filoZophie

Alla inlägg under maj 2011

Av Zophie - 12 maj 2011 17:24

Ja, jo nu måste jag väl ändå inse fakta. Min äldsta son... en fotbollsnörd...

Jag hade in i det sista verkligen hoppats att han skulle ta sitt förnuft till fånga och välja en annan sport men inte då, sådan tur hade jag inte i slutänden...


Som ni säkert förstår är fotboll inget som står högt på mina listor. Jag VET att det är en av världens största sporter och jag VET att alla små killar drömmer om att bli Zlatan men jag ORKAR verkligen inte med 22 svettiga karlar som jagar en och samma boll i 2 x 45 minuter eller vad det nu är. Jag tycker personligen att det hade varit oerhört mycket mer givande att ge killarna varsin boll och se vad som skulle hända då?! MEN kalla fakta är att mitt äldsta troll tycker att det är kul och då får jag väl svälja min förtret och acceptera detta. Det är bara att köra honom till träningen tisdag och torsdag samt ibland någon match under helgen.

Och JA, detta kan jag göra, för hans skull om inte annat, men jag kan för mitt liv inte begripa varför man lägger en match klockan 18.00 en fredagkväll?! Dessutom en match som min son är uttagen till.


Detta irriterar mig något enormt. I normala fall har vi, som många andra, tacofredag denna kväll och vi äter normalt denna tiden, alltså vid ca. 18.00 Nu blir ju mitt bryderi hur vi ska göra med maten i morgon??? Det är samling 17.15 och matchen börjar 18.00 och pågår säkert till 19.00 Sedan ska det duschas och vi har nog tur om vi är klara 19.45 Ska man äta mat då eller??? Ska man äta innan vi åker??? Men det är borta match så vi måste åka 16.45, ska vi äta 16.00 då eller??? Hur tjuriga och hungriga kommer inte mina söner vara då när kvällen kommer???


Nej jag VET att jag låter som en surkärring och jag kanske känner mig lite som en sådan också men jag var bara TVUNGEN att få beklaga mig lite.   

I morgon kommer jag, hur vi än gör med matintaget, att stå vid sidan om planen och heja heja heja på mitt stortroll. Jag kommer hoppa och hurra när hans lag gör mål och jag kommer uppmuntra dem med glada ramsor och serva dem med vatten och annat vid behov. Jag kommer vara en glad och pigg "soccer-mum" och hålla tummarna till de blir blå för att min sons lag tar hem segern. Jag tänker INTE bua och gapa på motståndarlaget. Jag tänker INTE skrika och gapa på domaren och inte heller psyka och gnälla på "felaktig utvisning fan". Att ungarna har kul och tycker att det ger gemenskap och sammanhållning samt en god fysisk utmaning är ju ändå det viktigaste.


Så håll tummarna för mitt stora troll imorgon, jag är tacksam för tanken.


Puss   

ANNONS
Av Zophie - 11 maj 2011 20:30

... är ni förvånade över att se mig här... igen...


Ja, jag vet att jag till och från faller ifrån så att säga men det beror på många olika saker och ibland har man varken tid eller ork men jag ska försöka skaffa mig lite mer av båda så att jag inte faller ifrån så länge i alla fall   .


Idag sitter jag här och har lite bryderier. Jag sitter och funderar, filozopherar och finular på ett bra namn på mitt företag.

Jag går ju i starta-eget tankar och då behöver man ju ett bra företagsnamn. Tanken är att jag ska jobba med kuratortjänster, coaching i olika former men även som mentor, rekryterare, föreläsare och mycket annat som har med så kallad omsorg om andra att göra. De första bokstäverna i mina namn bildar JeEnA och då var tanken att ta Jeena som företagsnamn men jag vet inte om det är så bra?! En annan fundering jag hade var Stjärnstatus men det låter kanske lite "flummigt". Mina företagsfärger kommer vara grönt och svart och loggan kommer bestå av en eller flera stjärnor i en konstallation, detta på grund av att jag älskar stjärnor och att jag vill få fram stjärnan i varje människa och få dem att inse och förstå att de är stjärnor i sitt eget liv... typ...


Har ni några förslag på ett bra namn?

Vad tycker ni är ett bra företagsnamn?

Det finns ju de som använder sitt namn, förkortningar, symboler med mera, vad anser ni om det?

Jag hade även planer på att ta filozophie men det är svårstavat och förknippas ju med denna bloggen vilket kanske inte alltid är så bra ... eller...


Jo jag hade verkligen behövt era råd och era funderingar och tankar då jag själv inte riktigt fastnat för något speciellt.

Så idag sträcker jag ut en hand och ber om er hjälp. Vem ska jag vara?!!


Kram   

ANNONS
Av Zophie - 9 maj 2011 21:54

Ja, den gamla filozophen är tillbaka   

Jag har förstått att jag varit älskad och saknad och självfallet känner jag att jag inte kan göra min trogna ska läsare besvikna utan här kommer det.... igen...

I`M BAAAAAAAAACK!


Det går i vågor det där med att blogga. Jag har bitvis svårt att hitta inspiration och även ork för den delen, att blogga när det finns så mycket annat som skall göras. Det skall städas, tvättas, fixas och donas. Det skall säljas hus, flyttas, byggas nytt hus. Det ska även letas badkar, badrumsmöbler, väljas kök och fixas till cyklar inför våren, tillika skall det handlas, tas hand om barn och make samt hinnas med att underhålla de stora massorna i form av bloggvänner och bekanta... Jo, det gamla uttrycket "De e mycke nu" ligger ganska väl tillhands.


Men nu är det jobbisgaste avklarat och jag har bara lite allmänt röj av lägenheten kvar sedan är ordningen helt orningställd... för denna gången. Nästa gång blir till jul då det förhoppningsvis blir inflytt i nya huset...  men det är långt till dess.


Vad har hänt sedan sist?

Vad har NI haft för er?


Ja, jag har dessutom (förutom allt annat) hunnit med att avsluta min underbara Starta-Eget-kurs. Jag påbörjade kursen den 24 januari och avslutade den nu 29 april. Det har varit 14 veckor med mycket skratt, intressanta diskussioner och en hel del nytänkande och massor av igenkänning. Jag har njutit varje sekund och jag tycker verkligen att det har varit en riktigt bra kurs. Jag har skaffat mig erfarenhet och kunskap som jag kommer bära med mig hela livet vare sig jag skaffar företag eller inte och jag har funnit vänner för livet. Till och med vår kursledare menade att vår grupp var den starkaste gruppen han haft och han har ändå jobbat med detta ganska länge. Vad jag uppskattade mest (förutom mina nya vänner) var att man lärde sig möjligheten att tänka nytt. Jag gick in i denna utbildningen med en ganska klar bild av vad det var jag faktiskt ville göra men kom ut på andra sidan med massor av nya tankar, ideér och funderingar och kunde i slutet av kursen konstatera att det inte var dags för mig att starta riktigt ännu. Detta var också syftet med kursen, inte att starta eget utan att ta reda på om det verkligen var det du verkligen ville och skulle göra och jag har bestämt mig för att vänta. Kanske bara till hösten men det ger mig ändå lite extra tid att fundera över mitt upplägg och göra de förändringar och förbättringar som kanske behövs. Jag är oerhört tacksam att jag fick möjlighet att gå kursen och jag är otroligt glad för min nya kunskap och mina nya vänner.


Nu är det dags att ta adjö för denna gången men jag lovar att det inte skall dröja lika länge till nästa gång... även om det om en och en halv vecka kommer bli ett litet break då jag skall på semester i 2 veckor till Turkiet igen... men det mina vänner... det blir en helt annan historia   .


Puss   

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ filoZophie  med Blogkeen
Följ filoZophie  med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se