filoZophie

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2011

The Bitch - Wining

Av Zophie - 7 oktober 2011 07:36

Jo, idag och just nu är bitchen tillbaka och jag bara mååååååste få gnälla lite.


Jag blir så trött på alla dessa bloggar som promotar sig med "asså ingen fjortisblogg", "Läs min så läser jag din, är ingen fjortis" och så vidare. Jag roar ju mig med att då och då titta in på dessa bloggar för att kolla läget. Ibland, läs här otroligt sällan kanske en gång om året, hittar man ett litet korn av guld men för det mesta så är det bara skit och det ÄR ju för f-n fjortisbloggar.

HUR kan man promota en blogg med att den inte är en fjortisblogg när den i själva verket ÄR det. Den skrivs av en tjej i fjortonårsåldern som ventilerar bubbelgumssmaker, dagens outfit, vad händer i skolan, "jag är kär i"... samt lite "jag och min kompis"... Det är bloggar som stavar tjej - chey, alltså - asså, som pratar om läxor, använder typ och liksom i varje mening och inte har något vettigt att tillföra världen.

Ja, inte den verkliga världen alltså, där jag lever. Den vuxna världen.


Jag har full förståelse att deras kompisar följer dem med stort intresse för att de vill veta vad deras kompis gör om dagarna men det är liksom det som utmärker en fjortisblogg, i alla fall för mig. En fjortisblogg är, för mig, en blogg som endast handlar om yta innefattande mode, skönhet, smink, vikt med mera och inte på något sätt tar tag i politiska debatter, diskuterar feminismen, har åsikter gällande nobelpristagaren i litteratur eller lägger sig i diskussionen  gällande konflikten mellan Israel/Palestina.

Jag säger inte att en blogg inte får innehålla yta, självklart får den det men mellan varven MÅSTE du lägga in något intressant som visar att du har en funktionell hjärna. I alla fall om du ska fånga mitt intresse och många andra med mig, läs här gärna vuxna...


Jag ska sträcka mig så långt att säga att jag gillar fjortisbloggarna för att de är just fjortis. De lever i en verklighet som inte på långa vägar representerar det verkliga livet FÖR VUXNA. Det är bra att fjortisbloggarna finns för alla fjortisar där ute som behöver läsa och ventilera sina och andras dagliga liv. MEN och här kommer vi till mitt stora MEN och det jag faktiskt protesterar mot: PROMOTA inte din fjortisblogg med att den INTE är just det.

Det leder bara till tråkigheter för oss andra och till ärliga svar du kanske inte vill ha. Nyligen var jag inne på just en sådan blogg som inte var en fjortisblogg och som ju självklart var just det och tjejen i fråga hade en undersökning huruvidare man skulle läsa hennes blogg igen. Jag vart förbannad och klickade i svaret Aldrig i livet. Taskigt men sant. Gör hon mig besviken med falsk marknadsföring så är jag brutalt ärlig tillbaks. Tough shit!


Så till alla fjortisar där ute som är arga på mig just nu - Var inte det. Jag gillar era bloggar för att de vänder sig till en specifik målgrupp, en målgrupp som inte jag tillhör. MEN promota inte bloggen med att lova något du inte kan hålla.

Till alla andra därute som är arga på mig just nu - Var inte det ni heller. Ni är vuxna människor som inser att vi i Sverige har yttrandefrihet och den uttrycker jag här på MIN blogg med MINA åsikter och att bli irriterad på mig tar bara av er energi som ni behöver bättre till annat.


Till alla barn och ungdomar därute, som tycker att jag är lite svår?!

Här kommer lexikon:

Bitch - är i mina ögon en kvinna som vet vad hon vill, vad hon kan och vad hon står för och hon är inte rädd för att yttra dessa meningar eller hävda sin rätt.

Promota - är engelska och betyder marknadsföra

Marknadsföra - betyder göra reklam

Funktionell - betyder att något fungerar som det är avsett att fungera


Vill ni fördjupa er i olika debatter som pågår kan ni läsa mer hos HANNA

Om ni intresserar er i feministiska frågor kan ni göra det hos MissVivis

Vill ni veta vem som vann nobelpriset i litteratur kan jag meddela att det gjorde en svensk poet vid namn Tomas Tranströmmer och när det gäller konflikten Israel/Palestina kan ni öppna vilken dagstidning som helst.

Själv tänker jag gå och ta en kopp thé och sätta mig ner och läsa lite av just Tomas Tranströmmer - en mer än värdig nobelvinnare och jag utbrister som Herr Fylking brukade göra i ett ÄNTLIGEN!


Ciao   

 
 
Katta

Katta

7 oktober 2011 09:08

Har bara ett ord att säga: BRAVO!!!
Trevlig helg!
Kram
P.S Önskar att det fanns en särskild blogg-kategori; "Vuxna", så att man lättare kan hitta läsvärda bloggar här på bloggplatsen. D.S

http://vembryrsej.bloggplatsen.se

Zophie

7 oktober 2011 09:35

Tack Katta, jag hade en känsla av att du skulle hålla med ;) Och visst håller jag med dig, en vuxen bloggportal hade varit fint. När jag undersöker möjligheterna stöter jag dock på patrull och DO lägger sig i... Man får tydligen inte diskriminera tonåringar XD
Kramen

 
Vivi

Vivi

7 oktober 2011 09:43

Blir ju ganska smickrad när du nämner mig :D
Tacks nälla !
Förövrigt så älskar jag detta inlägg, väldigt bra skrivet! Det är inte lika "argt" som de andr aom fjortisbloggarna. Nej mer bestämt, men rättvist ;)
Me like och jag håller med dig till 100 % !!!
kramar !!

http://www.missvivis.se

Zophie

7 oktober 2011 13:13

Hade dig lite i åtanke när jag skrev det... ville liksom förtydliga vad jag menar. Och självklart länkar man till feministen her self när man nämner feminism i ett inlägg.
Pusselipuss

 
josefin

josefin

7 oktober 2011 09:47

Men när jag var 14 så var inte politik det jag tänkte på precis x) Man sitter inte vid tv för att kolla vad som händer i andra länder när man är 14 man är ute och kollar vad som händer i våran värld :) Det finns ingen vuxenvärld som är lika med verkligheten eftersom för 14 åringar och andra tonåringar är ju det dom skriver om deras verklighet :)

http://www.Fiapuh.bloggplatsen.se

Zophie

7 oktober 2011 13:12

Håller helt med dig, det är deras värld och de rapporterar utifrån den verklighet de lever i. Rent logiskt kan man inte göra något annat. Däremot tycker jag då inte att man ska PROMOTA sin blogg som något den inte är. ÄR det en fjortisblogg så ÄR det!
Kramen

 
Xecute

Xecute

7 oktober 2011 09:53

Kan inte instämma mer utan att spricka. Mitt problem är att de lite mer vuxna bloggportalerna är för krångliga för mig... :-))) Orkar inte sätta mig in i hur blogspot m.fl funkar; jag förstår mig på bloggplatsen, den är enkel. Jag är visserligen vuxen, men inte ett dugg "teknisk".....

http://www.xecute.bloggplatsen.se

Zophie

7 oktober 2011 13:10

Instämmer helt men du lär ändå snart upptäcka att de mer "vuxna" portalerna dräller av fjortisar *suck*
Ingenstans får man vara bara vuxen ;)
Kamelikramen

 
Hanna

Hanna

7 oktober 2011 10:42

Snyggt! Jag håller helt och hållet med dig. Inget fel i bloggarna i sig förutom det att jag inte vill läsa dem, men om de skall ju vända sig till den målgrupp som bloggen är skriven till. Alltså fjortisarna. Har egentligen inte så mycket att tillföra förutom snyggt skrivet. Gillar ordlistan! Äntligen förstår jag! haha
Och gulligt att du länkade mig som en blogg som inte är fjortis :) Blir jag lite glad över!
Ha det bra!

http://hannastankar.bloggplatsen.se

Zophie

7 oktober 2011 13:07

Men det är väl självklart att länka debatt-tankar till dig?! Du skriver alltid om aktuella och berörande ämnen ju:) Och tack för berömmet;)
Kramen

 
Johanna

Johanna

7 oktober 2011 10:42

Tillåt mig småle :) Ta de positivt, riktigt härligt inlägg :)

http://yohaana.bloggplatsen.se

Zophie

7 oktober 2011 13:06

Allt som får andra att le tar jag positivt:)
Kram och tack

 
Riannana

Riannana

7 oktober 2011 15:28

Det här ämnet har jag velat skriva om länge, men du hann före. SKITBRA SKRIVET!

http://www.dont-stop-the-music.bloggplatsen.se

Zophie

7 oktober 2011 16:33

TACK, men att jag hann först hindrar väl inte att du skriver om det du med. Just do it!!!
Kramen

 
Tesked Svartlok

Tesked Svartlok

7 oktober 2011 16:05

Kan inte bli mer sant än så....

Och alla kommentarer som säger "om du följer mig på bloglovin så följer jag dig" so?

Sedan... *host* jag är snart 42 och använder "typ", typ väldigt mycket ;)

http://www.teskedsmamma.se

Zophie

7 oktober 2011 16:31

Man kan visst använda ordet typ men det behöver inte vara 3 gånger i samma mening ;)
Ha en riktigt trevlig helg du och familjen.
Kramis

 
Vivi

Vivi

7 oktober 2011 16:15

Det är grrrrreeeeeeat ;P
Förresten slår du mig en pling när du vet hur vi gör med Gekås ?Är inte hemma lördagkväll, men annars ska jag vara nåbar :)
Puss

http://www.missvivis.se

Zophie

7 oktober 2011 16:31

Så gör jag :)

 
Vivi

Vivi

7 oktober 2011 16:22

Öhhhmmm ...tapet ? Din eller min ? :P

http://www.missvivis.se

Zophie

7 oktober 2011 16:30

Din stumpan, din ;)
Kram from the one who knows everything ;P

 
Snorpan

Snorpan

7 oktober 2011 16:23

Jättefin blogg du har!! Superbra inlägg dessutom. Lämna gärna en kommentar eller bara kika in på min blogg! =D
http://snorpans.bloggplatsen.se

http://snorpans.bloggplatsen.se

Zophie

7 oktober 2011 16:34

Tack ska du ha, det är alltid roligt att bli uppskattad för något man gör :) Tittar in till dig vid tillfälle.
Kram

 
Mochride -mitt hjärtas röst

Mochride -mitt hjärtas röst

7 oktober 2011 23:43

Bra skrivet :) Jag har blivit allergisk mot chey, får de inte lära sig stava i skolan längre eller är det coolt att skriva så?

http://mochride.bloggplatsen.se

Zophie

8 oktober 2011 08:13

Jag tror nog tyvärr att de tror att det är tufft. Tyvärr inser de inte att det endast ser löjligt ut i den vuxna världen :/
Men de växer väl också upp en vacker dag...
Kram

 
Dempan

Dempan

8 oktober 2011 11:43

Måste bara fråga.. Hur vuxen känner DU dig när du klankar ner på "fjortisbloggar"? Förstod att det va det här du ville ha, respons! Jag förstår inte riktigt hur tråkigt liv du måste ha som letar efter fel hos alla tonårsbloggar och sen skriver om det.

http://www.dempan.bloggplatsen.se

Zophie

8 oktober 2011 13:38

Du har uppenbarligen inte läst mina inlägg ordentligt. Jag klankar INTE ner på "fjortisbloggarna" vad jag blir förbannad över är att de ofta utger sig för att vara något de inte är. Det är bara att kolla rampljuset "Ingen fjorreblogg", "Jag är ingen fjortis" och så vidare... De verkar vilja göra ett seriöst intryck men innehållet faller platt med oftast enbart yta. DET vänder jag mig emot. Och jag tycker att JAG är ganska vuxen av mig som kan skilja på att klanka ner på fjortisbloggar kontra klanka ner på deras förmåga att ge löften de inte kan leverera.
Kram

 
Olgalicious

Olgalicious

8 oktober 2011 13:03

Hohohohooo!!! *Touchdown*

http://olgalicious.bloggplatsen.se

Zophie

8 oktober 2011 13:30

*And she scores*
Puss

 
Anna-Greta

Anna-Greta

8 oktober 2011 21:48

Ja håller fullständigt med dej när de gäller 14iz bloggar, ja får totalt i nerverna på deras stavning... Alltså visst, jag har mina förkortningar men de e ju "vanliga" Du vet dej, mej, sej, ja, e, de osv... Ja e själv rättstavningspolis och får SÅ i nerverna på just chey, sneel heest osv... misshandel av det svenska språket är de ju =P fast jag brukar ibland lägga upp bild AG of the day bara för att jag själv tycker de e roligt att se andras klädstil =) Ordet "typ" använder ja nog med ;) Då e jag en gift 30åring så ja anser mej nog relativt vuxen iaf ;)
Men gillar din blogg o att läsa om dina åsikter!!
Kram

http://everhillspoison.bloggplatsen.se

Zophie

9 oktober 2011 02:57

Tack för berömmet men själv är jag allergisk mot just mej, dej, osv mm. Jag är akademiskt skadad jag vet, men jag anser ändå att om det heter mig, sig och och så vidare så är det detta det heter och inget annat. Tyvärr eller gudskelov beroende på hur man ser det.
Kram ändå

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zophie - 21 april 2020 17:12

Here´s Zophie…. Hej bloggen, det var ett tag sedan. Var har jag varit, vad har jag gjort och varför övergav jag dig?! Relevanta frågor och ska jag vara ärlig måste jag säga att jag inte har något riktigt bra svar. Jag kan delvis förklara...

Av Zophie - 1 maj 2014 22:03

Jaha och hejsan kära bloggen. Sist jag skrev var det september 2013 och det som var tänkt som en nystart av både mig, jobb, bloggen och livet i sig blev ett totalt magplask. Tanken var att jag och en kollega skulle starta eget men det sket sig to...

Av Zophie - 9 september 2013 20:49

Jaha, idag var det dags igen. Något som legat i träda under en längre tid var det dags att inviga idag. På darrande ben stapplade jag in och tog plats. Nej, det var inte min första skoldag, det var första träningsdagen på evigheter. Nytt pass...

Av Zophie - 1 september 2013 18:00

Japp, så var det dags för ett litet boktips igen. Idag har vi haft bokbytardag igen och det var lika trevligt som vanligt. Denna gången var vi hos kära LaMor och bytte böcker. Jag hade med mig 5 böcker varav alla nästan var lika bra. En del a...

Av Zophie - 29 augusti 2013 10:19

Jaha, då har det inte blivit bloggat på ett tag igen. Denna gången ställer jag mig helt utanför dock och skyller på Telia, eller Felia som de skulle döpa om sig till. I två veckor nu har vårt nät strulat, jag inte bara nätet utan allt. Ingen tv, ...

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards