filoZophie

Alla inlägg den 18 mars 2012

Av Zophie - 18 mars 2012 12:26

Igår var en helt vanlig lördag som alla andra... för vissa...

För min äldsta trollunge låg spänningen på topp för igår var det uttagning till delfinalerna i schackfyran.

Schackfyran är precis vad det låter som, det är en tävling för fjärdeklassare i just schack. Min son har spelat i några  år men brukar vara ganska dämpad gällande sin kompetens på området då han oftast förlorar... mot datorn. När han spelar mot klasskompisar går det ganska bra och om jag själv får säga det så är han väldigt duktig. I går var det så dags för uttagningarna och det var åtta anmälda skolor. Sju av dem skulle gå vidare det var resan klart och två av skolorna hade dessutom ganska många deltagare vilket borgar för många poäng baara för det men det är en tävling och allt kan faktiskt hända. Barnen får spela fem omgångar och de möter då motståndare från de andra skolorna.

Första och andra omgången såg mycket bra ut och vår skola tog ledningen tätt följd av den andra skolan som hade många deltagare. Tredje omgången blev väldigt spännande och det var många i trollets klass som visade bra resultat, vi låg dessutom fortfarande i ledning och mitt troll hade hittills vunnit alla sina matcher tillsammans med en annan kille i klassen. Fjärde omgången drog vi i från med en klar ledning och nu var det mitt troll och den andra killen i klassen som hade vunnit alla sina matcher. Dessa två killar är dessutom bästa kompisar så det var ju även en  liten intern kamp dem två emellan...

Sista spelomgången gick lysande för de flesta av eleverna i klassen och när mitt troll och den andre killen spelat färdigt var vi alla nyfikna på hur det gått i deras matcher...

Den andre killen hade förlorat sin match och mitt troll.... HAN VANN   .

Klassen tog hem förstapriset i tävlingen med god marginal och min son var den enda av 24 deltagare som vann alla sina matcher och de andra eleverna gratulerade honom till att vara den nye schackmästaren. Jag blev så glad och så stolt över min son och hoppas att  han tar denna fantastiska prestation med sig i tanken nästa gång han förlorar mot datorn.

Stolt mamma är jag idag   


Puss   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards