filoZophie

Senaste inläggen

Av Zophie - 28 november 2012 12:15

Kära Herr Tomten


Nu är det så att jag har varit en mycket snäll flicka i år.

Jag har bara skrikit på dem som skrikit på mig...

Ja, i ärlighetens namn har jag väl skrikit på några till men inte så de har hört mig utan snarare som en tyst skrikande protest i sådana fall.


Jag har verkligen varit en underbar mamma till mina barn.

Jo, jag har nog skrikit lite på dem också men till mitt försvar måste jag säga och hävda att de i sådana fall, med otroligt stor sannolikhet, var de som började skrika på mig.


Jag har också varit en god dotter och jag har faktiskt inte skrikit såååååå mycket på mina föräldrar detta året. Möjligtvis kan jag ha skrikit på min mamma vid något tillfälle när vi inte riktigt haft samma åsikt men till mitt försvar i den frågan måste jag hävda att mor kanske inte hör så bra och att det var anledningen till min höjda stämma.


Det kan även vara så att jag har skrikit lite på min man också, det måste erkännas men du vet ju hur det är... Ibland har man liksom bara lite skrik som vill ut och om han står i vägen för detta är ju inte det direkt mitt fel. Han får väl skylla sig själv om han liksom inte går ur spår.


Jag har nog inte skrikit på så många andra, möjligtvis i trafiken då, på andra trafikanter men till mitt försvar där måste jag ju ifrågasätta att vissa personer fått sitt körkort i en tuggummiautomat och när jag skriker på dem hörs det ju inte eftersom jag har rutorna upprullade...

Ja utom i somras när jag skällde och skrek på den där äldre mannen för att han låg i fel fil och svängde in rätt framför mig utan att vare sig blinka eller varna mig så jag fick ställa mig på bromsen så att båda barnen som satt i baksätet for in i framsätet med ansiktet före. Jo, då skrek jag högt och sa väl kanske inte allt för smickrande saker. Och visst, jag hade rutan nerrullad det hade jag och jo, det hade ju han faktiskt också så han hörde ju precis vad jag sa.... förhoppningen här ligger i att han var gammal och skruttig, körde som en kratta och hade säkert hörapparat som han nog inte hade på så jag tror inte att han hörde mig SÅ bra.


Men i övrig har jag inte skrikit så mycket och därför undrar jag om det skulle gå för sig att önska sig något litet i present så här lagom till jul?!

Om det skulle gå för sig så önskar jag mig en Bok.

Jag tänkte att om jag får en bok så måste jag läsa boken och om jag läser boken så måste jag vara tyst och om jag måste vara tyst kan jag inte skrika så mycket, se det var väl en bra tanke?!

OM jag skulle få en bok vill jag gärna ha en bok av Fredrik Backman som heter En man som heter Ove. Ja,  författaren heter alltså Fredrik och det är huvudpersonen i boken som heter Ove, bara för att förtydliga. Om det heller inte är för mycket begärt så skulle jag vilja ha den signerad... och ritad i. Gärna en ponny för jag har hört att han gör fina ponnys. Nu kan ju inte alla få en ponny så då kanske möjligheten finns att man kunde få en delfin? eller kanske en katt?

Jag vet att han gör bilar också, och med fördel volvo men eftersom jag kör japanare så känns det lite avigt med en volvo och jag vet inte om han kan rita en Toyota.

Det var nog bara det.

I alla fall just nu.

Tack så mycket Tomten, och om du tittar förbi i år så lovar jag att bjuda på pepparkakor och glögg... eller kanske en liten julagrogg om Herr Tomten hellre önskar det. Möjligheten finns också till en liten...


Puss   

ANNONS
Av Zophie - 27 november 2012 12:04

Fina MissVivi har gett mig en

Liebster award, tack vad du är gullig !

Med awarden medföljer några frågor och så ska jag skicka awarden vidare så klart!

Drömresa?
Enkelt. Just nu är det Rom själv, annars skulle jag gärna göra stora USA-resan med familjen också

Favoritsysselsättning?
Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta men min träning har blivit något jag gärna sysselsätter mig med. Sist pratades det om att utöka träningstiderna vilket fick mig att jubla. utöver det gillar jag ju att läsa och umgås med vänner och familj.

Hur många gånger går du in på Facebook per dag?
Ett par gånger om dagen får jag väl erkänna.

Vad önskar du dig i julklapp?
Önskelistan är inte så lång i år, mest önskar jag mig en härlig, varm familjejul. Annars står ett ärmfodral till mobilen högt på listan faktiskt och gärna en bok eller en cd.

Favoritmat på julbordet?
Revben, mmmmmmmums.

Drömyrke?

Jag har tur, I´m doing it.


Favorittidning/magasin?
ToppHälsa.

Favoritplats i Sverige?
Skåne är en favorit med sina böljande, öppna slätter... annars måste jag nog tillstå att jag tycker att mitt Halland är väldigt vackert också. 

Thaimat, grekiskt, italienskt eller svensk husmanskost?
Italienskt, alla gånger.

Favoritdesigner?
Det har jag ingen som helst koll på, däremot gillar jag det danska märket Kaffe.


Vad gör dig lycklig en måndag?
Att få gå till jobbet helt ärligt!

Vad driver dig att skriva blogg varje dag?

Nu skriver jag inte riktigt varje dag men de dagar jag skriver drivs jag oftast av inspiration. Något som berör eller engagerar eller för att jag bara vill göra min röst hörd ;)


Om du fick välja själv, vart skulle du då vilja bo?

Spelar ingen större roll bara jag har familjen nära.


Stadsbrutta eller lanttös?
Stadsbrutta alla gånger.

Vilken är din största tillgång enligt dig själv?
Mitt engagemang. Jag behöver aldrig låtsas bry mig om, jag gör det av hela mitt hjärta.

Vilken är din största tillgång enligt andra tror du?
Att jag har humor och är lätt att ha att göra med.

Favoritmat?
GRILLAT, i alla former!

Har du någon kändis du är inspirerad av?
Kändis och kändis. Jag inspireras till exempel av Kjell Enhager, en otroligt duktig föreläsare och talare eller Agneta Sjödin som jag beundrar för hennes sätt att hantera sitt kändisskap och sitt författarskap men som förebild har jag nog mest min egen mamma. Hon är en stark kvinna med stort hjärta, hon inspirerar mig mest.

Tror du på tankens kraft?
Tja, då jag har Kjell som en inspirationskälla måste jag ju svara ja på den frågan. Jag tror att du kan skapa dig ett underbart och fullgott liv genom tanke och tro. Tro kan försätta berg sägs det ju och jag tror det ligger mycket sanning i det. Däremot inte sagt att tron måste vara av religiös art. Att tro på sig själv och människans godhet kommer man nog långt på.

 

Vart vill du åka på semester nästa gång?
Det beror väl på om det ska vara rimligt eller inte. Visst kan jag drömma om stora USA-resan redan nu men mest troligt är väl en charterresa med familjen till våren. Annars hoppas jag ju på Rom till sommaren då.

Vad är lyx för dig?
Första tanken är väl champagne och gåslever typ, eller att få egentid och bara tänka på sig själv. Men riktig lyx är nog att man själv och personerna man har runt kring sig får vara friska och lyckliga, det är nog lyx på allvar.


Nu till de fem fina bloggarna som jag vill ska få denna award


TheamazingM

Katta

Anna

DaisyViola

Häxan på Videstigen


Puss    

ANNONS
Av Zophie - 25 november 2012 11:49

Jahopp, då pausar man lite i storstädandet då, för att skriva ett tämligen meningslöst blogginlägg om hur duktig jag faktiskt är... om nu någon vill läsa det... men det är klart ni vill...

Det var ju så att jag bestämde mig för att köra julstädningen en helg tidigare än vanligt av den enkla anledningen att verkligen vill vara FÄRDIG till 1:a advent och inte stressa och sitta trött och slut den dagen då det första ljuset ska tändas. Av den anledningen har vi kört igång hårt denna helgen och det har börjat bra även om det visst är lite tradigt att plocka undan, stryka tvätt, putsa fönster, tvätta, städa bardrummen och så vidare. 

Men det är så det får vara, för nu längtar jag verkligen efter julen, advent, julmusiken, snön, kylan, förväntningarna, förhoppningarna, den härliga känslan av att hitta DEN rätta julklappen till någon, dofterna, pysslet, baket... ja, listan kan göras lång och jag vill ha hela listan och jag vill ha den NU!


Ja, jag vet, jag närmar mig fyrtio med stormsteg, jag har egna barn och ett ansvar idag, men runt jul och även vid min födelsedag blir jag som ett litet barn igen och jag känner att det är helt okej så länge jag inte glömmer mina plikter som vuxen. Jag tar ansvar för det som ska tas ansvar för och gör det som ska göras (storstäda till exempel) men jag har ändå mitt lilla barnajag inuti som bara vill hoppa upp och ner och klappa händerna av förtjusning inför det som snart komma skall.


Jag älskar verkligen julen och detta året har jag utnyttjat mitt veto som vuxen genom att förlägga julförberedelserna en helg tidigare. Punkt och slut. Så nu kör vi hårt resten av dagen och hoppas att vi kommer så pass långt att det bara är lite sista fix och pynt kvar under veckan som kommer.

Ett är i alla fall säkert: nästa söndag vid den här tiden kommer jag inte ha häcken full av förberedelser som vanligt... då ska jag bara njuta av en stilla frukost i mitt juliga hem och framåt eftermiddagen kokas glöggen upp, julmusiken kommer sorla ur högtalarna och jag ska bara njuta av tillvaron.

Ho ho ho.


Puss   

Av Zophie - 24 november 2012 00:31

För första gången på mycket länge är jag glad över att det är helg.

Som många av er kanske vet så har jag ett jobb som jag verkligen älskar även om man inte alltid känner sig uppskattad, men människorna man har att göra med varje dag och den övriga personalen gör att jag verkligen gillar att gå till jobbet. Denna helgen ska det dock bli skönt att verkligen ha helg.

Vi har inte planerat in någonting även om vi har saker vi skulle vilja hinna med utan denna helgen ska bara gå i lugnets tecken.

Jo, vi hade tänkt hinna med att storstäda och röja upp på kontoret bland alla papper men det finns nog tid till det med. Vad jag menar med att vi inte har något planerat är att vi verkligen inte har en enda sak inbokad i kalendern... man planerar väl liksom inte in städning i kalendern eller?!

Under september och oktober känns det verkligen som om det har varit någonting varje helg.

Det har varit gäster, ärenden, middagar, kalas och så vidare och visst är det mysigt att träffa folk och umgås men att ha något inbokat varje helg blir lite jobbigt i längden så nu är det skönt att det är lugnt.

Vi kan sova ut ordentligt, äta en riktigt lång frukost, ta en promenad och leka med barnen. Tiden kommer nog finnas till de mindre roliga sakerna också ska ni se...

Vad har ni för helgplaner?!

Planerar ni in städning under helgen?!

Nu närmar sig julen med stormsteg, vad planerar ni in under adventhelgerna?

Jag önskar er i alla fall en trevlig helg, det tänker jag ha.


Puss   


Av Zophie - 21 november 2012 23:03

Rose är ju en favorit och visst hade jag behövt lite mer av denna varan efter att jag plågade mig igenom tre träningspass i måndags:


Rose is Rose


Puss   

Av Zophie - 20 november 2012 12:00

Ni vet när man blir sjuk hemma och verkligen inte orkar med vardagen.

Ni vet, när man ligger hemma med feber, dubbelsidig bihåleinflammation och värk i kroppen.

Det är ju vid dessa tillfällen som man verkligen känner att man inte riktigt orkar gå och träna och man är faktiskt okej med det i sitt svaga sjukdomstillstånd, det är okej att hoppa liksom.


Ni vet sedan när man börjar komma tillbaka till livet efter en vecka eller två och man nu istället har riktigt ont i ryggen efter att ha legat sjuk i sängen så länge och man faktiskt inte går och tränar på grund av att man är rädd att göra något illa i ryggen som redan värker. Och sedan vet ni ju hur ryggen liksom inte blir bättre utan man bokar tid till kiropraktorn som knäcker allt rätt och man börjar känna sig som en människa igen.


Ni vet den där tanken som då slår en att det är dags att efter nästan en månad ta tag i träningen igen.

Då kanske det är läge att börja lite lugnt och stilla.

En timmes rask promenad, ett gympa pass och ytterligaren en rask promenad samma dag...

Det är kanske inte riktigt lämpligt.

Bara som information.


Puss   

Av Zophie - 19 november 2012 15:00

Jag har funderat lite...

Var det någon som såg Uppdrag Granskning´s reportage om H&M för någon vecka sedan?

Jag gjorde det inte men har förstått att det vållat stor debatt om klädmärkets vara eller inte vara...

Självklart har jag en åsikt i frågan.

Jag tror inte att världen blir bättre eller att klädkedjorna kommer ändra sina policys bara för att man skriver en massa tjafs på FB eller hotar med bojkott av klädmärket.

Jag tror dessutom inte att H&M är den enda klädkedjan som skall granskas.

Jag tror att de flesta klädkedjor använder sig av barnarbetare, betalar skitlön, har usla arbetsvillkor (om det ens finns några uttalade sådana) eller utnyttjar arbetarna för att sedan slänga ut dem som skit när de inte orkar leverera. Jag tror att ALLA klädmärken gör detta i mer eller mindre utsträckning. Det är inte bara modeindustrin som granskats utan även sportbranschen har granskats i dessa frågor med i princip samma resultat.

Och, jo visst, det låter ju bra att "vi ska bojkotta" men varför komma med hot du inte kan leverera, du vet lika bra som jag att när du behöver en vinterjacka nästa gång så kommer du köpa en, du kommer inte kunna vara utan en varm jacka på vintern, och med stor sannolikhet kommer du leta efter en bra och snygg jacka till ett "fantastiskt" pris.


Men det finns saker du KAN göra. Använd sunt förnuft!

* Till att börja med kan du försöka handla "lokalt".

Försök alltså handla svenska märken, där tillverkningen sker i mesta möjliga mån på hemmaplan, i Sverige.

* Lägg hellre pengar på kvalitet.

Jo, visst är det kul att byta t-shirt varje dag men satsa hellre på ett par t-shirts i bra kvalitet som är tillverkade här än att köpa en hel drös billiga t-shirts tillverkade i kina. Dessutom är det ju ofta så att de billiga kläderna inte håller särskilt länge och då blir de ju inte så billiga i längden om du redan efter två veckor behöver köpa nya.

* Köp second hand.

Fakum är att du i en second hand-butik ofta kan hitta i princip oanvända märkeskläder till fantastiska priser.

* Tänk efter!

Jo, det är billigt att köpa 3 för 2 men BEHÖVER du verkligen 3? Detta gäller ju egentligen ALLT vi köper. Butikerna lockar med 3 för 2 eller andra "fantastiska erbjudanden" men behöver du det verkligen? Ofta leder sådana här erbjudanden inte någonvart och det blir ofta inte heller billigare eftersom du istället överkonsumerar.

* Köpstopp.

Testa. jo jag vet att det låter hemskt, men försök att under en månad hålla dig från att köpa sådant du verkligen inte behöver. Det gör inte bara underverk för miljön utan även för din ekonomi.

* Ordna klädbytardagar.

Du har säkert en massa kläder du inte använder, som bara ligger och skräpar i din garderob. Byt med dina vänner.

Ordna en klädbytardag med dina kompisar. Dina vänner sitter säkert i samma situation som du, med en hel drös kläder de inte använder. Byt med varandra och få nya kläder helt gratis. Blir det kläder över så skänk dem till välgörenhet.


Själv har jag svårt att alltid efterleva mina egna råd men jag är i alla fall medveten om detta och jag FÖRSÖKER, det är mer än vad många andra faktiskt gör. Så varför inte FÖRSÖKA du med?! Vad är det värsta som kan hända mer än att du bidrar till en bättre miljö och i längden en bättre värld för våra efterkommande att leva i.


Lycka till.


Puss   

Av Zophie - 18 november 2012 12:07

Idag är ingen vanlig dag!

Jag skulle vilja gå så långt att säga att det är en väldigt ovanlig dag.

Idag fyller nämligen världens bästa mamma år.

Ja, jag vet att många av er inte håller med mig men det är faktiskt ändå så att världens bästa mamma fyller år.


Dagens största grattis går därför till min mamma!  

Min mamma är inte som andra mammor, hon är inte bara en helt vanlig mamma.

Hon är en väldigt ovanlig mamma.

Hon är, förutom världens bästa mamma, en av mina bästa vänner.


Min mamma är en av de mest intelligenta personer jag vet, hon har humor, är generös som få och har ett av de största hjärtan jag varit med om. Hon är bästa kocken (sorry per Morberg), hon är lyhörd, genomärlig och dessutom världens bästa mormor. Hon är engagerad, öppen och en fantastisk människa med stor omtanke för sin omgivning. På något sätt är hon en person som nästan alltid vet vad hon ska säga för att få en att må bättre och hon visar alltid uppskattning även för det lilla.

Idag är det hennes dag och jag hoppas att hon får den mest fantastiska dag som bara går.


GRATTIS MAMMA, jag älskar dig mest i hela världen och är så glad och stolt över att få vara din dotter.

Du säger ofta till oss, dina barn, att vi är så underbara och fantastiska personer men vi är det eftersom du fostrat oss, du är vår mamma och har byggt grunden till de personer vi är idag.

Jag är tacksam för att du finns och hoppas du vet hur mycket jag älskar dig och hur mycket du betyder, inte bara för mig, utan för hela min lilla familj.

Du ÄR den bästa.


Puss   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ filoZophie  med Blogkeen
Följ filoZophie  med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se