filoZophie

Senaste inläggen

Av Zophie - 17 november 2012 00:40

Hur många av er minns Ally McBeal?

Den gamla goda advokaten på den excentriska advokatbyråd där det fiddelibompades och gicks på gemensamma toaletter och där sångerskan av ledmotivet, under en kort period, blev nästan lika stor som serien i sig?!

Hur många minns den lille grumpige advokaten som försökte lära sig le och som använde sig av Barry Manilowe som "theme song" för att skaffa sig kraft och styrka?!

Jag älskade serien och under många  år har jag levt lite med detta i åtanke, att man borde ha en egen "theme song", en låt som man hämtar styrka och kraft ifrån.

I alla år har jag haft en låt att luta mig tillbaka mot i med- och motgång, för styrka och kraft...

Vilken låt det är?!

Inte viktigt idag.

Idag har jag en ny "theme song" och den är här för att stanna.

Den är inte här för att ersätta min gamla, den är här för att komplettera.

Vilken det är?!


Vilken är din egen "theme song"?

I vilken eller vilka låtar hämtar du din kraft och styrka?

Vilken eller vilka låtar lyssnar du helst på när du behöver den där extra energin för att orka?

Har du olika låtar för olika saker eller olika människor?

Nyfiken i en strut   


Puss   


ANNONS
Av Zophie - 16 november 2012 11:48

Nu har jag gjort det igen... liskom glömt av att jag har en blogg som kanske ska uppdateras...

Men här är jag i full kraft och funderar på vad jag ska skriva om idag då.

Vi kan väl göra som alla fjortisar gör och fylla den med helt random meningslösheter och annat dravvel?!

Nej, skämt åsido, den dagen jag lägger upp ett inlägg med dagens outfit kommer aldrig att ske... eller vänta lite, man ska ju aldrig säga aldrig. Kanske en vacker dag (och många kilo lättare) så dyker det kanske upp en bild på mig från en kommande födelsedag i en liten svart cocktailklänning eller så... man vet ju aldrig.


Denna helgen känns lite jobbig faktiskt.

Det är mycket nu och samtidigt kryper julen allt närmare och kalendern fylls sakta på och jag undrar hur den kommer se ut om en vecka eller två. Jag brukar försöka undvika planera så mycket i december eftersom det är tillräckligt som ska fixas i alla fall men det känns som om det smyger sig på än det ena och än det andra.

Jag funderar på att frångå mina principer helt och hållet och faktiskt julpynta helgen innan första advent   .

Jo, jag brukar alltid ha första advent som startskott för allt julmys, man städar hela huset på lördagen och sedan pyntar man hela söndagen för att avsluta söndagen med den första koppen glögg och en liten pepparkaka till det... men i år funderar jag allvarligt på att strunta i det och bara köra städ och pynt helgen innan så att man bara kan slappna av och njuta första advent, utan att vara trött och slut som ett utsketet äpplamos (som min far skulle säga). Helgen kring den andra advent har vi julpyssel och den tredje advent ska pepparkakor och kola fixas och sedan är det allt annat emellan.

Hur brukar ni göra till advent?

Vad har ni för traditioner?

När bakar ni (om ni bakar), när pyntar ni (om ni pyntar) och när får man egentligen spela de första julsångerna?

Hade varit roligt att få veta hur ni gör därute i stugorna.


Puss   


ANNONS
Av Zophie - 11 november 2012 12:50

Idag är det alla pappors dag och jag önskar alla fäder där ute i världen en riktigt härlig dag.

Jag vet att just du tycker att du har den bästa pappan som finns men jag måste tyvärr göra dig besviken genom att berätta att den bästa pappan som finns är min.

Min pappa står stark i stormen även om han kanske inte alltid ger det intrycket, han är en person som jag kan lita på. Min pappa är en man med humor även om hans humor kanske inte alltid är förstådd och uppskattad, han är klok, smart och det finns nog inget som han inte kan. Han byter däck, bygger hus, renoverar hus, han bränner bullar, han spelar boll med sina barnbarn, han promenerar, läser böcker, han är omtänksam, glad, stilig, kompetent och helt enkelt världens bästa pappa.

Jag beundrar min pappa för att han är den han är och för att han har en inre styrka som han även har förmedlat till sina barn. Jag är tacksam att han är just min pappa och jag är stolt över den person han är.

Jag är ju den personen jag är, till stor del för att han är den han är.

Idag hyllar jag min pappa och önskar dig en riktigt härlig dag.

Jag är tacksam att du finns.

Jag älskar dig.


Puss   

Av Zophie - 11 november 2012 12:37

Efter att ha haft en riktigt pissig fredag av olika anledningar så blev lördagen desto bättre. En vän på besök som jag har kunnat prata och bolla tankar och ideer med har gett mig tron på livet och mig själv åter om man så säger.

Idag när jag har fått prata av mig, fått lite annan input, lite andra infallsvinklar och lite feedback på de tankar och funderingar jag haft sedan tidigare, ser jag helt annorlunda på min situation nu.

Nu vet jag mitt eget värde, inser vikten av att vara sann mot mig själv och tro på de tankar och framtidsvisioner som jag tidigare haft. Jag har rätt i det jag tänker, kan och gör även om det inte uppskattas av vissa och jag måste stå stark och behålla den tron på mig själv och min förmåga och börja jobba mot den personliga frigörelsen.

Det kommer bli lite förändringar för min del men jag tror att slutresultatet kommer bli fantastiskt.

Jag kan.

jag vill.

Jag ska.


återigen ligger Nike´s slogan och maler i mitt huvud... Just do it!

Och det är kanske dags nu.

Nyfiken?!

Ja, det är jag med.


Puss   


Av Zophie - 9 november 2012 11:28

Ni vet den där känslan man får när man alltid ger det där lilla extra, när man engagerar sig, jobbar liiiiiiiite hårdare och liiiiite mer än vad man egentligen ska.

Ni vet den där känslan när man verkligen vill framåt och visar alla de goda viljor man har, all den kunskap och kapacitet man har och verkligen visar vilka stora fötter man har och att dessa fötter vill framåt i utvecklingen.

Ni vet när man verkligen tömt ut all den energi, känsla och kraft man har för att visa vilken förträfflig arbetare man är och vilka otroligt kvalifikativa egenskaper man har för det jobb aman faktiskt utför.

Ni vet den där känslan av att man hoppas, önskar och tror på människans godhet i allmänhet och arbetgivarens uppskattning i synnerhet...

Ni vet den känslan?!

Den känslan dog just.


Puss   

Av Zophie - 7 november 2012 22:05

Jo, jag kan inte låta bli även om jag från början hade tänkt det... men jag bara måste ju kommentera valet i USA.

Förhoppningarna var höga och det fanns väl aldrig något tillfälle att vara nervös men samtidigt kan man ju aldrig veta, samtidigtvill jag ju då passa på att gratulera Obama till segern i allmänhet men ett riktigt stort GRATTIS till den amerikanska befolkningen i synnerhet.

Inatt har de visat att de faktiskt inte är så dumma som de ibland kan tyckas vara. En seger för Romney hade med stor sannolikhet lett USA framåt fast inte på det sättet som resten av världen hade önskat, ja jag tar inte av på att med Romney i spetsen hade ett tredje världskrig inte varit långt borta... En man med mindervärdeskomplex och bitvis helt galna ideér och tankar vill man nog inte ha in i vita huset.

Jag är glad att det inte bara är övriga världen som genomskådat honom utan att även det amerikanska folket gjort det och lagt sina röster på den mest lämpade och mest demokratiska kandidaten.

Vi får inte heller glömma att Obama tog över ett land i kris och ett land i kris är det omöjligt att vända på bara 4 år. Jag tycker att det är helt sjukt att den amerikanska presidenten ens får sitta i bara 8 år... Hur mycket hinner du förändra ett land, en infrastruktur, vända kris till välstånd på bara 4 eller 8 år. Nej det krävs mer än så för att få till förändring om man vill ha en hållbar sådan och vi ska vara tacksamma att den amerikanska befolkningen har insett detta liksom jag hoppas att det svenska folket inser detsamma när vi snart går till val om knappt 2 år.


Så dagens GRATTIS går till president Obama i allmänhet och det amerikanska folket i synnerhet för ett bra beslut. President Obama, jag önskar dig all lycka i framtiden och högaktar dig för din tanke att "the best is yet to come", det ser vi medmänniskor fram emot.


Puss   

Av Zophie - 5 november 2012 20:33

När jag var yngre, får jag väl i ärlighetens namn säga att jag inte alltid var så laglig. ibland busade man till det med sina kompisar och hade  kanske inte alltid lagen på sin sida. Bland det värsta jag gjort var att dyrka upp de gamla slanglåsen man hade på cyklarna (minns ni dem) och sedan satte vi olika lås på helt fel cyklar. Självklart stannade vi kvar lite för att se "förödelsen" när folk skulle låsa upp sin cykel men det var fel lås... eller var det fel nyckel... eller kanske rent av fel cykel   ... Hysteriskt roligt tyckte vi då och ganska harmlöst om man ska mäta med dagens måttstock.


Min stora trollunge blev dock varse om världens ondska för någon dag sedan när han blev blåst på hela sin mobilpott. Idag har vi dock varit och gjort en polisanmälan. Trollungen var riktigt nervös och mådde superdåligt men polismannen som tog upp anmälan var mycket proffsig och så trevlig mot min son. Han förklarade att det är riktigt svårt att klara upp denna formen av brott men sa samtidigt att de skulle göra allt för att fixa just detta ärendet. Inte nog med att målsägande (min son) blivit utsatt för brott varande under 18 år, han är dessutom under 15 år vilket denne polisman tyckte var helt förkastligt. Han tyckte verkligen synd om min lille trollunge vilket gladde en trollmors hjärta.

Dessutom har jag fått ett mail från de som hanterar "köptjänsten" som min son blev blåst från och de har berättat att om de bara får in en kopia på polisanmälan så kan de kolla vilket konto de här "spelpointsen" dragits från och vilket konto de gått till... denna informationen kommer de bistå polisen med... så snart är han fast... hoppas vi.  

Det mest tragiska i dennahistorien är att det med stor sannolikhet är en ung kille som blåser intet ont anande barn. Han vill väl ha en massa "spelpoints" så han kan fortsätta häcka framför datorn...


Tja, jag ansvarar för min egen unge så får andra ansvara för sina.

Min trollunge har i alla fall blivit så bra bemött att han lugnat ner sig lite och mår ganska bra igen. Det är jag glad och tacksam för... och jag hoppas att han insett att världen inte alltid är en trevlig plats att vara på men att det mesta ordnar sig och att de flesta människor faktiskt har ett gott hjärta.


Här får ni ett av mig...

Puss   

Av Zophie - 4 november 2012 00:15

För att kunna uttrycka mig som jag vill uttrycka mig idetta inlägg släpper jag fram mitt alterego The Bitch.

Varsågod, inlägget är ditt!


Och då ska vi diskutera pissråttor som blåser små killar på pengar!

Det är ju så att familjens stora trollunge har mobil, man ska ju visst ha det när man är snart 12 år. Det är väl helt ok med det sålänge man lär barnen ansvar... eller att man har ett smart abbonnemang som inte kan övertrasseras.

Härhemma har stora trollungen precis blivit blåst på hela sin samtalspott, närmare 800 pix. Kul, roligt, skitbra... eller INTE!!!

I god tro, det vill säga att stora trollungen trodde att han fick lite speltillbehör gratis lämnade han ut sitt mobilnummer till en kille, för att denne kille skulle kunna skicka tillbehören... döm om föräldrars förvåning och trollungens förtvivlan när meddelande från mobilopperatören dyker upp som meddelar att kortet behöver fyllas på. Ooooouuuupppsssss.

Nej, då har någon, rent ut sagt jävla idiot, blåst trollungen på hela samtalspotten.

På måndag blir det polisanmälan om bedrägeri. Punkt och slut.

Det finns faktiskt lagar i detta landet. Lagar som ALLA, även mobiloperatörer, speltillverkare och annat löst folk faktiskt måste följa och finna sig i.

Det tråkiga i det hela är bara trollungens totala förtvivlan och skuldkänsla. Inga julklappar vill han ha, han cill inte spela mer och hans tro på mänsklighet och godhet har fått sig en rejäl törn.... och ska jag vara ärlig skiter jag väl i pengarna, det är bara 800 spänn men det är trollungens förtvivlan, den sargade självkänslan och hans insikt i en del av världens ondska som gör mig askalasförbannad. Detta jävla svin har tagit en bit av min trollunges hopp och tro på godhet och kärlek i världen, en bit av tron på människans godhet och det ska han jävlar hudflängas för. PISSRÅTTA!

Så om ni nu ursäktar ska jag gå och göra allt jag kan för att återställa förtroendet för världens rättvisa ordning hos min trollunge igen...


Puss... till er som förtjänar det    

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ filoZophie  med Blogkeen
Följ filoZophie  med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se