filoZophie

Senaste inläggen

Av Zophie - 28 december 2012 15:00

Hej igen go vänner.

Hur har eran jul varit?

Fick ni många paket?

Vad fick ni i paketen?

Själv har jag nog varit extra snäll i år för jag fick allt jag ville ha och lite till.

En spaweekend tillsammans med mamma och syster - Tack för den tomten.

En personligt dedikerad bok av Herr Backman - Tack för den herr Backman, även om presenten kom från älskad syster.

En ny mobil, Samsung S2 - Tack för den maken.

Och lite annat smått och gott till detta.

Så jag bara måste ha varit snäll i år, så tolkar jag det.

Julen blev dessutom lugn, härlig med mycket mat, mycket värme, mycket kärlek precis som jag vill ha den.

Det enda vi troligtvis kommer göra lite annorlunda nästa år är maten. Vi träffas ofta lagom till Kalle och sedan äter vi och efter det delas det ut julklappar men man blir ju så stinn på den där feta goa maten. Så nästa år blir det nog kallskuret till lunch, sedan Kalles jul och efter det äter vi det varma och så kan vi dela ut paketen efter det. Låter som en bra plan.

Hur firar ni julen?

Har ni speciellt traditioner och seder som ni inte vill vara utan?


Nu är det snart dags att ringa in det nya året och jag ser verkligen fram mot det.


Puss   


ANNONS
Av Zophie - 27 december 2012 14:38

Missvivi delade med sig av denna Liebster award till de läsare som kände sig manade. Jag är ju alltid på roliga saker som bryter mot mönstret så jag känner mig manad och hakar på.1. Vem bestämmer över fjärrkontrollen hemma hos er?
Jag tror nog att jag sitter på majoritet här men jag försöker att dela med mig så gott jag kan. I allra värsta fall har vi ju två tv-apparater...
 
 
2. Om du skulle ha blivit sportstjärna i ditt liv, vilken sport skulle du då anammat?
Sportstjärna och sportstjärna men jag vet att min balettlärarinna hade stora förhoppningar om mig och balettakademin. Tyvärr förirrade jag mig iväg från mitt intresse en period och när tankarna på ett återinträde i balettens värld blev aktuellt igen hade min lärarinna dött. Då tappade jag sugen helt faktiskt. Men annars hade jag kunnat vara pensionerad balettdansös idag faktiskt.
 
3. Vilken är den värsta, mest irriterande klyschan du hört?
Det går över tills du gifter dig. När jag var liten hatade jag den klyschan för vem f-n ville lida och ha ont i flera år. Idag kan jag konatatera att den var ganska korrekt dock ;)
 
4. Om du skulle fått chansen att vara med i en av Bröderna Grimms sagor, vilken rollfigur hade du då helst varit?
Törnrosa kanske för jag älskar ju tanken på att få sova i hundra år... Annars har jag alltid älskar sagan om Snövit och Rosenröd
 
 
5. Hur många krämpor har du?
Problem med gallsten och de vanliga klassiska nack- och ryggproblemen, springer hos kiropraktorn titt som tätt.
 
6. Vilken är den sämsta raggningsreplik du någonsin hört?
Oj, det är riktigt många men en kille kag kände som hette Love stötte på mig vid tillfälle genom repliken "Hej, jag heter Love men du älskling kan kalla mig L-O-V-E (som i engelskans Love)... Inte snyggt.
 
7. Vilken inredare skulle du vilja kom hem och gjorde om ditt hem?
Hon är inte en av mina favoriter men jag tycker hon är fantastiskt duktig och det är Lulu Carter. Hon har en förmåga att lyssna och tänka till och därefter åstadkomma fantastiska personliga resultat. Så, ja tack!
 
8. Vilken plats har du i syskonskaran och hur har det påverkat dig?
Jag är en klassisk storasyster med allt vad det innebär i ansvarskänsla, skuldkänsla, prestigekänsla och prestationsångest.
 
9. Vilken är för dig den värsta statusuppdateringen på facebook?
Vet inte riktigt vad jag ska skriva här. Jag är en FB-nörd men stör mig sällan på olika statusuppdateringar. Det skulle vara när man sammanlänkat sin FB med youtube då, så att alla klipp man lyssnar på läggs upp på FB. Me NO like! Tradigt när man sitter på fyllan och lägger upp 20 klipp. Nej, det går fetbort.
 
 
10. Värsta maträtt?
Denna var busenkel. LEVER.
Kan inte äta det, har aldrig kunnat och kommer aldrig kunna. Jag har försökt, jag har smakat i olika konstellationer men jag gillar det helt enkelt inte alls.  
 
 
11. Gör du något annat i smyg som du inte vill att andra ska upptäcka?
 
Vet inte riktigt om jag gör saker i smyg, däremot dagdrömmer jag väldigt ofta vilket kanske inte alltid märks.
 
Nu utmanar jag alla mina gulliga bloggisar att ta till sig denna Liebsteraward    och göra sin egen. Glöm bara inte länka vart den kommer från, nämligen den bästa filoZophien i världen ;)
 
Puss   
ANNONS
Av Zophie - 24 december 2012 08:00

Idag är det julafton, en av mina absoluta favorithögtider.

Inte för presenternas skull utan för värmen, gemenskapen, kärleken och ljusen som julafton är för mig.

Julafton är minnen från min barndom varvade med minnen från min nutid där mina barn får uppleva samma känsla som jag själv hade och fortfarande har som vuxen inför julen.

En lång sovmorgon och sedan en gemensam härlig frukost. Sedan blir det till att packa lite, duscha och byta lakan i alla sängar. Därefter blir det lite lunch, tomtegröt såklart och sedan bär det av ner till mina föräldrar. Där nere blir det ordentligt firande med Kalle Ankas jul, god mat, en massa paket och framåt kvällen blir det lite tilltugg och vin. En lugn härlig och mysig jul som det ska vara.


Jag vill passa på att önskar er bloggisar en riktigt härlig julafton. Jag hoppas den blir precis det ni önskar och vill ha och att tomten är generös mot er alla i år. Jag ska tala väl om er inför honom, han är ju en polare liksom ;)Så HOHOHO på er allesamman, ha nu en riktigt härlig och God Jul.


Puss   

Av Zophie - 23 december 2012 14:00

Men i år blev jag mer än nöjd med vår gran.

Lilltrollet valde, jag var skeptisk men nu när den står grön och grann i stugan så är jag mer än nöjd, den är riktigt fin och känns som en riktig KalleAnkagran...


 


Det syns kanske inte så bra på bilden men granen är full med fina små gyllengula lampslingor. Vi har i alla år haft en riktig granslinga men detta året ville jag testa något nytt. Jag får väl kolla förr årets bilder och jämföra men hittills ser deet bra ut tycker jag.


Puss   

Av Zophie - 22 december 2012 20:00

En liten dagens-lista såhär i de stressigaste av tider kanske?!


Dagens plan:

Att handla det sista av både mat och faktiskt en liten extra julklapp.


Dagens gäst:

Bästa fröken J kommer på besök. Lite mat och mycket vin blir det nog.


Dagens måste:

STRYKA julgardinerna. Jag manglade dem och de blev helt sneda så nu är de omtvättade och måste strykas.


Dagens tanke:

Sluta stressa, glöm alla måsten. Julen kommer likväl ändå och varför inte skippa stressen och måsten och bara njut av närhet, värme, ljus och kärlek!


Dagens längtan:

Snart ett besök på öjn hos älskad söstra mi <3, bara 6 dagar kvar.


Dagens låt:

Mitt i all julmusik bidrar jag med något helt annat, nämligen en av mina favoriter.Puss   

Av Zophie - 21 december 2012 23:17

Så var den saken ur världen.

Jordens undergång var nära men återigen lyckades jag undvika den annalkande katastrofen som riskerade att kasta omkull världen och verkligeheten som vi känner den...

Vad jag pratar om?!

Jobbet så klart, vad trodde ni???

Jag syftar på den jätteladdning med uppgifter vi idag fick från vårt huvudkontor, administrativa åtgärder som självklart skulle lösas idag!

DET kallar jag en nära förestånden undergång.

Det är väl ändå lite typiskt att komma sista dagen innan ledighet och begära in en hel massa olika administrativa uppgifter som de uppmanar oss lösa innan vi tar julledigt?!

Men jag är ordningsam, jag har koll, jag sköter mitt arbete med bravur och jag är otroligt engagerad i det jag gör... av den anledningen var min laddning endast tre åtgärder som jag snabbt klarade av. Det ena var ett rent slarvfel av mig, det andra ett slarvfel som inte var min skuld och det sista skall åtgärdas i månadsrapporten som jag ska skriva nu i slutet av december... så det var inget direkt "fel" faktiskt och allt avklarat på mindre än en kvart.

Men det känns mycket skönt att allt nu är åtgärdat på jobbet och att jag faktiskt kan släppa det och bara njuta av att nu få vara ledig i två hela veckor lite drygt tillsammans med mina nära och kära. Familjen främst men vi kommer i nyårshelgen även ha möjlighet att umgås lite med vänner som bor en bit ifrån och därför inte träffar så ofta, så det kommer bli en riktigt härlig jul och nyårshelg.

Så katastrofen avvärjd och nu ska jag bara njuta av en av mina favorithögtider.


Puss   

Av Zophie - 20 december 2012 18:48

Go kväll i stugan...

Ja så närmar vi oss julafton med stormsteg som vanligt... Ja, det vill säga om det nu blir någon julafton eftersom världen ska gå under i morgon... Det ska bli mycket spännande att se hur det blir med den saken.

Egentligen borde man ha väntat med att köpa alla julklapparna till efter i morgon om ni förstår vad jag menar?! för eftersom världen ska gå under känns det ju lite taskigt att man redan hunnit köpa alla klappar, hade man väntat så... tja, så vad då?! Går jorden under spelar det kanske ingen roll det där med julklkappar i vilket fall.


Om jorden inte går under i morgon får domedagsprofeterna en hektisk helg då de måste ta tag i alla julförberedelser i sista stund, lite som en sista julestrid om man så säger. Ge sig ut och slåss med alla andra om de sista små ynka paketen som finns kvar.


Nej, själv är jag helt klar med inköpen, maten är fixad, vin, glögg och godis är fixat och nu inväntar jag bara den sista arbetsdagen i morgon (som inte är särskilt betungande) och sedan ska jag ta julledigt som alla andra. det som är bland det mest härliga denna julen är ju att det är så få semesterdagar men sååååååååå lång ledighet. Och tänk er, att 2013 och 2014 kommer innefatta lika få ledighetsdagar med nästan lika långa ledigheter...

jojo, det blir nog en liten julestrid på vissa företag om man ska få vara ledig över huvud taget ;)


Puss   

Av Zophie - 19 december 2012 22:30

Idag har jag varit kulturell... kulturell och förbannad på en och samma gång.

Min älskade LaMor fick biljetter till en uppsättning av baletten Nötknäpparen, framförd av St. Petersburgs balettensemble, i födelsedagspresent. För säkerhetsskull fick hon två biljetter så att hon kunde bjuda med mig då jag och LaMor är de enda i familjen som har vett att uppskatta denna otroligt vackra och kraftfulla upplevelse.

Första akten gick bra. Vi satt lite inklämda och en kvinna hade lite mycket parfym men det gick...

Till andra akten frågade vi en av värdarna om vi kunde byta plats, dels för parfymstanken och dels för att vi upplevde att vi satt lite för långt fram.

För er som inte har koll så ska balett upplevas från lite distans så man får "the big picture" så att säga.

Det var ok att vi flyttade men frågan är om det var värt det?!

En liten bit in i andra akten kom en mamma med in lilla dotter och satte sig på platserna jämte mig och min mamma. Jag har inga problem med att man tar med barn på teater, balett eller andra kulturupplevelser. Jag är FÖR mer kultur till folket, jag blir GLAD att det finns engagerade människor som tar sitt ansvar och bildar sina telningar lite. Vad jag däremot INTE tycker är lika spännande är när barnen i fråga inte har ett enda intresse alls utan bara hänger med för att föräldrarna inte fick tag på barnvakt eller nå´t.

Denna lilla tjej satt och hostade, snörvlade, grät, pratade, tjurade och muttrade genom, i princip, hela andra akten. SÅNT gör mig pissed!

Jag har betalat dyra pengar för att få en upplevelse och jag lovar och garanterar att upplevelsen av en tjurig, trilsk och gnällig ungj-vel INTE är det jag betalat för.

OM ditt barn inte har intresse, OM din unge gnäller och hostar hela tiden så GÅ DÄRIFRÅN!

Denna förbannade morsa satt bara där och lät ungen hållas, jag FATTAR verkligen inte.

Jag blev vansinnig.

Det är ju inte ungens fel det är förälderns och hade jag orkat hade jag gått fram till mamman och bett henne betala tillbaka mina pengar för föreställningen som hennes dotter delvis förstörde för mig och min mamma.

Så ett litet gott råd till er, goa och ordentliga människor som vill kulturbilda era barn lite... Se till att de verkligen är med på tåget, se till att INTE spruta på halva parfymflaskan innan du går och OM din unge börjar trilskas så GÅ DÄRIFRÅN!

Förstör inte för oss andra TACK!!!


Puss   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ filoZophie  med Blogkeen
Följ filoZophie  med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se