filoZophie

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2011

The Bitch is back - Del 2

Av Zophie - 8 oktober 2011 08:18

Tack alla vänner och ovänner för ert fantastiska stöd i går. De flesta av er håller med mig i mitt tidigare inlägg och det känns skönt att veta att det finns hopp om framtiden... Men samtidigt hade det varit liiiiite kul att få lite mothugg från någon fjortis... Faste det är klart... fjortisar läser kanske inte denna blogg   .


Många av kommentarerna jag fått gällande tidigare inlägg (och nej jag tänker inte länka det för det är bara att scrolla längre ner så hittar du det) gäller stavning och uttryck.

Varför stavar ni fjortisar ordet tjej med chey?

Varför stavar ni ordet alltså med asså?

Varför använder fjortisar orden typ och liksom flera gånger i varje mening?

Vi är många som undrar och anledningen till att jag frågar är att det blossat upp ytterligare en liten debatt i kölvattnet av mitt tidigare inlägg nämligen om en blogg är till för alla?!


Om ni fjortisar envisas med att fortsätta stava helt åt helvete får ni också räkna med att ni kommer tappa läsare. Varför?

För att det finns en dold fuktionsnedsättning som kallas dyslexi och som innebär att många människor, fler än man tror, har svårt med bokstäver och att få ihop dessa bokstäver till ett sammanhang.

För en dyslektiker är det svårt nog att läsa en text som den är, lägg då till att många fjortisar, inte alla men många, stavar som krattor och använder sig av konstanta förkortningar. Detta leder till ytterligare svårigheter för en dyslektiker. Är då din blogg till för alla om du redan från början gör det svårare för vissa personer att läsa den med det språkbruk du väljer att använda?!


Återigen vill jag påpeka att jag inte klankar ner på fjortisar i sak men jag vill väcka frågan kring varför de väljer att stava som de gör och uttrycka sig på det sätt de gör. Återigen vill jag poängtera att jag tycker att fjortisbloggar är något BRA om man är en fjortis, de behandlar och skriver om SIN verklighet och erfarenheter och det kan vara väl så läsvärt om man själv är i den åldern. Vad jag vänder mig emot är att de ofta utger sig för att vara något de INTE är nämligen vuxna. Det vi vuxna vill läsa om är INTE rosa bubbelgum, vad du har på dig för dagen, hur du ska få killen du gillar att gilla dig eller omröstningar kring vad läsaren tycker att du ska ha för bakgrundsbild på din mobil. Capiche!


Vi VUXNA som lever i den verkliga världen diskuterar sådana saker också vid ytterst få tillfällen men för det mesta behandlar vi våra vardagliga saker som jag tidigare nämnt exempelvis feminismen, Israel/Palestinakonflikten, elpriser, huspriser etcetera etcetera.

Vi VUXNA använder oss av ett korrekt språk, trevligt tilltal och med respekt för varandra.


Min fråga till er fjortisar blir alltså följande:

Om ni nu vill vara så stora och vuxna hur kan ni begära att vi som verkligen är vuxna ska ta er på allvar med tanke på det undermåliga språk och det språkbruk ni har???


Och NEJ, denna gången ger jag er verkligen inte ett lexikon, finns det ord ni inte fattar så ta fram en ordbok och slå upp det själv!!!


Bara för att väcka debatt liksom.


Ciao   



 
 
hanna

hanna

8 oktober 2011 11:20

Ja, det är väldigt irriterande att vara inne på en blogg där innehavaren stavar fel och använder konstiga meningsuppbyggnader. Det spelar egentligen ingen roll vad innehållet är för det sänker så mycket. Sedan tar det också längre tid att läsa en text med felstavningar eller konstiga meningsuppbyggnader även för mig som inte har dyslexi. Visst kan man ha överseende om någon råkar skriva igentligen istället för egentligen, eller om några bokstäver hoppar fel eller så. Men ju mer stavfel desto mer krav ställer jag på innehållet, för innehållet måste liksom kompensera för det dåliga språket i så fall.
Hahaha.
/Grammatik_polisen
Puss

http://hannastankar.bloggplatsen.se

Zophie

8 oktober 2011 13:40

Felstavningar, en missi meningsbyggnaden kan man ha överseende med om innehållet är bra och man förstår att det är en engångsföreteelse. Men ständiga meningsbyggnadsfel, förkortningar och konstanta stavfel har jag svårt att acceptera, då blir det en gång och aldrig mer.
Kram från din vän språkpolisen :)

 
Tesked Svartlok

Tesked Svartlok

8 oktober 2011 11:53

*hahahaha*

Läsa talspråk är SKITJOBBIGT!!!! Kan du inte skriva vettigt språk, skit i det då! Det är ren lathet att skriva talspråk, ba så ni vet ;)

För mig framstår personen som mindre intelligent om det är talspråk i bloggen och det lilla röda krysset klickas på, snabbt som fan!

http://www.teskedsmamma.se

Zophie

8 oktober 2011 13:31

Word!!! :)
Kramen

 
karro:)

karro:)

8 oktober 2011 18:12

hej hej ville bara säga att du har en jätte fin blogg :) kram

http://karro99.bloggplatsen.se

Zophie

8 oktober 2011 18:35

Stort tack karro. Jag blir alltid lika glad när någon tycker om det jag gör :) Ha en riktigt trevlig helg.
Kram

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

8 oktober 2011 19:24

Hoppas du ursäktar att jag fnissar lite när jag läser detta inlägg om bl.a stavfel. Jag ser nämligen ett i din text (VET bara ett, men ändå...)
Plus att du i ett av svaren gjort en sammanbindning av 2 ord...

Fniss

;-)

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Zophie

8 oktober 2011 19:30

Nobody´s perfect men jag har aldrig gett sken av jag skulle vara det heller... Till skillnad från vissa fjortisar då ;)
Kram från lillsmurfan (som faktiskt varit min officiella titel en gång i tiden) :)
Och tji fick du... om du läser en gång till;P

 
Ingen bild

Surtanten

9 oktober 2011 00:43

Tycker du att det är värdigt att mobba ungdomar för att de är ungdomar.
När dina egna barn blir tonåringar, överdrivna, osäkra, provocerande, då kanske du inser att de också har rätt att leva. Och att det inte är så lätt att bli vuxen och veta vad som är lagom i alla lägen. Tycker du ska skärpa dig och ägna dig åt något positivt istället.

Zophie

9 oktober 2011 02:53

Då har du FORTFARANDE inte läst mina inlägg. Jag tydliggör att jag mobbar INGEN. Jag vänder mig inte MOT fjotisbloggar, jag gillar dem i den formen att de är just fjortisbloggar men jag tycker inte om att de vill verka vara vuxna och inte kan leverera. Var gärna en fjortisblogg, skriv om det som berör dig och engagerar dig för dem i din egen ålder men tro inte att du är vuxen när du inte är det. Och försök inte låta oss andra tro att du är vuxen och seriös när du inte kan leverera detta.
Jag har inget mer att säga om detta när din egen bloggtitel säger allt...
Men kram ändå

 
Ingen bild

en stolt 17-åring!

9 oktober 2011 08:44

Hej! Tänkte bara börja säga att vissa vuxna också använder sig av förkortningar. Även vuxna kan vara respektlösa. men det är som du säger att ingen är perfekt. kan hålla med om att det är jobbigt med att läsa fjortisbloggar.
ha det bra!
Kram

Zophie

9 oktober 2011 10:29

Självklart har du rätt, även vuxna kan vara skitstövlar i både text och ord.
Kramen

 
Ingen bild

Rebecka

9 oktober 2011 10:27

Jag är en som har läst dina inlägg och jag säger som såhär att jag gillar inte själv fjortisbloggar p.g.a hur de skriver men jag orkar inte klaga på dem eller bry mig om det.

Det är deras generation och de skriver som de vill i deras bloggar. Om de har lust att skriva ett så kallat "kodspråk" så får de det. För alla tonåringar kan faktiskt läsa det men okej, jag förstår att dyslexier kanske har svårt att läsa men många vet ändå vad vissa ord betyder, iallafall tonåringar med dyslexi.

Och det är många dyslexier som inte kan stava så bra heller men de kan man inte heller klaga på. För alla är olika och det är alla generationer med.

och läs inte deras bloggar då. Om de ger reklam och så kan du bara gå in och kolla och sedan gå därifrån direkt om du ser en fjortisblogg som inte kan stava. Mer än så är det inte.

Men du tycker som du tycker och det är helt okej :) jag bara skriver min åsikt. :)

Kram hej :)

Zophie

9 oktober 2011 10:34

Alla har rätt till en åsikt och det är ju inte bloggarna i sig jag har problem med som jag sagt tidigare. Mitt problem ligger i att de marknadsför sig med att vara en seriösa och bra bloggar men när man går in och läser i hopp om att hitta något nytt och roligt så är det ändå bara en massa blaha blaha kläder blaha smink blaha och så vidare... Fjortis helt enkelt.
Många bloggar är det som bara har fått ett besök och aldrig mer.
Kram och hej tillbaka :)

 
LILITH - Mamma med Borderline

LILITH - Mamma med Borderline

9 oktober 2011 18:58

Då är jag helt klart inte vuxen eftersom att jag och mina vänner aldrig diskuterar elpriser, hus, Palestina/Israel. Men jag är inte fjortis heller eftersom att jag stavar det som tjej, alltså o.s.v Vad sjutton är jag då?

http://lilith.se

Zophie

9 oktober 2011 19:12

Tja, du sa det själv inte vuxen inte fjortis... sjutton då ;D
Kramen

 
Ingen bild

Surtanten igen

9 oktober 2011 22:14

Ja men det är ju det som är tonåringar. De inser ju inte att de inte är vuxna. Ibland är de mer vuxna, ibland mindre. Ibland är de totalt urjobbiga. Det är det som är så rörande med dem tycker jag. Nu när jag haft egna tonåringar vill säga. Innan gillade jag dem inte alls så jag ska väl inte tro att jag är bättre egentligen. Tycker bara att vi ska stötta dem, för det är ett helsike att bli stor och de blir bättre vuxna om vi är trygga och säger ifrån men inte rackar ner.
Kram du med!

Zophie

9 oktober 2011 22:34

Sanna och tänkvärda ord :)
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zophie - 21 april 2020 17:12

Here´s Zophie…. Hej bloggen, det var ett tag sedan. Var har jag varit, vad har jag gjort och varför övergav jag dig?! Relevanta frågor och ska jag vara ärlig måste jag säga att jag inte har något riktigt bra svar. Jag kan delvis förklara...

Av Zophie - 1 maj 2014 22:03

Jaha och hejsan kära bloggen. Sist jag skrev var det september 2013 och det som var tänkt som en nystart av både mig, jobb, bloggen och livet i sig blev ett totalt magplask. Tanken var att jag och en kollega skulle starta eget men det sket sig to...

Av Zophie - 9 september 2013 20:49

Jaha, idag var det dags igen. Något som legat i träda under en längre tid var det dags att inviga idag. På darrande ben stapplade jag in och tog plats. Nej, det var inte min första skoldag, det var första träningsdagen på evigheter. Nytt pass...

Av Zophie - 1 september 2013 18:00

Japp, så var det dags för ett litet boktips igen. Idag har vi haft bokbytardag igen och det var lika trevligt som vanligt. Denna gången var vi hos kära LaMor och bytte böcker. Jag hade med mig 5 böcker varav alla nästan var lika bra. En del a...

Av Zophie - 29 augusti 2013 10:19

Jaha, då har det inte blivit bloggat på ett tag igen. Denna gången ställer jag mig helt utanför dock och skyller på Telia, eller Felia som de skulle döpa om sig till. I två veckor nu har vårt nät strulat, jag inte bara nätet utan allt. Ingen tv, ...

Presentation


Kvinna i sina bästa år. Filosof som filosoferar och funderar på finurligheter och fantasier och allt annat mellan himmel och jord.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Gastboken:)

Bloggträffbloggisar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kuligheter:)

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards