filoZophie

Direktlänk till inlägg 12 september 2011

Dag 22 - Mitt eget favoritcitat

Av Zophie - 12 september 2011 17:28

Denna blir enkel.


Mitt favoritcitat, alla kategorier, är "Döm aldrig en människa innan du gått tusen mil i hennes moccasiner" Detta är ett gammalt indianordspråk och jag tycker att det är både intelligent sagt och mycket tänkvärt.

Jag har ju ett följdordspråk på detta då "Döm aldrig en människa innan du gått tusen mil i hennes moccasiner... om hon inte är en fjortisbloggare med dåligt språk, usla värderingar och noll empati". Skämt åsido.

Jag försöker att inte dömma innan jag fått alla fakta men ibland blir jag bara så arg och då är det lätt att man dömmer ut innan man gjort en grundlig undersökning. OM man dock har gjort en grundlig undersökning tycker jag f-n att det är helt ok att dömma och fördömma bara man kan stå för det.


Ett annat citat som jag myntat själv är "Det finns inga problem bara nya utmaningar". Med det menar jag att vi människor ofta sätter upp hinder för oss själva utan att egentligen tänka efter vad det är vi faktiskt klarar av. Vi ser gärna vissa saker som något ouppnåligt när det egentligen bara krävs lite jävlaranamma och en hel del envishet för att faktiskt fixa det vi trodde skulle vara en omöjlighet.


Ett annat citat jag tycker är ganska kul är "when everything goes right, then go left". Jag vet inte vem som myntat det men jag har läst det på en av mina vänners FB sida, det kan vara hon själv som sagt det men hon kan också ha hämtat det från någon så jag låter upphovsmannen vara osagd. Jag tycker att det är lite kul för jag tolkar det som att man inte ska rätta in sig i ledet, inte nöja sig med vardag, inte acceptera likgiltighet utan det är meningen att man ska sticka ut, göra något oväntat, vara lite wild and crazy...

Och jag gillar wild and crazy   .


Det var vad jag hade idag. I morgon blir det mer... men av vad?! Ja, den som lever får se och den som läser min blogg får veta.


Puss   

 
 
Anna

Anna

12 september 2011 21:24

Ett härligt inlägg och jag fortsätter läsa med spänd förväntan varje dag..

Ska lägga dina citat på minnet.

Kramen <3

http://annalandin.bloggplatsen.se

Zophie

12 september 2011 22:07

Varje dag något nytt :)
Alltid kul att titta in hos dig med även om jag inte kommenterar mycket... Ska bli bättre:)
kramis

 
LiLo

LiLo

12 september 2011 22:01

Här kommer ett av mina:

– Jag vill vara en medmänniska. Jag förstår inte de som är elaka och onda. Det är ju bara att välja att vara glad och snäll. Att ta fram den kärlek som finns i allas hjärtan, alla har kärleken i sig.

Sofia Isaksson 25 år Poet med Downs syndrom

Jag tycker så mycket om det, så självklart klokt!

http://www.kucke-li-lo.bloggplatsen.se

Zophie

12 september 2011 22:06

Min erfarenhet är att personer med Downs är mycket klokare och lyckligare än många andra jag känner :)
Kramen

 
Anna

Anna

13 september 2011 11:12

Härliga ordspråk och citat!
Jag älskar att läsa och begrunda sådana texter!

Jag håller med, klart man inte ska vara snabb att döma, men har man klara fakta eller gundar sina åsikter på egna erfarenheter tycker inte jag det är döma..då är det ju fakta för mej, även om det inte är fakta för alla!

Ha en fin dag!

http://Anna Skrubbe den enda bloggdrottningen

Zophie

13 september 2011 13:21

Jagb är mycket glad över att du håller med ;)
Och jag tycker nog som du, att har man erfarenhet eller fakta klart för sig då är det ju inte att dömma, bara att se till fakta:)
Klok som alltid är du.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zophie - 21 april 2020 17:12

Here´s Zophie…. Hej bloggen, det var ett tag sedan. Var har jag varit, vad har jag gjort och varför övergav jag dig?! Relevanta frågor och ska jag vara ärlig måste jag säga att jag inte har något riktigt bra svar. Jag kan delvis förklara...

Av Zophie - 1 maj 2014 22:03

Jaha och hejsan kära bloggen. Sist jag skrev var det september 2013 och det som var tänkt som en nystart av både mig, jobb, bloggen och livet i sig blev ett totalt magplask. Tanken var att jag och en kollega skulle starta eget men det sket sig to...

Av Zophie - 9 september 2013 20:49

Jaha, idag var det dags igen. Något som legat i träda under en längre tid var det dags att inviga idag. På darrande ben stapplade jag in och tog plats. Nej, det var inte min första skoldag, det var första träningsdagen på evigheter. Nytt pass...

Av Zophie - 1 september 2013 18:00

Japp, så var det dags för ett litet boktips igen. Idag har vi haft bokbytardag igen och det var lika trevligt som vanligt. Denna gången var vi hos kära LaMor och bytte böcker. Jag hade med mig 5 böcker varav alla nästan var lika bra. En del a...

Av Zophie - 29 augusti 2013 10:19

Jaha, då har det inte blivit bloggat på ett tag igen. Denna gången ställer jag mig helt utanför dock och skyller på Telia, eller Felia som de skulle döpa om sig till. I två veckor nu har vårt nät strulat, jag inte bara nätet utan allt. Ingen tv, ...

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards