och kära och bara pausa resten av världen för en liten stund.

Bara en liten vecka eller två, bara en liten tid och bara vara med mig själv och min familj och mina vänner.

Jag har resten av året att engagera mig och bidra på.


Puss   

Av Zophie - 15 december 2012 12:00

Idag tänker jag inte skriva något eget inlägg.

Istället tänker jag länka till en av mina stora bloggidoler, Fredrik Backman.

Han är en man med otrolig humor, ett fantastiskt roligt och rappt språk och idag, i just detta inlägget, visar han även viken otroligt stor skribent han faktiskt är.


http://fredrik.cafe.se/nagot-annat/


Hoppas det är ok med dig Fredrik, att jag snor denna länk rakt av, men jag tycker att detta inlägg skall läsas av många och jag uppmanar alla mina läsare att kopiera länken och lägga den på er egen blogg.

Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi förändra världen. Pay it forward <3


Puss   

Av Zophie - 14 december 2012 20:24

Oh, så skönt det var med fredag ikväll då!!!

Denna veckan har varit allt annat än lugn och tyvärr kommer nästa vecka bli likadan.

Eftersom jag har tagit ledigt över jul och nyår måste jag planera så att jag kan göra allt jag missar, de veckorna jag är ledig, dessa veckorna istället. Jag kan ju liksom inte bara "ta ledigt" eftersom andra personer berörs på jobbet så jag måste helt enkelt jobba för två dessa veckorna innan jag går på ledighet. Samtidigt är det ganska skönt att ha häcken full dessa veckorna för ska jag vara helt ärlig, jag jobbar mycket bra under press.

Jag vet att när jag jobbade som säljare som fick jag som mest gjort och bäst resultat de två veckorna vi hade innan deadline, knepigt men inte desto mindre sant för det.


Just idag har det varit lite tungt dock men samtidigt älskar jag verkligen mitt jobb.

Jag sitter äntligen på rätt plats och jag är så tacksam varje dag jag får vakna upp och gå till jobbet... speciellt i dessa tider när det är många som varslas och förlorar jobb i mitt län.


Om ni undrar vad jag jobbar med kan jag väl säga att jag bland annat jobbar som jobbcoach och resursvägledare. Detta innebär kort och gott att jag lotsar personer, med olika problem, rätt i den snåriga djungeln som kallas för arbetsmarknad. Det kan vara allt från att leta praktikplatser, jobba med Cv och personligt brev till bygga deras självförtroende, upplysa om anställningsformer och föreläsa i kost, motion och hälsa.

Det är ett mycket roligt och varierande jobb där ingen dag är den andra lik och där jag hela tiden omges av otroligt roliga, duktiga och (i de flesta fall) engagerade människor.


Jag hoppas att ni har det lika gott som jag på era jobb men jag vet att det är få förunnat.

Men nu tänker jag ta helg och jag önskar er en riktigt trevlig sådan.


Puss    

Av Zophie - 12 december 2012 19:25

Idag är en väldigt speciell dag av många anledningar och därför väljer jag att köra en dagens.

Håll till godo:


Dagens GRATTIS:

Till en av mina goaste vänner som förlovar sig med sin sambo idag. De har varit tillsammans i en hel evighet så nu var det verkligen på tiden. GRATTIS till er finaste C & L.


Dagens häftigaste:

121212 kl. 12:12

Kommer du minnas vad du gjorde då?


Dagens tillbakablick:

111111 kl. 11:11

Då skrev vi på papperna att huset övergick i vår ägo - magiskt


Dagens arga:

För en hel evighet sedan (snart ett år) vann jag en fin tårta av en kakbloggare i ett län på östkusten. Trots påtryckningar från mitt håll har tårtan inte levererats. Nu svarar inte personen på mail heller. Dålig stil!!! Bojkott blir det från mitt håll.


Dagens finaste:

Min chef. En fin och ömsint person som jag verkligen tycker mycket om. Härligt att för ovanlighetens skull ha en riktigt bra chef <3


Dagens måste:

Göra klart julkorten och skicka iväg dem. Sista dagen är på söndag, det vet ni va?!


Så nu har jag inte tid att sitta här. 12 av 22 kort är klara, bara att hugga i med resten...


Puss   

Av Zophie - 11 december 2012 19:37

Då lägger vi till en ny punkt på listan nämligen recensioner.

Först ut att recenseras är Tunneberga Gästgifvaregård.

Det är ett charmigt litet gästis som ligger ett stenkast in från väg 117 mot Höganäs.

Själva gästiset har anor från 1700-talet med en huvudbyggnad och en lite mindre sidobygnad, båda används dock som restauranger idag.

Jag, min mor och syster hamnade där i somras av en ren slump faktiskt. Vi skulle äta lunch på närmast belägna ställe och där var det, en liten pärla. Efter den kulinariska gottebiten jag då åt beslöts det att även julbord skulle intagas på samma restaurang. Julbord är något som vi annars lagt ner lite efter flera dåliga efterfarenheter de senaste åren men i helgen var det således dags. för ett nytt försök.

Vi anlände vid 15, fick vårt bord och sedan var det bara att hugga in på läckerheterna.

Det kallskurna var helt fantastiskt. Säkerligen 20 olika egentillverkade sillar, sill tårta, skaldjurstårta, rökt fläskfile, skinka och lax i en mängd olika former,  kallrökt, färskrökt, varmrökt inkokt och så vidare. Det ena var godare än det andra och för ovanlighetens skull åt jag mest av det kallskurna, vilket även mina små troll gjorde till min förvåning. Vi brukar hålla det varma ganska högt men laxen i olika konstallationer fick mina trollungar att gå i taket och det åts och åts och åts tills det nästan kom lax ur öronen på dem.

Det varma var även det mycket gott, det enda jag blev lite besviken på var kanske revbenen, en av mina absoluta favoriter i normala fall. Här var det faktiskt lite feta och tämligen smaklösa. Men i övrigt var annars även det varma gott och av mycket god kvalité. Trollungarna orkade dock endast prestera ner en liten köttbulle eller två och trots att köttbullarna på julbordet innehöll ströbröd var det inga som helst problem att få hemgjorda riktiga köttbullar, helt glutenfria till mitt stora troll. Bra service där!

Sedan kom vi till gottebordet och det var väl en väldans tur att det ligger sist på menyn. Det verkligen DIGNADE av godsaker. Klenäter, godis, bakverk, äppelkaka med vaniljsås, pannacotta, creme brulé med mera. Det var tur att man redan var mätt och att trollungarna var mätta annars hade vi nog riskerat ett illamående efter allt gotte som fanns.


   

Gottebord och det som fick rum på min tallrik och i min mage :)


Jag kan verkligen rekommendera detta lilla gästis.

Det är rent och snyggt, badrummet är rent och fräscht, maten är fantastisk av hög kvalitet och trots att det var julbord, trots att det var mycket folk och trångt var det ändå en härlig stämning och en fantastisk service precis som första gången vi var där.

Denna lilla skånska pärla får 4 starka stjärnor av 5 och jag garanterar att det inte var sista gången jag besökte detta härliga ställe.... och fler julbord? Absolut lär det bli det, det kommer nog bli återkommande på Tunneberga varje år.


Puss   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards